Καβάλα - Πανιώνιος 84-87

Βίοι αντίθετοι για την Καβάλα και τον Πανιώνιο. Κι αυτό γιατί οι Νεοσμυρνιώτες έφυγαν νικητές από το κλειστό της Καλαμίτσας, επικρατώντας της Ενωσης με 87-84, αφήνοντας τη χωρίς νίκη, ενώ εκείνοι αντίθετα πανηγύρισαν την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου ροζ φύλλου τους. Εξαιρετική εμφάνιση του Νίκου Παππά, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στη νίκη έχοντας 32 πόντους και οχτώ ριμπάουντ. Από την

Καβάλα, ξεχώρισαν οι Γκαγκαλούδης και Κόλεμαν.

Σε... μονομαχία ανάμεσα στον Γκαγκαλούδη και τον Παππά εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Καλαμίτσας. Οι δύο γκαρντ ήταν αυτοί που "τραβούσαν" το σκορ για τις δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος ωστόσο έκανε πολλά λάθη κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα οι γηπεδούχοι και πήραν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (22-12).

Οι Νεοσμυρνιώτες αντεπιτέθηκαν και μείωσαν στο δέυτερο δεκάλεπτο σε 22-19, όμως ο Γκαγκαλούδης καθοδηγούσε μαεστρικά την Καβάλα και η διαφορά συνεχώς ανέβαινε υπέρ της. Ετσι το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται εκ νέου με διψήφιο προβάδισμα (43-32).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος "χτύπησε" κοντά στο καλάθι με τον Μίλμπουρν και δικαιώθηκε. Οι Νεοσμυρνιώτες μάλιστα, κατάφεραν να περάσουν και μπροστά με τον Αθανασούλα (53-52), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με αποτέλεσμα το τέλος της τρίτης περιόδου να βρει τις ομάδες ισόπαλες (63-63).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος είχε σταθερό προβάδισμα βραχείας κεφαλής. Η Καβάλα ωστόσο, δύο λεπτά πριν το τέλος θα περνούσε μπροστά με 79-77, όμως το τρίποντο του Γκιμπς και το καλάθι του Παππά έβαλαν ξανά σε θέση οδηγού τους Νεοσμυρνιώτες στο τελευταίο λεπτό (82-80). Το καλάθι του Μπόγρη έκανε το 84-80 και άνοιξε τον δρόμο για την τρίτη συνεχόμενη νίκη των "κυανέρυθρων"...

Διαιτητές: Σχινάς - Αφεντουλίδης - Γεωργιάδης
Τα δεκάλεπτα: 22-12, 43-32, 63-63, 84-87.
ΚΑΒΑΛΑ (Χουγκάζ): Πάνος 8, Αράπης, Καλαμπάκας, Μανωλόπουλος, Στεφανίδης 10, Γκράντι 5 (1), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 10 (2), Γκαγκαλούδης 23 (4), Κρστέφσκι 8, Κόλεμαν 15, Ιλιεφ 5 (1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σκουρτόπουλος): Μπόγρης 6, Πέιν, Γκιμπς 9 (1), Μίλμπουρν 20 (1), Αθανασούλας 3, Μπατής 3 (1), Γιάνκοβιτς 10, Παππάς 32 (4), Μπούκερ 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα