Κερδισμένοι οι Χόρνετς στο ντραφτ

Οι Χόρνετς ήταν οι κερδισμένοι της βραδιάς του ντραφτ που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/06) και όπως αναμενόταν επέλεξαν στο νούμερο ένα τον Άντονι Ντέιβις. Το ντραφτ είχε και ελληνική εκπροσώπηση καθώς ο Κώστας Παπανικολάου επιλέχθηκε στο Νο48 από τους Νικς.

{video1}

Συγκεκριμένα οι Χόρνετς στάθηκαν τυχεροί στη λοταρία αφού πήραν το Νο1 κάτι που τους έκανε να πάρουν τον Άντονι Ντέιβις, όμως ήταν τυχεροί και τη νύχτα του, αφού οι 9 πρώτες ομάδες προσπέρασαν τον Όστιν Ρίβερς γιο του Ντοκ Ρίβερς. Ο Ρίβερς έκανε σπουδαία σεζόν

με το Ντιουκ και είναι ένας πολύ καλός σκόρερ και δυνατότητες να κάνει μια πολύ καριέρα στο ΝΒΑ. Στο Νο46 επέλεξαν τον Ντάριους Μίλερ, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Ντέιβις στο Κεντάκι.

{video2}

Οι Μπόμπκατς από την πλευρά του έψαχναν για μια καλή ανταλλαγή μέχρι και λίγα δευτερόλεπτα πριν εκπνεύσει η διορία τους όμως από τη στιγμή που δεν βρήκαν κάτι καλό αποφάσισαν να κρατήσουν το Νο2 και  τελικά επέλεξαν το συμπαίκτη του Ντέιβις στο Κεντάκι Μάικλ - Κιντ Γκίλχριστ. Οι Καβαλίερς από την πλευρά τους ήθελαν την επιλογή των Μπόμπακτς και πρόσφεραν το νούμερο 4 και 24 και τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν τον Μπιλ που τόσο πολύ ήθελαν. Τελικά επέλεξαν τον Ντιόν Γουάιτερς και στη συνέχεια παραχώρησαν στο Ντάλας το 24, το 33 και το 34 για να πάρουν τον Τάιλερ Ζέλερ.

{video3}

Οι Μπλέιζερς πήραν στο Νο6 τον Ντάμιεν Λίλαρντ, τον οποίο είχαν στο στόχαστρο τους και το πιο πιθανό είναι να αφήσουν τον Ρέιμοντ Φέλτον ν' αποχωρήσει. Έκπληξη προκάλεσε η επιλογή των Ράπτορς στο Νο8 με τον Τέρενς Ρος, με τους Πίστονς να το εκμεταλλεύονται αυτό επιλέγοντας τελικά στο Νο9 τον Αντρέ Ντράμοντ.

{video4}

Το πρώτο όνομα Ευρωπαίου παίκτη που ακούστηκε στο ντραφτ ήταν αυτό του Έβαν Φουρνιέρ, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο20 από τους Νάγκετς. Το όνομα του Κώστα Παπανικολάου ακούστηκε τελικά στο Νο48 από τους Νικς, παρότι οι πληροφορίες έλεγαν ότι ήταν πιθανό να επιλεχθεί ακόμα και στο Νο28 από τους Θάντερ. Τελικά αυτό δεν έγινε καθώς ούτε Θάντερ, ούτε οι Μάβερικς, ούτε κάποια άλλη ομάδα τους μετέτρεψαν το ενδιαφέρον τους σε κάτι παραπάνω. Τελικά τον επέλεξαν οι Νικς στο Νο48, με τους οπαδούς της ομάδας της Νέας Υόρκης να αποδοκιμάζουν, όμως αυτό έγινε επειδή παρακολουθούν μόνο ΝΒΑ, ενώ τα σχόλια που ακούστηκαν για τον Παπανικολάου ήταν πάρα πολύ καλά. Πάντως ο Παπανικολάου δεν έχει φέτος buy- out για το ΝΒΑ, ενώ του χρόνου μπορεί ν' αποχωρήσει μόνο για το ΝΒΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νικς έχουν τα δικαιώματα και του Γιώργου Πρίντεζη.

{video5}

Αναλυτικά οι επιλογές των ομάδων:

Πρώτος Γύρος

1. Χόρνετς - Άντονι Ντέιβις (Κεντάκι)
2. Μπόμπκατς - Μάικλ - Κιντ Γκίλχριστ (Κεντάκι)
3. Ουίζαρντς - Μπράντλεϊ Μπιλ (Φλόριντα)
4. Καβαλίερς - Ντιόν Γουέιτερς (Σίρακιους)
5. Κινγκς - Τόμας Ρόμπινσον (Κάνσας)
6. Μπλέιζερς - Ντάμιαν Λίλαρντ (Ουέμπερ Στέιτ)
7. Ουόριορς - Χάρισον Μπαρνς (UNC)
8. Ράπτορς - Τέρενς Ρος (Ουάσινγκτον)
9. Πίστονς - Αντρέ Ντράμοντ (Κον

Keywords
Τυχαία Θέματα