Κι όμως, είναι… τελικός

Κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για την Ιταλία και την Τοσκάνη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για ένα κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα του, αλλά απέφυγε να δηλώσει πως πρόκειται για έναν… τελικό. Είτε το πει βέβαια ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, είτε όχι, αυτό δε σημαίνει πως ο αγώνας με αντίπαλο τη Σιένα δεν είναι… τελικός.

Ο Ολυμπιακός

δίνει αύριο, ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι του (μέχρι το επόμενο) όσον αφορά την πορεία του στην Ευρωλίγκα. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης καλούνται φέτος να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, κάτι που είναι βέβαια εξαιρετικά δύσκολο, αλλά με νίκη στην Ιταλία οι ελπίδες τους για συμμετοχή στο Final-4 του Λονδίνου, αυξάνονται κατακόρυφα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κατακτήσει τη 2η θέση του ομίλου του αν θέλει να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, στην επόμενη φάση και με ήττα στην Ιταλία χάνει τις όποιες ελπίδες γι’ αυτήν.

Εξάλλου, μετά την αγωνιστική που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα, απομένουν άλλες τρεις και σε περίπτωση νίκης της, η Σιένα θα χρειαστεί ακόμη μία στα παιχνίδια με Μπεσίκτας (έξω), Μπαρτσελόνα (μέσα) και Κάχα Λαμποράλ (έξω), προκειμένου να… ξεμπερδέψει με τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που θα τον έχει νικήσει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Στη συνέχεια βέβαια θα χρειαστεί να παλέψει για αυτήν τη θέση με τη Χίμκι, αλλά αυτό είναι… άλλη ιστορία.

Σε περίπτωση που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νικήσει όμως, όλα αλλάζουν. Θα είναι δύσκολο για τη Σιένα να κάνει τρεις νίκες στα επόμενα παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πιο βατό πρόγραμμα, καθώς αγωνίζεται δύο φορές στην έδρα του με Μακάμπι και Χίμκι, ενώ θα πάει και στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την αδιάφορη Φενέρμπχατσε.

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί ως δεύτερο θα έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Εφές Αναντόλου (είναι οι πιο πιθανοί αντίπαλοι μέχρι στιγμής) και να πάρει το εισιτήριο για το Final-4. Σε περίπτωση όμως που δεν τα καταφέρει και προκριθεί 3ος ή 4ος, τότε δύσκολα θα μπορέσει να σπάσει κάποια έδρα των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εφές Αναντόλου ή Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί να το κάνει, αλλά σίγουρα το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο.

Πολλά από τα προαναφερθέντα, θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι "ερυθρόλευκοι" στην Ιταλία απέναντι στη Σιένα, η οποία μπορεί να μην είχε το εξαιρετικό ρόστερ για να φτάσει ψηλά, αλλά μέχρι στιγμής τα έχει πάει περίφημα. Όπως και να έχει πάντως, η τύχη του Ολυμπιακού, είναι στα χέρια του…

Keywords
Τυχαία Θέματα