Κολοσσός - Άρης 82-99

Με όπλο την εξαιρετική επιθετική του λειτουργία και τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Άρης επικράτησε εκτός έδρας του Κολοσσού Ρόδου με 99-82 και τερμάτισε στην έκτη θέση της Basket League ΟΠΑΠ. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν συγκεντρωμένη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και, πλέον, στρέφει την προσοχή της στα πλέι οφ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας φρενήρη ρυθμό καθώς οι δύο ομάδες δεν ήταν αρκετά… συνεπείς στον αμυντικό τομέα. Αντίθετα, οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο με αποτέλεσμα το υψηλό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (28-26) να δικαιολογείται πλήρως με βάση την εικόνα της αναμέτρησης.

Κι αν ο Άρης βελτιώθηκε στην άμυνα στη δεύτερη περίοδο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Κολοσσό, ο οποίος συνέχισε να "πληγώνεται" από την κακή εικόνα που είχε στο πίσω μέρος του γηπέδου. Έτσι, οι "κίτρινοι" μπόρεσαν να "χτίσουν" σταδιακά μια μικρή διαφορά και χάρη σε ένα "ξέσπασμά" τους στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα έξι πόντων (44-50).

Η επιθετική έξαρση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τους "θαλασσί" να αδυνατούν να τους ακολουθήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δείκτης της διαφοράς να μεγαλώνει σταδιακά μετατρέποντας τον Άρη σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε τόσο με το +15 (59-74) του 30ου λεπτού όσο και με την εικόνα της αναμέτρησης στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά δεν είχε τις δυνάμεις για να κυνηγήσει την ανατροπή, κι έτσι οι Θεσσαλονικείς έφτασαν με σχετική άνεση στην τελική επικράτηση (99-82) ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στη ρέγκιουλαρ σίζον της Basket League ΟΠΑΠ.

Τα δεκάλεπτα: 28-26, 44-50, 59-74, 82-99.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Γεωργαλλή 3 (1), Κουμπούρας 4, Καλαϊτζής 2, Βουγιούκας 4, Αυγενικός, Καλαμπόκης 10, Κουκουλάς 16 (2), Ματσαμάς 4, Νάτζφεϊ 9 (1), Λάνγκφορντ 8, Καπελάν 4, Όσμπι 18.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 11 (3), Χαντ 18 (4), Πελεκάνος 16 (2), Τσιάρας 3, Ασημακόπουλος 7, Καραποστόλου 11 (3), Χαρίσης 15 (11 ριμπ.), Μποχωρίδης 3 (1), Μούρτος 2, Βεργίνης 7 (1), Δήμας 6 (2), Τσακαλέρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα