Λάθος διαιτητή τιμώρησαν!

Αφήσαμε (εσκεμμένα) κάποιους που αίφνης το παίζουν ειδικοί στον χώρο της διαιτησίας να εκτεθούν, καταγράφοντας (με ζήλο, είναι αλήθεια) το χρονικό της ποινής του Σπύρου Γκόντα. Κι ερχόμαστε τώρα, εμείς που κάνουμε πραγματικό ρεπορτάζ και δεν γράφουμε ό,τι μας λένε, να καταγράψουμε αυτό που κάποιοι δεν άγγιξαν (είτε από άγνοια, είτε γιατί δεν… έκανε): Κακώς τιμωρήθηκε για πλημμελή πειθαρχικό έλεγχο ο Αθηναίος διαιτητής.

Το βίντεο του αγώνα (ΚΑΟΔ - Άρης) είναι αψευδής μάρτυρας. Ο Γκόντας ορθώς (το είχαμε γράψει και μετά το ματς) τιμώρησε με τεχνική ποινή τον Πάσαλιτς. Στη συνέχεια (το είχαμε

γράψει και μετά το ματς) έπρεπε να χρεωθεί με "ταυ" και ο πάγκος της Δράμας. Με μια διαφορά…

Ο Γκόντας υποδεικνύοντας την παράβαση του αθλητή του Άρη, γύρισε την πλάτη στον πάγκο του ΚΑΟΔ και κατευθύνθηκε προς τη γραμματεία, προκειμένου να δείξει το νούμερο της φανέλας και την ποινή. Κι έτσι έπρεπε να κάνει. Μάλιστα, φεύγοντας από το σκηνικό, είναι εμφανές ότι ασχολείται ΜΟΝΟ με τον Πάσαλιτς, χωρίς να βλέπει τί συμβαίνει στον πάγκο της Δράμας.

Οι δύο άλλοι διαιτητές όφειλαν να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην εστία του… καβγά, προκειμένου να ελέγξουν πειθαρχικά τους γηπεδούχους. Κι από τους δύο, ο διαιτητής που ήταν κοντά στον πάγκο του ΚΑΟΔ ήταν ο Κυριάκος Ταβουλαρέας.

Αν κάποιος έπρεπε να τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές για πλημμελή πειθαρχικό έλεγχο ήταν ο Ταβουλαρέας και όχι ο Γκόντας. Αυτά, γιατί εκτός από τα φρου - φρου και τα αρώματα, υπάρχει και το ρεπορτάζ.

Βεβαίως, το πρόβλημα δεν είναι γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά το ρεπορτάζ (είναι δευτερεύον θέμα), αλλά ότι η ΚΕΔ δεν απέδωσε δικαιοσύνη. Το γιατί, οφείλουν να απαντήσουν τα μέλη της.

Υ.Γ.: Επιμελώς αποφεύγω να ασχοληθώ με την ποινή στον Γκόντα για τις δηλώσεις. Αυτό είναι άλλο ζήτημα, για το οποίο υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες. Για τις δύο αγωνιστικές (εκ των τριών) όμως, το πράγμα μιλά από μόνο του…

Keywords
Τυχαία Θέματα