Λίλαρντ, εσύ σούπερ σταρ... (vid)

Η… λογική επικράτησε και ο Νταμιάν Λίλαρντ αναδείχθηκε "Rookie of the Year" στο ΝΒΑ, όπως αναμενόταν άλλωστε. Ο πόιντ γκαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν και η ομόφωνη ανάδειξή του σε "Rookie of the Year" αποτελεί αναμφισβήτητα την καλύτερη επιβεβαίωση της… κυριαρχίας του μεταξύ των πρωτάρηδων του "μαγικού κόσμου".

"Δεν μπορώ να σταματήσω να χαμογελώ", ήταν οι πρώτες κουβέντες που ψέλλισε ο Ντάμιαν Λίλαρντ κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης

για την απονομή του βραβείου. Και πώς να κάνει διαφορετικά όταν η φετινή σεζόν ήταν… μαγική για τον ίδιο. Μετρώντας, άλλωστε, 19 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ κατά μέσο όρο απέδειξε πως είναι το παρόν, αλλά και το μέλλον του Πόρτλαντ.

Πέρα από αυτό, όμως, ο απόφοιτος του Ουέμπερ Στέιτ "έσπασε" το ρεκόρ του Στέφεν Κάρι με τα περισσότερα τρίποντα σε ρούκι σεζόν, ενώ έγινε μόλις ο τρίτος ρούκι που μέτρησε περισσότερους από 1.500 πόντους και 500 ασίστ, μετά τους Όσκαρ Ρόμπερτσον και Άλαν Άιβερσον.

Η καθολική αποδοχή από τον "μαγικό κόσμο" καταδεικνύεται και από τα όσα κολακευτικά είπε γι αυτόν ο Κόμπε Μπράιαντ πριν από περίπου ένα μήνα: "Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Πολλοί παίκτες είναι "καυτοί", αλλά αυτός έχει ποικιλία κινήσεων, υπομονή, εξυπνάδα και ισορροπία στο σουτ του. Έχει όλο το πακέτο".

Ο Νταμιάν Λίλαρντ έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία που κερδίζει ομόφωνα τον τίτλο του "Rookie of the Year" ακολουθώντας τους Ραλφ Σάμπσον (1984), Ντέιβιντ Ρόμπινσον (1990) και Μπλέικ Γκρίφιν (2011), ενώ είναι ο τέταρτος Τρέιλ Μπλέιζερς που κατακτά τη συγκεκριμένη ατομική διάκριση μετά τους Τζίοφ Πετρί (1971), Σίντνεϊ Ουίκς (1972) και Μπράντον Ρόι (2007).

Δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία αναδείχθηκε ο Άντονι Ντέιβις (Νιου Ορλίν Χόρνετς), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Μπράντλεϊ Μπιλ (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς), Αντρέ Ντράμοντ (Ντιτρόιτ Πίστονς) και Ντιόν Ουέιτερς (Κλίβελαντ Καβαλίερς).

Keywords
Τυχαία Θέματα