Η ήττα από τη Μακάμπι και το «μέλλον» του ΠΑΟ στο Top16

Με ήττα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός ο οποίος ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 68-55, και πλέον περιμένει το αυριανό (Παρασκευή 20/12, 21.30) παιχνίδι στην Βιτόρια ανάμεσα στην Λαμποράλ Κούτσα και την Λοκομοτίβ Κουμπάν για να μάθει αν θα τερματίσει 3ος ή 4ος, ενώ στρέφει το ενδιαφέρον του στον νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον

Ολυμπιακό την Δευτέρα (23/12).

Με νίκη των Βάσκων ο ΠΑΟ βγαίνει 4ος και πέφτει στον Ε' Ομιλο με Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο, Μάλαγα, Αναντολού Εφές και Λαμποράλ. Με νίκη των Ρώσων βγαίνει 3ος και πέφτει στον ΣΤ' Ομιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γαλατάσαραϊ, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπάγερν Μονάχου και Παρτιζάν Βελιγραδίου.
Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό καθώς μπλοκαρίστηκε από την πολύ καλή και σκληρή άμυνα του Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ το χειρότερο γεγονός ήταν ο τραυματισμός του Ρόκο Λένι Ούκιτς ο οποίος αποχώρησε με το τέλος του ημιχρόνου νιώθοντας σφίξιμο στον αριστερό δικέφαλο και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Οι «πράσινοι» ήταν απελπιστικά άστοχοι με 4/22 τρίποντα, με τα δυο να έρχονται στο τελευταίο δίλεπτο, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Στεφάν Λάσμε με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο Aργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Μπράμος, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη και ο Ντέιβιντ Μπλάτ με τους Οχαγιόν, Σμιθ, Χίκμαν, Πνίνι και Σχορτσανίτη.

Ο Big «Sofo» ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Μακάμπι με τον Πνίνι με τρίποντο, έπειτα από ασίστ του Έλληνα σέντερ να γράφει το 2-5 στο 2'. Ο Διαμαντίδης με 2 ελεύθερες βολές έκανε το 8-5 για τους «πράσινους» οι οποίοι μετά την εξαιρετική συνεργασία των Διαμαντίδη και Γκιστ (10-7) δέχθηκαν ένα επιμέρους σερί 2-11 και με πρωταγωνιστή τον Σμιθ οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με 12-18, για να κλείσουν την πρώτη περίοδο με 14-23 χάρη σε τρίποντο του Μπλού.

Ο Λάσμε με προσωπική ενέργεια και ο Κάρι με ελεύθερες βολές έφεραν τους νταμπλούχους Ελλάδας στο -6 (18-24), για να απαντήσει με μακρινό τρίποντο ο Ίνγκλις πετυχαίνοντας το 18-27 κόβοντας τον ρυθμό που προσπάθησε να επιβάλλει η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Λάσμε, έχοντας κερδίσει παράλληλα και το τρίτο φάουλ του Σχορτσανίτη, μείωσε στο 14' σε 21-27, για να έρθει ο 33χρονος Μπλού με πέντε συνεχόμενους πόντους να κάνει το 21-32. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 27-36 χάρη σε δύσκολο σουτ του Ούκιτς στα 25'', με τον Κροάτη γκαρντ να πιάνει το πόδι του στη συνέχεια και να μην μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι καθώς ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο είχε 0/10 τρίποντα με τον Διαμαντίδη να έχει 0/3.

Έτσι, χωρίς τον Ρόκο Λένι Ούκιτς ξεκίνησε την τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ο οποίος κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 32-39 με το πρώτο τρίποντο του στο παιχνίδι δια χειρός Διαμαντίδη, μετά από δώδεκα αποτυχημένες προσπάθειες...αλλά ουσιαστικά έμεινε εκεί καθώς η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ έτρεξε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σερί 11-1 και με τρίποντο του Πνίνι ανέβασε την διαφορά στο +17 (33-50), παγώνοντας το ΟΑΚΑ. Ο Γιάνκοβιτς με προσωπική ενέργεια διέκοψε προσωρινά αυτό το σερί (35-50), για να απαντήσει η Μακάμπι με ένα νέο σερί 8-0 και με δυο τρίποντα του Χίκμαν να ολοκληρώσει την τρίτη περίοδο με το επιβλητικό 35-58 για την ομάδα του.

Με το -23 στην πλάτη ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε και αποφάσισε να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο 4ο δεκάλεπτο, και έτσι με καταπληκτική αμυντική τακτική και σωστές επιθετικές επιλογές κατάφερε να μειώσει σε 47-58 στο 4:59 με συνεχόμενα καλάθια του Λάσμε αφήνοντας την Μακάμπι χωρίς πόντο μέχρι την στιγμή που ο Μπλου με δύσκολο δίποντο πέτυχε το 47-60, ενώ ήταν αυτός που με δικό του τρίποντο σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 55-68, και τον Παναθηναϊκό να περιμένει αύριο την έκβαση του αγώνα της Λαμποράλ με την Λοκομοτίβ για να μάθει αν θα είναι 3ος ή 4ος στον όμιλο του.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι 7 (1/3), Μπατίστ, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 16 (8ρ), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 5 (1/6 τριπ. 9 ασίστ), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς 7 (1/4), Αποστολίδης.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπλατ): Ράις 7 (1), Σμιθ 7 (1), Χίκμαν 10 (2/3 τριπ.), Ίνγκλς 10 (2/4 τριπ.), Τάιους 6, Πνίνι 9 (2), Κοέν 2, Οχαγιόν 2, Μπλου 13 (2), Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα