Μαύρη νύχτα...

Η πρώτη μαύρη νύχτα της χρονιάς για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα έσκασε μύτη λοιπόν...Οπως λέγαμε και το βράδυ παραμονή στο Sport24 Radio 103,3 ,τα ματς θα ήταν πολύ δύσκολα και πονηρά. Και αποδείχθηκαν ακόμα περισσότερο. Και οι γκέλες ήρθαν στην χειρότερη στιγμή. Αν και για να είμαστε ακριβείς ειδικά η ήττα του Ολυμπιακού δεν θεωρείται ακριβώς γκέλα. Καθώς

ήταν ντέρμπι κορυφής. Το θέμα είναι ότι με βάση τα αποτελέσματα της Παρασκευής η Μαδρίτη απομακρύνεται και για τους δύο. Αλλά επειδή στο ΤΟP-16 βλέπουμε συνέχεια ανατροπές και εκπλήξεις ας κρατήσουμε και μικρό καλάθι... Και ας περιμένουμε.

Ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με την Φενέρ ήταν κακός. Του έκατσε η μοναδική κακή εμφάνιση στο ΤΟP-16 στο πιο κομβικό παιχνίδι που του έγινε έτσι από το μπαμ της Φενέρ στην Μόσχα. Γιατί αν εκεί είχε κερδίσει η ΤΣΣΚΑ δεν θα ήταν τόσο άσχημα τα πράματα σήμερα . Ίσως. Πάντως ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο παιχνίδι του και έχασε δύο φορές αφού έχασε και το ματς αλλά και την διαφορά που αν υπάρξει ισοβαθμία θα κοστίσει. Συνεπώς ο Ολυμπιακός είναι με την πλάτη στον τοίχο. Αν κερδίσει στην Μόσχα πάει για πρώτος. Δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν όμως χάσει εκεί και 3 νίκες να κάνει στα άλλα ματς που δεν έχει και το πιο εύκολο πρόγραμμα, θα πρέπει να περιμένει γκέλες των άλλων. Η ΤΣΣΚΑ αν κρατήσει με τους Ρώσους την διαφορά, έχει πονηρά ματς εκτός αλλά είναι ΤΣΣΚΑ. Η Φενέρ έχει Λαμποράλ εκτός και Εφές μέσα στα πιο δύσκολα αλλά θα κάνει δύο ήττες; Δύσκολο. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός είναι και άτυχος με ένα κακό ματς να χάνει το πλεονέκτημα της έδρας έχοντας ένα εξαιρετικό ΤΟP-16 . Θα παίξει ρέστα στην Μόσχα και βλέπουμε. Να πάω πιο μακρυά; Μπορεί να αποκλείσει με μειονέκτημα την Μπαρτσελόνα; Δύσκολο αλλά μπορεί. Συνεπώς μην ξεγράφουμε τίποτα αν και πράγματι απομακρύνεται η Μαδρίτη αλλά Ολυμπιακός είναι. Και πάλεψε πέρσι σε πολύ πιο δύσκολο ζευγάρι από όλες τις πλευρές με την Ρεάλ.

Όσον αφορά για το ματς της Παρασκευής στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έχασε για τρία απλά πράματα. Οταν χάνεις 13 ριμπάουντ στην έδρα σου και τρως και 6τρ από ένα παίκτη, κάτι πάει λάθος. Δεν είναι ότι θωράκισες την ρακέτα του και έδωσες τα σουτ. Και τα δύο στραβά να πάνε μαζί σημαίνει ότι ήσουν πολύ κακός και λάθος. Ο Ολυμπιακός είχε τον κορυφαίο του παίκτη κακό επιθετικά στο σκορ(1/8σ ο Σπανούλης που ήταν όμως και από τραυματισμό και το κακό είναι ότι δεν θα τον έχει και στην Μόσχα λογικά και στα επόμενα ματς αλλά κανονικά στα χιαστί) και τον δεύτερο τον Πρίντεζη μέτριο. Ο Λοζέσκι που θα έπρεπε να βγει μπροστά ήταν αόρατος. Και από εκεί και πέρα έχασε τα ριμπάουντ και έπαιξε ανύπαρκτη περιφερειακή άμυνα που έχει πρόβλημα με τον Μάντζαρη να μην έχει καμία σχέση με τον εξολοθρευτή που ξέραμε στο κομμάτι αυτό. Με όλα αυτά η ήττα ήταν δίκαιη και ίσως δεν έπαιξε με την διαφορά ο Ολυμπιακός και δεν το πρόσεξε αυτό ο Σφαιρόπουλος και είναι ένα θέμα. Η Φενέρ είχαμε πει ότι θα την βρει την άκρη. Ο Ζήσης την συμμάζεψε και την ηρεμεί και έχει τους πλάγιους σκόρερ και τον Χίκμαν στο ανοιχτό γήπεδο και αν και χωρίς σέντερ έχει πανύψηλα 4αρια στην φροντ λαίν με μεγάλα χέρια για αλλοιώσεις σε άμυνες χώρου. Όπως έχω ξαναπεί, μάλλον από συγκυρίες ο Ομπράντοβιτς βρίσκει το νέο μπασκετικό στιλ. Και για να αποδίδουμε και την αλήθεια επακριβώς ο Ζοτς με 6 διπλά σε τέτοιο όμιλο αποδεικνύεται πρώτος μάγκας και πάλι από το πουθενά και ας μην ήξερε τι έπαιζε η Φενέρ για μήνες.

Πάμε στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις κακές εμφανίσεις ειδικά εκτός. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται φέτος πολύ στο τρίποντο. Καθώς δεν έχει άλλο παίκτη σημείο αναφοράς και τον παλιό Διαμαντίδη ορχήστρα με 2-3 ατομικές φάσεις να καθαρίζει τα παιχνίδια. Άλλωστε με ένα παλιό Διαμαντίδη δεν θα είχε 2/3 με Μπάρτσα, Μακάμπι και Ζαλγκίρις ; Αυτό του λείπει. Άρα περιμένει το τρίποντο και είναι μια ομάδα όπως οι άλλες στα κρίσιμα σημεία. Ο Ιβάνοβιτς εδώ και 1,5 μήνα κοουτσάρει μέτρια καθώς έχει κακές αλλαγές και καθυστερημένες, ξεχνάει παίκτες και κάτι δεν πάει καλά. Ο ΠΑΟ κέρδισε βεβαίως με την εμφάνιση των Παππά-Γιάνκοβιτς και χτες ότι έχει πλέον δύο παίκτες πρώτης γραμμής. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα, έφαγε τζάμπα τρίποντα από τον άσημο Τσέρι και βρέθηκε στο 21' στο 42-28. Εκεί με 3τρ και 6 στην 3η περίοδο από τα 2/12 στο πρώτο ημίχρονο , γύρισε το ματς (42-41,52-55) και το κράτησε στο 64-66. Τα δύο τρίποντα από τα πλάγια και οι κακές επιλογές στην επίθεση και παιδικά λάθη αμυντικά στις τελευταίες φάσεις ήταν η ταφόπλακα. Τζάμπα ήττα αλλά ίσως και δίκαια. Και με μια αδιάφορη αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην Ευρωλίγκα και δη για Λιθουανούς, ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πλέον πρέπει να προσέξει για την πρόκριση κερδίζοντας απαραίτητα την Άλμπα εδώ και καθώς οι Γερμανοί μπορούν βάση προγράμματος να πάνε και στις 7 νίκες, να κερδίσει και ένα ματς τουλάχιστον με Ρεάλ εντός και Γαλατά-Αστέρα εκτός που όλα είναι δύσκολα (πλην ίσως Γαλατά που έχει οικονομικά προβλήματα). Aν κάνει 3-4 νίκες ελπίζει και στην 3η που απομακρύνεται και ξέχασε ήδη το πλεονέκτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα