"Μαύρη τρύπα"... έχετε τροϊκανοί

Αυτοί της Τρόικας πάντως προφανώς έχουν μεγάλη φαντασία... Δεν εξηγείται αλλιώς! Πρέπει να βλέπουν πολύ επιστημονική φαντασία γιατί από πραγματικά νούμερα μάλλον έχουν μείνει στο Δημοτικό! Πάλι λοιπόν οι τροϊκανοί και λοιπές ..."κατοχικές" δυνάμεις μας άρχισαν να μας λένε για τις μαύρες τρύπες των προϋπολογισμών και των μέτρων. Και το παραμύθι συνεχίζεται... Όπως λέω εδώ και καιρό και συμφωνούν και πολλοί μεγάλοι οικονομολόγοι και όχι μόνο, σε λίγους μήνες θα φανεί ο πραγματικός σκοπός της Τρόικας.

Θα ξεκαθαρίσει

το τοπίο δηλαδή και θα φανεί αν ότι μέτρα και αποφάσεις παίρνουν ακόμα και ερήμην μας έχουν σωστό σκοπό ή είναι να μας ρίξουν στα τάρταρα η πραγματική τους πρόθεση αφού πρώτα αγαπημένα τους "πρόσωπα" ξεφόρτωσαν και άλλαξαν τα ομόλογα. Η Τρόικα λοιπόν πρέπει να μας δείξει τι θέλει. Γιατί όταν δανείζεις κάποιον σαφώς και λογικά θέλεις τα λεφτά σου.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι εδώ δεν μιλάμε για μια προσωπική συναλλαγή. Δεν σε δάνεισε η Τρόικα γιατί της …άρεσες, ούτε επειδή θέλει να κάνει τον τοκογλύφο. Όχι. Σε δάνεισε για να σώσει ένα οικοδόμημα που λέγεται Ε.Ε.. Το ερώτημα είναι όμως κατά πόσο θέλουν να το σώσουν στην σημερινή του μορφή. Γιατί υπάρχουν απορίες. Η Τρόικα λοιπόν πρέπει να αποφασίσει όπως κάνει και ο καθείς που δανείζει.

Όταν λοιπόν δανείσεις κάποιον και θες να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, όταν βρεθεί σε δυσκολία έχεις δύο τρόπους. Ή του παίρνεις και το σπίτι και τον καταστρέφεις αλλά έχεις και εσύ απώλειες συνήθως στα αρχικά σου κεφάλαια, ή τον βοηθάς και τον στηρίζεις ειδικά όταν είναι επιχείρηση και γίνεσαι και αβανταδόρος του για να ανορθωθεί και πάλι και να βγάλει κέρδη και να επανέλθει η σχέση δανειστή -δανειζόμενου στην πραγματική μορφή και ροή εξ αρχής.

Εδώ λοιπόν η Τρόικα δείχνει με τις πράξεις της πλέον ή ότι δεν έχει σαφή κατεύθυνση και πλάνο ή ότι θέλει απλά και λαϊκά να ξεπαστρέψει και να διαλύσει και ισοπεδώσει την Ελλάδα. Γιατί πολύ απλά όταν οι ...θιασώτες της δραχμής που δεν ήταν όλοι όμως θιασώτες της ιδέας αλλά έβλεπαν πίσω από τις κουρτίνες, έλεγαν έξοδος από το ευρώ αν δεν μας δώσουν χρονικές αβάντες πραγματικά βιώσιμες, δεν το έλεγαν τυχαία. Με τις περικοπές και τα φορομέτρα ο έλληνας έχει χάσει το 50% σχεδόν των εσόδων του. Και η Ελλάδα χρωστά τα ίδια και περισσότερα!

Αν είχαμε βγει από την αρχή εκτός ευρώ (σε περίπτωση που δεν συμφωνούσαν σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα) θα είχαμε κάνει υποτίμηση 50% και θα ήμασταν στα ίδια σαν σήμερα οικονομικά αλλά με δύο σημαντικές διαφορές. Η πρώτη ότι δεν θα χρωστάγαμε ότι χρωστάμε αφού θα είχαμε καταστήσει επαχθές το χρέος μας που μόνο σε τοκοχρεολύσια δίναμε προ του κουρέματος περίπου 17 δις το χρόνο. Και δεύτερο θα είχαμε περάσει μια πιο δύσκολη σαφώς διετίας αλλά πλέον θα μπαίναμε σε ανάκαμψη.

Με δικά μας πόδια και δυνάμεις. Και θα κάναμε δουλειά με όποιο θέλαμε. Γιατί σαφώς και πάλι θα πουλάγαμε κρατική περιουσία, μην κρυβόμαστε. Γιατί ωραία τα λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν μας ξεκαθαρίζει πως θα κρατάς μια κρατική περιουσία που μπαί

Keywords
Τυχαία Θέματα