Ντιλέινι... λαμπρός την οδηγεί!

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν για άλλη μια φορά συγκλονιστικός και η Λοκομοτίβ Κουμπάν έφτασε στο «διπλό» με 89-75 επί της Τσεντεβίτα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Top-16. Ο Αμερικανός, αφού στο πρώτο ημίχρονο κράτησε την ομάδα του ρίχνοντας «πυρ κατά βούληση», εν συνεχεία δημιούργησε για τους συμπαίκτες του, οι οποίοι μόλις προστέθηκαν στην «εξίσωση», έγειραν την «πλάστιγγα» υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο τρομερός Ντιλέινι... σταμάτησε στους 31 πόντους (6/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα), δίνοντας και οκτώ έτοιμα καλάθια με μόλις ένα λάθος σε σχεδόν 36

λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον τον ακολούθησε με 16 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ. Οι 14 πόντοι με 7 ριμπάουντ του Τζέιμς Ουάιτ δεν έφταναν στη γηπεδούχο ομάδα, όπως και οι 12 που σκόραραν από κοινού Μίρο Μπίλαν και Λούκα Ζόριτς. 11 πρόσθεσε μαζί με έξι ασίστ ο Τζέικομπ Πούλεν.

Τα πρώτα 13 λεπτά της αναμέτρησης εξελίχθηκαν σε μία «μονομαχία» ανάμεσα σε... Τσεντεβίτα και Ντιλέινι. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ είχε τους 24 από τους 27 πόντους της ομάδας του σε εκείνο το διάστημα, κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Κροάτες, οι οποίοι παρουσίασαν μεν «πολυφωνία» επιθετικά, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν πάνω από 29 πόντους από τη δική τους πλευρά. Αυτό αποδείχθηκε θετικό για τη Λοκομοτίβ, η οποία από τη στιγμή που «αφυπνίστηκαν» οι Μπρόκχοφ και Σίγκλετον, με τον Ντρέιπερ ταυτόχρονα να σκοράρει έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, άλλαξε εντελώς το «μομέντουμ» του αγώνα και αυτό αποτυπώθηκε στη διαφορά των εννέα πόντων του ημιχρόνου (41-50).

Ο «μονόλογος» του Ντιλέινι αποτελούσε παρελθόν και η «Λόκο» κατάφερε να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία της με τη συμμετοχή από όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες παίκτες της στο σκοράρισμα. Τα ίδια «όπλα» προσπαθούσε να αντιπαρατάξει το σύνολο του Μίρσιτς, με τον Ζόριτς να θυμίζει το «θηρίο» που είχαμε γνωρίσει στην εποχή που αγωνιζόταν στη Μάλαγα και τους Ουάιτ, Πούλεν να τον βοηθούν. Η διαφορά, όμως, κυμαινόταν διαρκώς μεταξύ 7 και 10 πόντων, με το 43% των φιλοξενούμενων στα τρίποντα, μαζί με την τρομερή συγκομιδή των 20 ασίστ στα μέσα της τελευταίας περιόδου, καθιστούσε δύσκολο το έργο των Κροατών, για να έρθει ο Ντιλέινι και να βάλει τέλος στα «όνειρά» τους, σημειώνοντας τον 30 πόντο του (65-79). Η απόσταση αυτή διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε και οι Ρώσοι έκαναν τελικά ιδανικό ξεκίνημα.

Δεκάλεπτα: 21-16, 41-50, 56-63, 75-89

Τσεντεβίτα (Μίρσιτς): Πούλεν 11 (2), Ουάιτ 14 (2), Πίλεπιτς 3 (1), Μπάμπιτς 2, Ουόκερ 9 (1), Μούσα 6 (1), Μπίλαν 12 (1), Γκόρντιτς, Ζόριτς 12, Αράποβιτς 6

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 31 (5), Σίνγκλετον 16 (1), Ράντολφ 4, Ντρέιπερ 6 (2), Κλαβέρ 9 (1), Μπίκοφ 2, Βορόνοφ 4, Ζουμπκόφ 8 (2), Φεσένκο, Μπρόκχοφ 9 (3)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα