Ο «ερυθρόλευκος» δρόμος προς τη Μαδρίτη! (vid)

Η κορυφαία φάση της Ευρωλίγκα, δεν είναι πολύ μακριά από το να ξεκινήσει. 10 μέρες έχουν απομείνει μονάχα για το Final-4 της Μαδρίτης, με τις ομάδες που θα βρεθούν στην ισπανική πρωτεύουσα, αγωνιζόμενες με φόντο τον τίτλο, έχουν πια μόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός στον νου τους. Παράλληλα, η διοργανώτρια αρχή προσπαθεί να πρετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φίλαθλο κοινό, για τέσσερα συναρπαστικά παιχνίδια (δύο ημιτελικοί, Μικρός και Μεγάλος Τελικός). Πραγματοποίησε για αρχή, έτσι, μία ανασκόπηση της σεζόν για τις τέσσερις αυτές ομάδες, διηγώντας το πώς έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Μία

από αυτές τις ομάδες, είναι ασφαλώς ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το ελληνικό μπάσκετ στο προσεχές Final-4, αρχικά διασταυρώνοντας τα «ξίφη» του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Παρασκευή 15/5, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), σε έναν αγώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω του πιο πρόσφατου παρελθόντος μεταξύ των δύο συλλόγων, και δη τις αναμετρήσεις τους στα Final-4 του 2012 και του 2013. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, είχαν δείξει τη δυναμική τους από την αρχή της σεζόν, κερδίζοντας στην έδρα της Βαλένθια με υπηρεσιακό προπονητή τον Μίλαν Τόμιτς, για να έρθει αμέσως μετά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Με τον Έλληνα κόουτς στον πάγκο, η προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα έγινε η πρώτη προτεραιότητα του συνόλου, αλλά παράλληλα δεν έλειψαν και οι μεγάλες επιθετικές βραδιές, όπως του Βασίλη Σπανούλη στην Κλαιπέντα (34 πόντοι και ρεκόρ καριέρας με την Νεπτούνας), του Κώστα Σλούκα στο ΣΕΦ με τον Ερυθρό Αστέρα και του Γιώργου Πρίντεζη στο Νόβγκοροντ με την Νίζνι. Μπράιαντ Ντάνστον και Ματ Λοτζέσκι, πρωταγωνίστησαν επίσης, προκειμένου να καταληφθεί η πρώτη θέση στην φάση των ομίλων. Στο Top-16, λίγο μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα των τεσσάρων σερί νικών, ήρθε και μία μεγάλη νίκη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Ολυμπιακό να «σπάζει» το αήττητο σερί 15 αγώνων που είχε δημιουργήσει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Ο τραυματισμός του ηγέτη των Πειραιωτών, όμως, έμελλε να τους κρατήσει μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας, με τρεις ήττες από Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα και ΤΣΣΚΑ σε κρίσιμο σημείο.

Αυτό έφερε τον Ολυμπιακό στο δρόμο της Μπαρτσελόνα, με μειονέκτημα έδρας. Η σειρά των play-offs ξεκίνησε άσχημα, με την χειρότερη επιθετική συγκομιδή των 57 πόντων στη Βαρκελώνη, όμως μετά όλα ήταν ιδανικά. Το «μπρέικ» στο αμέσως επόμενο ματς, και οι επόμενες δύο νίκες σε ματς που κρίθηκαν στο «νήμα», είχαν τη «σφραγίδα» των δύο αρχηγών, Σπανούλη και Πρίντεζη, με τον τελευταίο να σκοράρει στο τελευταίο ματς του Φαλήρου, το τρίποντο που οδήγησε την ομάδα του στο Final-4.

Keywords
Τυχαία Θέματα