Ο ΕΣΑΚΕ «ψαλιδίζει» τις εγγυητικές

Το… άφθονο χρήμα που κατά καιρούς όχι μόνο υποσχόταν αλλά διαβεβαίωνε ότι είχε εξασφαλίσει για τα σωματεία ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης, ποτέ δεν εμφανίστηκε. Και πώς να εμφανιστεί αφού δεν υπήρξε κι έτσι οι ομάδες που στην πλειοψηφία τους ζουν με τα έτοιμα αφού δεν έχουν τους μηχανισμούς να αναζητήσουν ίδιους πόρους, μόνο μειώσεις βλέπουν κάθε χρόνο.

Με μία τέτοια, μείωση δηλαδή, επιχειρεί και τώρα να τους «γλυκάνει» ο πρόεδρος. Μόνο που αυτή έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τα δικαιώματα, όσα

έχουν… απομείνει, των παικτών. Ο Χαλβατζάκης κάνει αγώνα για να περάσει στον υπό διαμόρφωση Νόμο, πέρα από την αύξηση της δικής του θητείας που είναι το… φλέγον, και τη μείωση της εγγυητικής που πρέπει να καταθέτουν οι ομάδες για να παίρνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Από τις 100 χιλιάδες ευρώ, να πέσει στις 70. Το οποίο επί της ουσίας δεν είναι σημαντικό κέρδος, αφού για να εκδοθεί η εγγυητική απαιτείται η καταβολή ενός ελάχιστου ποσοστού από το συνολικό ποσό.

Είναι όμως ένας τρόπος… διαφυγής από οφειλόμενα προς τους παίκτες, οι οποίοι όταν κερδίζουν υποθέσεις τους επιδικάζονται ποσά αφαιρούμενα από την εγγυητική.

Και δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία που λαμβάνεται σε βάρος των παικτών, οι οποίοι φαίνεται ότι για τον ΕΣΑΚΕ υπολογίζονται σαν… κομπάρσοι του αθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα