Ο Μεσίνα «βλέπει» ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο Μιλάνο

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ετορε Μεσίνα ξεχωρίζει την αήττητη (27-0) Ρεάλ Μαδρίτης ως βασικότερη διεκδικήτρια του φετινού τίτλου στην Ευρωλίγκα, ωστόσο εκτιμά ότι οι «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν βάσιμες πιθανότητες για να συμμετάσχουν στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου

(16-18 Μαΐου 2014).

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης (με τη Βίρτους Μπολόνια και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) στην ιταλική ιστοσελίδα «basketnet.it»:

«Είναι πολλές οι ομάδες που μπορούν να βρεθούν στο Φάιναλ Φορ. Ο Ολυμπιακός που θα υπερασπιστεί το στέμμα του, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Μπαρτσελόνα, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός».

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα που παίζει καλύτερα απ' όλες τις άλλες και δίνει την αίσθηση ότι είναι η πρώτη διεκδικήτρια του τίτλου, είναι δίχως αμφιβολία η Ρεάλ Μαδρίτης».

«Για να είναι μια ομάδα επιτυχημένη, σίγουρα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι πρέπει να είναι αποδεκτοί από όλους και ξεκάθαροι. Δεν έχει νόημα το να σέβεσαι τους κανόνες, γιατί υπάρχει κάποιος που μπορεί να σου τους επιβάλλει, αλλά το να έχεις αυτοπειθαρχία».

«Συνήθως οι ομάδες αποτελούνται από ώριμους ανθρώπους που γνωρίζουν την αξία των κανόνων και ξέρουν πότε πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω για να ενθαρρύνουν ένα συμπαίκτη, ή πότε πρέπει να βγουν μπροστά και να σηκώσουν την ευθύνη στους ώμους τους, καθώς έχουν την ικανότητα και το ταλέντο να κάνουν αυτό που δεν μπορούν οι άλλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα