Ο Νίκος Λιακόπουλος στο Basketblog.gr

Όσοι γνωρίζουν τον Νίκο Λιακόπουλο, ήξεραν ότι αργά η γρήγορα θα άφηνε τις μικρές κατηγορίες και θα έκανε το μεγάλο βήμα στην Α1. Ο 30χρονος πλέον γκαρντ της ΑΕΝΚ, έβγαζε μάτια σε Α2 και Β' Εθνική και κυρίως με τις φανέλες του Παγκρατίου και του Περάματος έδειχνε ότι αποτελεί μια ομάδα...μόνος του.

Την περίοδο 2011-2012 ο Βασίλης Φραγκιάς και ο Κολοσσός Ρόδου του έδωσαν την ευκαιρία να επανέλθει στην Α1, και ο ίδιος δεν την έχασε. Έκανε υπομονή και όταν ήρθε η ώρα των μεγάλων παιχνιδιών, και δε των play

off με τον Παναθηναϊκό συστήθηκε στο ευρύ μπασκετικό κοινό της χώρας. Την περσινή σεζόν πήρε από το χέρι τον Πανελευσινιακό, και μαζί με τον Καλίστους Εζιούκου οδήγησε τους «σταχυοφόρους» στην πολυπόθητη παραμονή, ενώ αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ στην Α1 με 15,3 πόντους σε 26 παιχνίδια και 4,7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Τη φετινή σεζόν βρίσκεται στη νεοφώτιστη Νέα Κηφισιά, με την μοίρα να τον φέρνει αντιμέτωπο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Το παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας έγινε στο Μετς, ένα γήπεδο στο οποίο μεγαλούργησε με το Παγκράτι, και ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στην πρόκριση της ΑΕΝΚ.

Ο Νίκος Λιακόπουλος μίλησε στο basketblog.gr μετά τη νίκη - πρόκριση απέναντι στην πρώην του ομάδα, τονίζοντας ότι ήταν απλά ένα παιχνίδι και ότι ο ίδιος δεν ήθελε να αποδείξει τίποτα: «Στα 30 μου χρόνια δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανένα, ενώ δεν υπήρχε καμία σκέψη στο μυαλό μου εναντίον της προηγούμενης μου ομάδας, καθώς μοναδικός σκοπός μου ήταν η νίκη της ΑΕΝΚ» για να συνεχίσει:

«Ήταν απλά ένα παιχνίδι προετοιμασίας, και μόνο έτσι μπορούνε να δούμε τον θεσμό του Κυπέλλου καθώς οι διεκδικητές είναι γνωστοί. Ήταν ουσιαστικά το τρίτο μας «φιλικό» παιχνίδι και στόχος μας ήταν να βρούμε ρυθμό, την αγωνιστική μας ταυτότητα και να καλύψουμε τα ως τώρα φυσιολογικά νεκρά διαστήματα που παρουσιάζουμε στο παρκέ. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την φετινή πορεία της νέας μου ομάδας, πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι και όλοι οι παίκτες θα βρούνε τον ρόλους τους».

για τη νέα του ομάδα: «Συνάντησα ακριβώς αυτά που μου είπανε οι άνθρωποι της ομάδας. Ο σύλλογος είναι πολύ οργανωμένος, υγιής και πραγματικά μπορείς να ασχοληθείς και να αφοσιωθείς ανεπηρέαστος στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς τα πάντα είναι λυμένα. Βρίσκεται για πρώτη χρονιά στην Α1 και στόχος της είναι η γρήγορη παραμονή μας και όσο το δυνατό ψηλότερα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα μας διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και πιστεύω ότι η Κηφισιά θα είναι από τις σταθερές δυνάμεις της φετινής Α1».

για την επιστροφή του στο Μετς: «Μας βοήθησε πολύ το ουδέτερο γήπεδο. Αγωνίστηκα σε ένα κλειστό που πέρασα πολύ καλά, μου έρχονται ευχάριστες αναμνήσεις καθώς είναι ένα γήπεδο μαζί με τον κόσμο που σου δίνει ώθηση. Αισθάνθηκα πολύ καλά παίζοντας εδώ, ήταν σαν να έπαιζα στο σπίτι μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα