Ο τελευταίος λόγος... στον Ελ Αμίν (71-72)!

Σε ένα παιχνίδι με τρομερή εξέλιξη και φινάλε που "έσπαγε καρδιές", ο Απόλλων Πατρών κατάφερε να πετύχει μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη, με 71-72, απέναντι στον Πανελευσινιακό. Οι Αχαιοί, με ηγέτη στο φινάλε τον Ελ Αμίν, κατάφεραν να αποδράσουν από την Ελευσίνα, παρά τη συγκλονιστική προσπάθεια των γηπεδούχων να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση που ίσχυε από τα μέσα της δεύτερης περιόδου κι έπειτα. Κάτι τέτοιο το κατάφεραν, προηγούμενοι με 71-69, χάρη σε τρίποντο του Μίτροβιτς, όμως την τελευταία κουβέντα, έμελλε να πει ο Αιγύπτιος "αστέρας" της ομάδας του Νίκου Βετούλα.

Είχε πάρει, βέβαια, τη "σκυταλη" από έναν εκπληκτικό στο πρώτο μέρος Γκάλογουεϊ, με τους Μάρκοβιτς και Λούμπι να πρωταγωνιστούν για τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλύτερους οιωνούς για τον Πανελευσινιακό, ο οποίος βρίσκοντας λύσεις από τους Αθανασούλα, Βασιλόπουλο και Τζόνσον, προηγήθηκε με 8-2. Ο Απόλλων, όμως, απάντησε με ένα γρήγορο 0-7, χάρη στους Πεν και Γκάλογουεϊ, και ύστερα το ματς κινήθηκε στην ισορροπία, με το σκορ να αλλάζει αρκετές φορές χέρια, αλλά τον Ελ Αμίν να δίνει στο τέλος της πρώτης περιόδου το ισχνό προβάδισμα στην ομάδα του (20-21).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, ώσπου οι φιλοξενούμενοι, με σερί 2-11 από το 13’ και μέσα σε τέσσερα λεπτά, χάρη στη θεαματική βελτίωσή τους στην άμυνα και στις επιθετικές λύσεις που έρχονταν κυρίως από τον Γκάλογουεϊ, προηγήθηκαν με 29-37 και πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αμερικανός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 18 πόντους. Οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη, προσπάθησαν στα τελευταία τρία λεπτά να περιορίσουν τους αντιπάλους τους, δεν κατάφεραν ωστόσο να το εκμεταλλευτούν επιθετικά, μιας και η διαφορά παρέμεινε στους οκτώ πόντους (30-38).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Ελευσίνας βρήκε επιπλέον λύσεις επιθετικά, εκεί όπου «πονούσε» δηλαδή, με τον Λούμπι και τον Δορκοφίκη να μπαίνουν στην «εξίσωση», και τον Μάρκοβιτς να είναι μία σταθερή αξία. Κατάφερε να μειώσει αρκετές φορές, μέχρι και στους τρεις πόντους τη διαφορά, αλλά ο Απόλλων είχε πάντοτε τις απαντήσεις, με τον Γκάλογουεϊ να συνεχίζει το εξαιρετικό του παιχνίδι και τους Ελ Αμίν, Σκορδίλη να ενεργοποιούνται επιθετικά. Ο Λούμπι, όμως, ήταν ασταμάτητος και ήταν αυτός που με δικό του κάρφωμα έκανε το 54-57 της τρίτης περιόδου, με τους γηπεδούχους να επιμένουν.

Αυτή τους η επιμονή έφερε τη διαφορά στον πόντο και σε ένα παιχνίδι «μία σου και μία μου», μιας και η απόκλιση μεταξύ των δύο ομάδων αμφιταλαντευόταν μεταξύ του ενός και των τριών πόντων, πάντα με προβάδισμα του Απόλλωνα. Κι αυτό, γιατί η Ελευσίνα δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αισθητά βελτιωμένη της άμυνα. Σίμπσον, Μάρκοβιτς και Λούμπι προσπάθησαν να «σπρώξουν» τους συμπαίκτες τους, ο Ελ Αμίν όμως βασικά είχε τις απαντήσεις. Το παιχνίδι, έτσι, θα κρινόταν καταρχήν από την ψυχραιμία στη γραμμή των βολών, καθώς και στην προσωπικότητα των κορυφαίων παικτών από κάθε πλευρά.

Ο Ελ Αμίν έκανε το 64-67 με δικό του ζευγάρι και ήταν ο ίδιος παίκτης που με δικό του λέι-απ, απάντησε στο γρήγορο 4-0 που είχαν κάνει με λέι-απ και βολές αντίστοιχα, οι Τζόνσον και Μάρκοβιτς (68-69, 49” δεύτερα πριν το τέλος). Ο Μίτροβιτς με τρίποντο, αμέσως μετά, έκανε το 71-69, αλλά ο Ελ Αμίν ήταν ξανά εκεί, για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Ο Σίμπσον αστόχησε στο σουτ της νίκης για την ομάδα του, κι έτσι ο Απόλλων πανηγύρισε το «διπλό».

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα