Οι 10 καλύτερες στιγμές του 4ου κύκλου Walking Dead

Η σειρά που έκανε mainstream τα ζόμπι ολοκλήρωσε πρόσφατα τον 4ο κύκλο της με 15,7 εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν το τελευταίο επεισόδιο , κάτι που αποτελεί ρεκόρ για το Walking Dead. Αν και ξεκίνησε υποτονικά, ανέβαινε συνεχώς με αποτέλεσμα να ικανοποιήσει και τους hardcore fans που ζητούσαν πιο πολύ δράση , ξεκοιλιάσματα και αποκεφαλισμούς. Νέα μέλη

προστέθηκαν στην ομάδα, παλιά μας αποχαιρέτησαν για πάντα και το τέλος μας άφησε να μετράμε τις μέρες ως την πρεμιέρα της 5ης σεζόν. Ας δούμε τις 10 καλύτερες - ή μάλλον πιο έντονες- στιγμές της φετινής σεζόν. Προφανώς MAJOR SPOILERS!!!!!! , enter at your own risk.

1. H επιστροφή και το τέλος του κυβερνήτη

Μετά τα γεγονότα της 3ης σεζόν o κυβερνήτης αφού περιπλανήθηκε αρκετά βρήκε ένα νέο σπίτι . Και ενώ θα μπορούσε να μείνει εκεί ασφαλής προτίμησε να βγει πάλι στον δρόμο με την Lilly, την Megan και την Tara. Συνάντησε την παλιά του ομάδα και ενώ όλα έδειχναν ότι βρήκε μια οικογένεια που του θύμιζε αυτή που έχασε , η εμμονή του να εκδικηθεί τον Rick και να καταλάβει την φυλακή , είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί μέσα στους οποίους και ο ίδιος. Δίκαιο.

2. O θάνατος του Hershel

Πριν μας αφήσει ο κυβερνήτης πρόλαβε να διαλύσει την φυλακή, να σκοτώσει όλη την παλιά του ομάδα και πολλούς αθώους και τέλος να αποκεφαλίσει τον Hershel. Ο "παππούς" της οικογένειας αυτών που ζούσαν στην φυλακή ήταν αυτός που κρατούσε ενωμένη την ομάδα και είχε την σοφία να κατευθύνει τον Rick και τους άλλους όταν τα πράγματα έφευγαν από τον έλεγχο. Κλασική σκηνή "Νοοοοοοοοοοοοοοο" με τον κυβερνήτη να τον αποκεφαλίζει και εμάς να ζητάμε εκδίκηση. Αντίο Hershel.

3. H Lizzie σκοτώνει την Mika

Η δεύτερη πιο σοκαριστική σκηνή της σεζόν. Η Lizzie είχε δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό της , η Mika και η Carol το είχαν καταλάβει αλλά πίστευαν ότι μπορούν να το ελέγξουν. Κανείς δεν φανταζόταν τι θα γίνει ακόμη και όταν η Lizzie τάιζε ποντίκια το ζόμπι που είχε πιαστεί στις ράγες. Ώσπου έγινε αυτό.

H σκηνή που η Lizzie χαμογελάει πάνω από το πτώμα της Mika περιμένοντας να "αλλάξει" είναι ανατριχιαστική.

4. H Carol σκοτώνει την Lizzie

Μετά από αυτό που έκανε η Lizzie ήταν ολοφάνερο ότι η κατάστασή της δεν είναι αναστρέψιμη. Όχι μόνο θα ήταν δύσκολο για την Carol και τον Tyreese να την προσέχουν αλλά ήταν κίνδυνος και για το μωρό , την Judith. Ακόμα και έτσι λίγοι περίμεναν ότι η Carol θα πάρει τέτοιο βάρος πάνω της και θα την σκοτώσει. "Look at the flowers Lizzie" .Σοκ.

5. Που είναι η Beth?

Στο 13ο επεισόδιο ο Daryl με την Beth βρίσκουν καταφύγιο σε ένα γραφείο κηδειών. Και ενώ η προσοχή μας έχει εστιαστεί στον Daryl που μας δείχνει ότι έχει και ανθρώπινη πλευρά, ίσως να έχει(?) και αισθήματα για την Beth , το επεισόδιο τελειώνει με επιδρομή των ζόμπι στο σπίτι, το ζευγάρι να χωρίζει και τελικά η Beth να εξαφανίζεται σε ένα μαύρο αυτοκίνητο. Την απήγαγαν? Ποιοί ?

6. Τι γίνεται στην Washington?

Μετά την επίθεση του κυβερνήτη, η ομάδα σκόρπισε. Ο Glen Και η Tara συνάντησαν μια περίεργη παρέα. Ένας στρατιώτης , ένας επιστήμονας και μια κοπέλα ισχυρίζονται ότι μεταφέρουν τον δεύτερο στην Washington σε μια μυστική αποστολή, γιατί "he knows exactly what caused this mess"! Φυσικά δε μας αποκαλύπτει τίποτα. Αγωνία.

7. Rosita

H Rosita επέλεξε σε μια zombie apocalypse να ντυθεί έτσι.

Μπράβο Rosita. #claimed

8. H μέρα που ο Rick "έσπασε".

Δεν έχει τραβήξει και λίγα. Έχασε γυναίκα, φίλους και δεν ξέρει που είναι η κόρη του. Είναι αρχηγός της ομάδας και δεν κατάφερε να τους κρατήσει ενωμένους και ασφαλείς. Όταν απειλείται η ζωή του γιού του από την ομάδα του Joe τον δαγκώνει στο λαιμό και κυριολεκτικά ξεκοιλιάζει με μανία τον άνθρωπο που κρατούσε τον Carl. Ο Daryl, η Mischonne και o Carl δεν πιστεύουν στα μάτια τους και ειδικά ο τελευταίος επηρρεάζεται φανερά και αποφεύγει τον πατέρα του από εκείνη τη στιγμή. Όμως ο Rick δεν δικαιολογείται, όπως λέει στον Daryl "αυτός είμαι τώρα"

9. Terminus

Ο προορισμός των γκρουπ της χωρισμένης ομάδας ήταν κοινός. Το Terminus, το σημείο που συναντιούνται οι σιδηροδρομικές γραμμές και υπάρχει ένας σταθμός που -υποτίθεται- ότι υπάρχει μια κοινότητα ανθρώπων που ζει αρμονικά και υποδέχεται πάντα νέα μέλη. Πολύ καλό για να είναι αληθινό ειδικά όταν είδαμε ότι κανείς δεν πρόσεχε την κεντρική είσοδο η οποία δεν ήταν κλειδωμένη. Η ομάδα του Glenn και της Maggie "τσίμπησε" , ο Rick όχι. Αναμφίβολα κάτι θα πήγαινε στραβά -όπως και έγινε- αλλά υπάρχουν και άλλα ερωτήματα όπως ένα δωμάτιο με κεριά και ονόματα γραμμένα στο πάτωμα,σαν ιερό.

Και φυσικά το προφανές , οι κάτοικοι του Terminus είναι κανίβαλλοι και δέχονται νέα μέλη για αυτό το λόγο?

10. Ο Rick το παίρνει πάνω του.

Στην τελευταία σκηνή το γκρουπ γίνεται πάλι ένα μετά από καιρό. Λείπει η Beth, η Carol και ο Tyreese και η Judith. Όλοι αναρωτιούνται τι θα τους συμβεί. Ο Rick σαν καλός ηγέτης έχει κάτι να πει.

-"They're going to feel pretty stupid when they find out"

-"What?"

-"They're screwing with the wrong people"

Εν αναμονή της 5ης σεζόν.....

Keywords
Τυχαία Θέματα