"Ευτυχώς εμείς παίζουμε μπάσκετ..."

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο Youtube για την αυριανή (31/11) αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

"Μετά το ταξίδι στην Τουρκία και τη σημαντική νίκη έχουμε τρίτο παιχνίδι στη σειρά αυτή τη φορά με την Μπάγερν, η οποία όπως κι εμείς είναι αήττητη στον όμιλο κι

αυτό δείχνει τη σημασία του αγώνα. Και στο πρωτάθλημα είναι αήττητη και δείχνει ότι πέρα από την αγωνιστική της αξία έχει κάποια καλά πνευματικά χαρακτηριστικά κι αυτό κάνει δύσκολο το έργο μας. Δεν υποτιμούμε κανένα, σεβόμαστε κάθε αντίπαλο κι ελπίζω κι ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα.

Είναι μία ομάδα που έχει την σφραγίδα του προπονητή (Πέσιτς), ο οποίος είναι έμπειρος και καταξιωμένος, του αρέσει να τρέχει στο γήπεδο και να βγάζουν πολύ ενέργεια οι παίκτες του στο παρκέ, ενώ στην άμυνα προσπαθεί να βγάλει από το παιχνίδι συγκεκριμένους παίκτες-στόχους που έχουν. Παίζουν όλοι οι παίκτες κι έχουν όλοι ρόλο, όπως θα γίνεται στο σύγχρονο μπάσκετ. Θα είναι ένα δύσκολο απόγευμα.

Εμείς είμαστε καλύτεροι καθημερινά στην προπόνηση, κάναμε δυνατές προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο Μπέγκιτς επέστρεψε και συμμετείχε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Πέτγουέι έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού, περιμέναμε να είναι έξω για τον αυριανό αγώνα, αλλά βελτιώνεται συνεχώς η κατάστασή του και θα δούμε αύριο το πρωί όταν και θα δοκιμάσει αν είναι σε θέση να αγωνιστεί το βράδυ. Έχει γρήγορη αποκατάσταση ο οργανισμός του. Το πρωί θα δοκιμάσει και θα δούμε. Ο Μπέγιτς μπορεί να μην είναι απόλυτα έτοιμος αλλά έχει ποιότητα κι εμπειρία, που θα μας βοηθήσουν" είπε ο έλληνας τεχνικός και απάντησε σε ερωτήσεις.

Για το ότι παίζουν ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ με τον πρωταθλητή Ευρώπης στο ποδόσφαιρο: "Το έχω ακούσει κι εγώ, ευτυχώς εμείς παίζουμε μπάσκετ γιατί μάλλον στο ποδόσφαιρο θα είχαμε ένα μικρό πρόβλημα. Στην χώρα μας είμαστε πάντα λίγο υπερβολικοί. Είναι μία πολύ καλή ομάδα τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Το καλό γι αυτούς είναι το γεγονός ότι έχουν ενιαία διοίκηση, όπως και οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, κι αυτό σημαίνει ότι το μπάτζετ έιναι αρκετά μεγάλο και θα είναι ακόμα μεγαλύτερο στο μέλλον ίσως σύμφωνα με το πλάνο τους. Η οργάνωσή της σαν σύλλογος είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Έχει δύο στα δύο, έχει καλά αποτελέσματα αν και δεν είναι αντιπροσωπευτικά (Ζιελόνα Γκόρα εκτός, Σιένα εντός) αυτά τα παιχνίδια, ενώ έχει αποκτήσει τους καλύτερους Αμερικανούς του γερμανικού πρωταθλήματος και τους καλύτερους ίσως παίκτες της Άλμπα Βερολίνου την περσινή χρονιά (Μπράιαντ)"

Σε ερώτηση για τους ψηλούς της ομάδας ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: "Αρχικά έλειπε ο Μπέγκιτς, έχουμε ένα τρόπο παιχνιδιού που μπορεί να κάνουμε εύκολα φάουλ, αλλά έχουμε αρκετούς ψηλούς και μόλις επιστρέψει και ο Μπέγκιτς θα είμαστε πολύ πιο ήρεμοι. Οι παίκτες μας δεν είναι εγωιστές να προφυλάσσονται για να μένουν παραπάνω στο παιχνίδι, βάζουν τα χέρια τους στη φωτιά. Βλέπω πως δουλεύουν τα παιδιά στην προπόνηση κι είμαι απόλυτα ήρεμος με τις επιλογές των παικτών που έχουμε κάνει τη φετινή χρονιά".

Για τα υψηλά νούμερα της Μπάγερν στα ριμπάουντ: "Αγωνίζονται σε πολύ υψηλό τέμπο και σε παιχνίδι με πολλές επιθέσεις γι αυτό και έχουν πολύ υψηλότερα νούμερ από εμάς. Έχουμε καλούς παίκτες στα ριμπάουντ και βοηθάνε και οι περιφερειακοί μας παίκτες πολύ σε αυτό (ανέφερε το παράδειγμα του Περπέρογλου που είχει 8ρ). Οι ψηλοί μας είναι καλοί στα μπλοκ άουτ κι αυτό καμιά φορά τους φέρνει εκτός θέση στο ροτέισον γι αυτό και πρέπει και οι κοντοί μας να βοηθάνε"

Για τα σκαμπανεβάσματα του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια των αγώνων: "Πολλές φορές όταν ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας, υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και συσπείρωση. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Κάποιες φορές έχουμε αυξομειώσεις στην απόδοσή μας. Αυτό θα συμβαίνει μέχρι τέλους σε αυτό το επίπεδο που είμαστε! Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν γίνεται μία ομάδα να παίζει σταθερά σε όλο το ματς".

Keywords
Τυχαία Θέματα