Οι... επαίτες και τα... θα

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με το ελληνικό μπάσκετ. Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει αλλά είναι απορίας άξιον πως όλοι κάνουν τους ανήξερους για πράγματα που ξέραμε πως θα πάνε και πως θα εξελιχθούν.

Ακόμα θυμάμαι μόλις ανέλαβε πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ο Γιώργος Χαλβατζάκης που "υποσχέθηκε" ότι δεν θα δούμε πάλι θέατρο του παραλόγου αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του

το βλέπουμε και πάλι! Δεν αρκούν όμως οι φιλότιμες προσπάθειες αλλά πρέπει να μπει το κόκκαλο βαθιά στο μαχαίρι.

Εδώ μέχρι προχτές περιμέναμε την ΕΕΑ να αποφασίσει για την συμμετοχή κάποιων ομάδων ή όχι όταν στην Ισπανία από το καλοκαίρι πέταξαν έξω μεγάλα κλαμπ όπως η Αλικάντε με την αιτιολογία ότι δεν ήταν έτοιμα τα χαρτιά τους και εξασφαλισμένα τα οικονομικά τους.

Στην συνέχεια στην Ιταλία έμεινε έξω ολόκληρη Μπενετόν. Και εδώ περιμέναμε άλλους πέρσι και άλλους φέτος λες και το ελληνικό μπάσκετ είναι υπάλληλος κανενός. Αν μια ομάδα περίμενε το Σεπτέμβρη να μαζέψει τα χαρτιά της ας μην παίξει ποτέ στην Α1.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι Ίκαροι Σερρών πάλι έμειναν στην απ έξω. Γιατί; Επειδή δεν τηρούνται τα χρονικά όρια πολύ απλά και ο καθένας αποφασίζει όποτε θέλει. Ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί να ελέγξει την ΕΕΑ αλλά ας βγάζει ανακοινώσεις και να την καταγγείλει ότι του δημιουργεί πρόβλημα στις ημερομηνίες για να την αναγκάσει να κινηθεί στα πρέποντα όριο.

Με το τηλεοπτικό στο ΕΣΑΚΕ τι περίμεναν; Οι ομάδες που είναι ο ΕΣΑΚΕ τι περίμεναν; ΟΚ, η ΕΡΤ είχε αλλαγές στην διοίκηση αλλά ο Σεπτέμβριος δεν βρήκε με διοίκηση τη ΕΡΤ; Γιατί λοιπόν κωλυσιεργούσαν; Είχαν σίγουρο δηλαδή ότι θα πάρουν αυτά που θέλουν;

Και ερχόμαστε στο ψητό. Υπάλληλος του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων είναι η ΕΡΤ με τα κρατικά χρήματα; Έχει υποχρέωση λέει να πάρει το μπάσκετ. Αλλά και οι ομάδες θα της πουν και πόσα θα δώσει! Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.

Οι ομάδες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πρόταση σοβαρή από κανάλι και πάνε στη ΕΡΤ και της λένε δώσε τόσα. Και όταν αυτή κάνει πολύ σωστά την δουλειά της την βάζουν και ...χέρι και κάποιοι, πολλοί για την ακρίβεια δημοσιογράφοι, κράζουν και την ΕΡΤ και της φορτώνουν και τη ευθύνη.

Τα λάθη του ΕΣΑΚΕ και την ανυπαρξία των ομάδων την φορτώνουν στο κρατικό κανάλι για να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Και φωνάζουν για 70-80 χιλιάρικα που τόσα είναι η διαφορά ουσιαστικά. Δηλαδή για 70χιλιάρικα λιγότερο από πέρσι οι ομάδες κατεβάζουν ρολά! Ήμαρτον κύριοι...

Και όταν τους έδωσαν όπως ακούστηκε διαφημιστικός χρόνος, σήκωσαν τα χέρια. Γιατί πολύ απλά οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν τμήμα μάρκετινγκ. Άρα πως θα πουλήσουν τον χρόνο; Και το άλλο ερώτημα είναι ποιος θα το αξιοποιήσει; Ενδιαφέρει πολλούς να διαφημιστούν στο πρωτάθλημα της Α1 με αυτές τις ομάδες πλην αιωνίων που έχουμε; Αλλά και τι ενδιαφέρον έχει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός όταν παίζουν στη Καβάλα και την Πάτρα και την Ρόδο; Μικρό.

Και οπότε η ΕΡΤ που με την σειρά της θα είναι αναγκασμένη να παίζει τρέιλερ αντί για διαφημίσεις αφού δεν θα έχει προσφορά ουσια

Keywords
Τυχαία Θέματα