Οι κορυφαίοι της πρεμιέρας

Δύο σπουδαία "διπλά" και μια επιβλητική νίκη στο θεωρητικά πιο... αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α2.
Μιλάμε για τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Φιλαθλητικού επί των Ίκαρων Σερρών, που αποτέλεσε την έκπληξη της 1ης αγωνιστικής, την επικράτηση του Λαυρίου στα Τρίκαλα, αλλά και τον... περίπατο της Ν. Κηφισιάς στο -κατ' ευφημισμόν- ντέρμπι με την Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα διαμορφώσαμε -σε μεγάλο βαθμό- και την πεντάδα των κορυφαίων

της πρεμιέρας:

1. Νίκος Γκίκας: Ο Φιλαθλητικός έχει παράδοση στην ανάδειξη νεαρών ταλέντων και ο 22χρονος πλέι μέικερ αποτελεί αναμφίβολα μια ελπίδα για το μέλλον. Με εμφάνιση πολύπειρου άσσου, ο Γκίκας οδήγησε τους Ζωγραφιώτες στη πρώτη τους νίκη στην Α2, σημειώνοντας 23 πόντους (5/7 τρίποντα), ενώ είχε 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

2. Σάκης Γιαννακόπουλος: Σταθερή αξία εδώ και χρόνια για το Λαύριο, δικαίωσε με το... καλημέρα τους ανθρώπους που τον κράτησαν στην ομάδα. Βάσει αριθμών, 17 πόντοι, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, ήταν η προσφορά του στη νίκη στην παράταση, μέσα στις Σέρρες, αν κι έκανε πολύ περισσότερα πράγματα, που δεν καταγράφει η σταιτιστική υπηρεσία.

3. Πέταρ Τσόσιτς: Ο Σέρβος γκαρντ άφησε άριστες εντυπώσεις στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα και πολλές υποσχέσεις ότι θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικά "εργαλεία" του Κόροιβου. Στην άνετη νίκη επί του ΟΦΗ έκανε... παπάδες (26 πόντοι, με 1/1 βολή, 8/10 δίποντα, 3/5 τρίποντα, αλλά και 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

4. Βαγγέλης Καράμπουλας: Η ποιότητα του είναι αναγνωρισμένη και η προσφορά του στην επιβλητική νίκη της Ν. Κηφισιάς επί της Αγίας Παρασκευής υπεροπολύτιμη. Ο 31χρονος φοργουορντ σμπαράλιασε κάθε αμυντική προσπάθεια του αντιπάλου, με 21 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά (2/2 βολές, 5/6 δίποντα και 3/5 τρίποντα), ενώ μοίρασε και 3 ασίστ στους συμπαίκτες του.

5. Τόλης Κουτρούλιας: Εμπειρία και ουσία ίσον... αποτελεσματικότητα. Ένας από τους... αιώνιους εφήβους του πρωταθλήματος, έδωσε από την αρχή τα διαπιστευτήρια του και γι' αυτή τη σεζόν, οδηγώντας εκ του ασφαλούς το Παγκράτι στην πρώτη του νίκη και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο επί του Ηρακλείου. Είχε 17 πόντους (7/8 δίποντα, 1/8 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, με τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης της αγωνιστικής (1.010). Θέλετε κι άλλα;
Μια και είχε τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης, επιλέξαμε τη δική του φωτογραφία για να συνοδεύσει το κείμενο…

Ο προπονητής της αγωνιστικής

Κάθε ομάδα, ακόμα και η κορυφαία πεντάδα, θέλει τον προπονητή της. Κόουτς της αγωνιστικής λοιπόν:

Χρήστος Σερέλης: Πήγε με χαμηλούς τόνους και χωρίς... φανφάρες και νίκησε σε μια από τις θεωρητικά σκληρότερες έδρες του πρωταθλήματος, έναν αντίπαλο που φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί (μαζί με την Κηφισιά) για την άνοδο. Η νίκη επί των Ίκαρων από μόνη της, αλλά και σε συνδυασμό με την αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά που κάνει στην ομάδα του Λαυρίου χρόνια τώρα, τον αναδεικνύουν "προπονητή της αγ

Keywords
Τυχαία Θέματα