Ολίμπια - Παναθηναϊκός 67-85

Δείχνοντας σπουδαία αντανακλαστικά μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, αλλά και κάνοντας τις περισσότερες δουλειές σε άμυνα και επίθεση πολύ καλά, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στη Λιουμπλιάνα της τοπικής Ολίμπια με 85-67. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μετά το μέτριο πρώτο δεκάλεπτο επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και με τους Ματσιούλις - Λάσμε να δίνουν πολύτιμες λύσεις και στις δύο πλευρές

του παρκέ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των Σλοβένων.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το παιχνίδι έχοντας σαφή προσανατολισμό να περιορίσουν τη δράση του Άρον Μπέινς, ο οποίος αποτελεί τη βασική πηγή πόντων για τους Σλοβένους στο "ζωγραφιστό". Και τα κατάφεραν καθώς ο Αυστραλιανός σέντερ δεν μπόρεσε να πάρει την μπάλα κάτω από ευνοϊκές για τον ίδιο συνθήκες.

Αντίθετα, οι Γιόνας Ματσιούλις και Άντι Πάνκο έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των γηπεδούχων και όντας οι μοναδικοί σκόρερ του τριφυλλιού, έδωσαν στον Παναθηναϊκό νωρίς νωρίς προβάδισμα πέντε πόντων (5-10, 9-14).

Η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσανίτη άλλαξε, όπως ήταν φυσιολογικό, το πλάνο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προσπαθούσαν, πλέον, να εκμεταλλευτούν τα προσόντα τους θηριώδους σέντερ. Κι αν σε κάποιες φάσεις η σλοβενική άμυνα είχε στραμμένη την προσοχή της στον "Σόφο" "ξεχνώντας" τους υπόλοιπους, κάτι τέτοιο δεν έγινε για πολύ ώρα.

Έτσι, οι παίκτες της Ολίμπια εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την κακή συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στην αδύνατη πλευρά σκόραραν ουκ ολίγους πόντους παραμένοντας κοντά στο σκορ (19-23 στο 10').

Παρά την απόσυρση του Δημήτρη Διαμαντίδη προκειμένου να πάρει κάποιες ανάσες, οι "πράσινοι" κυριάρχησαν στο παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με σταθερά βήματα και βελτιώνοντας σημαντικά την άμυνά τους να "χτίσουν" σταδιακά διαφορά ασφαλείας.

Η πολύ καλή (επιθετικά) βραδιά του Γιόνας Ματσιούλις συνεχίστηκε, και με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του (9 πόντοι στη δεύτερη περίοδο), η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες να πάρει αέρα 11 πόντων (29-40) για πρώτη φορά στο 17ο λεπτό.

Η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κυρίως χάρη στην ευστοχία από την περιφέρεια (5/11 τρίποντα στο α' ημίχρονο) και την έξτρα βοήθεια που προσέφερε ο Γιαννόπουλος, ο οποίος σημείωσε τους πέντε τελευταίους πόντους του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο (38-50).

Στην επανάληψη, το δυνατό ξεκίνημα του τριφυλλιού δεν άφησε ελπίδες για το comeback στους παίκτες της Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Με τον Στεφάν Λάσμε να "κόβει" (στην άμυνα) και να… "ράβει" (στην επίθεση), οι "πράσινοι" διεύρυναν με συνοπτικές διαδικασίες το προβάδισμά τους. Έτσι, το +20 (44-64) του 28ου λεπτού είχε βάλει για τα καλά την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη σε θέση οδηγού, αφού οι Σλοβένοι δεν έδειχναν πως μπορούσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης (50-69 στο 30').

Ό,τι κι αν επιχείρησαν να κάνουν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια δεν είχε αντίκρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα