Ωρα τελικών!

Η μεγάλη ώρα έφτασε λοιπόν και προγνωστικά δεν υπάρχουν . Και είδαμε πως δεν υπήρχαν και στο Φάιναλ Φορ αλλά εδώ είναι Ελλάδα! Και εδώ ισχύει ο κανόνας της ζούγκλας. Και από αυτόν ξεκινώ. Ελπίζω να έχουμε ήρεμους τελικούς. Και να κερδίσει ο καλύτερος. Τελικούς σε φίλαθλα πλαίσια όπως ήταν στην ευρωλίγκα που εκεί όμως που δεν υπάρχουν ...εκπτωτικά κουπόνια και ο πέλεκυς είναι βαρύς, όλοι ήταν γατάκια... Στην Ελλάδα ο νόμος της έδρας παραισχύει και άλλωστε η ιστορία λέει

ότι έχει ο Παναθηναϊκός 24/24 (πλέι οφ) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ αλλά έχουμε δει και σπασίματα όπως πέρσι με τους πράσινους. Το σημαντικό είναι να έχουμε ήρεμους τελικούς αλλά δεν είμαι βέβαιος και στην Ελλάδα η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο χωρίς όμως να απαγορεύεται το μπρέικ. Ελπίζω να έχουμε και καλές διαιτησίες αν και τις περισσότερες φορές οι διαιτησίες δεν είναι κακές αλλά καθότι τυγχάνουν το άλλοθι των προπονητών, ομάδων και των "ανθρώπων" τους στα Μίντια ,ξεσηκώνουν και τον κόσμο. Αν δει κανείς ΝΒΑ ,αν είχαμε εκείνους τους ρέφερι εδώ δεν θα τελείωνε ποτέ παιχνίδι. Η διαιτησία φέτος στην ευρωλίγκα στα μεταξύ τους δεν ήταν καλή. Αλλά δεν ακούστηκε κιχ. Εδώ όμως όλοι ψάχνουν το άλλοθι ή ακόμα και αν κερδίσουν πάλι μιλάνε για την διαιτησία για να μεγεθύνουν την επιτυχία τους και να προκαταβάλλουν την συνέχεια.


Αγωνιστικά έχουμε ένα σπουδαίο τελικό καθώς κρίνονται πολλά. Ο Παναθηναϊκός πήρε το κύπελλο που δεν λέει και πολλά. Κανείς τους δεν πήγε Φάιναλ Φορ στην ευρωλίγκα και ο χαμένος είναι απόλυτα αποτυχημένος και ο νικητής σώνει την παρτίδα. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο πέραν από το γόητρο και μην κρυβόμαστε. Αγωνιστικά επίσης ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι ακόμα και με τον Αλβέρτη κατεβάζει τον Ολυμπιακό κάτω από τους 60π, εξαφανίζει τον Ολυμπιακό που πηγαίνει στο ΟΑΚΑ φοβισμένος και εύκολα ή δύσκολα τον κερδίζει. Με την λογική αυτή δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Αλλά η αλήθεια είναι οτι ο Παναθηναϊκός χωρίς αυτό να σημαίνει ίσως και πολλά δεν βλεπόταν στην σειρά με τον ΠΑΟΚ. Βέβαια μπορεί να έκανε συντήρηση. Ομως δεν μπορεί να κρύψει τις αδυναμίες του στα πόδια και την ενέργεια στην περιφέρεια που όταν έχει μέσα τον Ράιτ, τον μοναδικό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, παίζει με 4 στην επίθεση αφού ο αμερικανός δεν απειλεί ούτε με ...όπλο στραμένο πάνω του από μακρυά. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ξέρει και το λένε και μεταξύ τους ότι αν δεν σπάσουν την έδρα και τώρα όπως είναι ο Παναθηναϊκός και το καλοκαίρι να αλλάζουν πολλά,δεν θα κερδίσουν ποτέ . Βλέπουν ότι είναι η ευκαιρια τους. Αλλά λέω εγώ αν ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάσει κάτι νέο, δεν δέιξει ότι πιστεύει αυτό και ασχολείται πάλι κλασικά πριν καν τα ματς με την διαιτησία και πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με την μορφή καταδιωκώμενου, πνίγεται τελικά μόνος και χάνει πριν καν παίξει μόνος του.


Ο Παναθηναϊκός με τον Αλβέρτη στον πάγκο πάει να πάιξει πιο γρήγορα και να αλλάξει πράγματα και νομίζω χάνει την δυναμή του, την άμυνα . Σε ένα σημείο. Και μπερδεύεται. Και δεν έχει πόδια να τρέξει και να ανοίξει ρυθμό. Και κλειδί θα είναι οι ..,άφαντοι εδώ και ένα μήνα Μπράμος και Κάρι που χωρίς αυτούς λέιπει το πολύτιμο εύκολο καλαθάκι σε αυτά τα αγχωτικά κλειστά ματς. Το καλό για τους πράσινους είναι ότι έχουν μια σημαντική ακόμα λύση τον Μαυροκεφαλίδη που είναι ο κορυφαίος τους στην μετά Πεδουλάκη εποχή. Ο Ολυμπιακός αν δεν τρέξει και κάνει άνω κάτω το παιχνίδι και το πάει στους 70π με ρίσκα, δεν μπορεί. Στο σετ μπάσκετ ο Παναθηναϊκός είναι μανούλα.... Και ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ αλάνας με την καλή την έννοια βέβαια. Που μπορεί να το παίξει και με μέτριο Σπανούλη που παθαίνει ..πολιτισμικό σοκ στο ΟΑΚΑ. Με τέτοιο μάλιστα Σπανούλη και το μυαλό στην διαιτησία, με σετ μπάσκετ ο Ολυμπιακός μόνο με θαύμα θα περάσει τους 60π.

Keywords
Τυχαία Θέματα