Όταν μιλούν οι ειδικοί

Ο καλύτερος δημοσιογράφος γνωρίζει λιγότερο μπάσκετ από τον χειρότερο προπονητή. Αυτό δεν είναι απλά… αξίωμα, αλλά... θεώρημα.

Όταν μιλά ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τεχνικούς, τότε εμείς δεν έχουμε παρά να σωπάσουμε, να καταγράψουμε την άποψή του και να νιώσουμε χαρά που η δική μας κριτική (με τις λιγοστές μας γνώσεις) δεν απέχει κατ' ελάχιστο από τη δική του τοποθέτηση.

Με αυτές τις λέξεις, σχολίασε τα του τελικού, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

"Αν και με τα γεγονότα που συνέβησαν

για ακόμη μια φορά δεν έχω τη διάθεση να σχολιάσω -όπως σας είχα υποσχεθεί- καλόπιστα τον τελικό, το κάνω γιατί μου το ζητάτε.

Μπράβο στον Πεδουλάκη για τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Είχε να διαχειριστεί τις περισσότερες δυσκολίες και τα κατάφερε. Παρουσίασε μια ομάδα με καλή ψυχολογία, έπαιξε πιεστική άμυνα, έλεγξε τα ριμπάουντ, έπαιξε σωστά στην επίθεση, κτυπώντας με το pick and roll και τις σωστές αποστάσεις, δίνοντας ταχύτητα στο παιχνίδι, αξιοποιώντας τα αθλητικά προσόντα των παικτών του.

Μπράβο και στον συνεργάτη του Μανολώπουλο γι' αυτό που είδα στην T.V. Έχει καθαρό μυαλό και διαβάζει σωστά το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τη σιγουριά της επικράτησης στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Δεν ξεκίνησε καλά, δεν κράτησε την πίεση στην άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε τις μάχες από τους αντιπάλους ψηλούς, δεν έβαλε κάτι νέο σαν έκπληξη στο παιχνίδι του.

Ο Μπαρτζωκας βασίστηκε στις εμπνεύσεις του Λο, που ήταν πολύ καλός, και στο αποτελεσματικό σουτ του Άντιτς. Οι υπόλοιποι δεν στάθηκαν στο ύψος ενός τελικού.

Το να έχεις παράπονα από τη διαιτησία, δεν νομιμοποιεί την απουσία σου από την απονομή των μεταλλίων, υποβαθμίζοντας τον ήδη απαξιωμένο -με τον τρόπο που γίνεται- τελικό".

Keywords
Τυχαία Θέματα