Ό,τι καλύτερο…

Η αριθμητική λέει πως αν οι δύο εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα έπαιζαν μεταξύ τους, θα είχαμε με σιγουριά μια ομάδα στο φάιναλ φορ. Οι αριθμοί, όμως, δεν λένε πάντα την αλήθεια. Όχι μόνο γιατί τώρα μπορούμε να έχουμε και… δύο ομάδες στο Λονδίνο, αλλά γιατί ο "εμφύλιος" θα… χαλούσε το μυαλό και των δύο. Συνεπώς, όλα καλά.

Ο Ολυμπιακός πέρασε στους "8" και αυτό ήταν το πρώτο ζητούμενο. Δεν ήταν εύκολο και φάνηκε στην πράξη, αφού οι Ρώσοι πάλεψαν για

να "χτυπήσουν" την ομάδα του λιμανιού μέσα στην έδρα της και αν ο Παπανικολάου δεν έκανε τόσο μεγάλη εμφάνιση, ίσως τα πράγματα να ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τους "ερυθρόλευκους".

Το αποτέλεσμα μετράει και ο Ολυμπιακός όχι μόνο είναι στους "8", αλλά έχει και πλεονέκτημα έδρας, απέναντι στην Εφές, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είναι στα καλύτερά της. Σημαίνει κάτι αυτό; ΟΧΙ. Κατηγορηματικά όχι.

Όπως δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του (με μειονέκτημα έδρας, σε ένα ριμέικ της περσινής ιστορίας) την Μπαρτσελόνα. Γιατί μπορεί οι Καταλανοί να έχουν το καλύτερο ρεκόρ απ' όσους πέρασαν στους "8", αλλά από εδώ και μπρος ξεκινά ένα… άλλο έργο.

Έχοντας ζήσει όλους τους "εμφύλιους" από το 1994 στο Τελ Αβίβ και μετά, είτε ήταν σε φάιναλ φορ, είτε στον δρόμο για το φάιναλ φορ, δεν θυμάμαι σχεδόν ποτέ να μην είχαν "αδειάσει" οι νικητές και να μην είχαν μπει σε βαθιά περισυλλογή οι ηττημένοι. Ως εκ τούτου, μια χαρά ήταν τα χθεσινά αποτελέσματα.

Το ελληνικό μπάσκετ διατηρεί δύο θέσεις στις οκτώ κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της ηπείρου. Κι αυτό από μόνο του είναι μια πρώτη νίκη, μια τεράστια επιτυχία. Ο δρόμος για το Λονδίνο είναι ανοιχτός και για τους δυο. Όχι στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού όσο εύκολα μπορούν να προκριθούν, τόσο εύκολα μπορεί να αποκλειστούν.

Θεωρητικά οι "κόκκινοι" έχουν περισσότερες πιθανότητες, αφού έχουν το πλεονέκτημα έδρας, όμως στη φετινή (και όχι μόνο) Ευρωλίγκα η έδρα δεν αποτέλεσε κατ' ανάγκη σημείο αναφοράς, σχεδόν για κανέναν.

Αντί επιλόγου μια επισήμανση: Σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ "έλαμψαν" Μπράμος και Παπανικολάου. Ό,τι καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ, για την Εθνική ομάδα, για όλους μας.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα