Παναθηναϊκός - ΚΑΟΔ 87-70

Ακόμα μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στο "παγωμένο" ΟΑΚΑ (σ.σ.: ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών) επικράτησε άνετα του ΚΑΟΔ με 87-70. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της και να έπρεπε να διαχειριστεί τις απουσίες των τραυματιών (Ξανθόπουλος, Μπανκς) και του αποχωρήσαντα Καπόνο, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να πάρει

τη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σχορτσανίτης (20π.). Ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι, πάντως, οι τραυματισμοί δεν εγκατέλειψαν το τριφύλλι αφού περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος ο Γάιος Σκορδίλης τραυματίστηκε στο πόδι στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σαφή προσανατολισμό να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του στο "ζωγραφιστό" τροφοδοτώντας διαρκώς τον Σχορτσανίτη. Μία τακτική που απέδωσε καρπούς αφού ο θηριώδης σέντερ προβλημάτισε εντόνως την άμυνα του ΚΑΟΔ δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στο τριφύλλι.

Οι Δραμινοί δεν έχασαν, πάντως, την επαφή τους με το σκορ καθώς έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Νόουλς και Ρόου προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με ένα πόντο (15-16) αποδεικνύοντας πως δεν επρόκειτο να παραδοθούν αμαχητί.

Κάτι η αστοχία από την περιφέρεια (σ.σ.: το τριφύλλι ξεκίνησε με 1/10 τρίποντα), κάτι τα πολλά λάθη από τους "κοντούς", ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεφύγει σημαντικά στο σκορ. Ακόμα και το +5 (23-18), με το οποίο προηγήθηκε στο τέλος της α’ περιόδου "έκανε φτερά" στα πρώτα λεπτά του β’ δεκάλεπτου, με τους παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων (28-27).

Το τάιμ άουτ που κάλεσε σε εκείνο το σημείο ο Αργύρης Πεδουλάκης σε συνδυασμό με τη μετατόπιση του Γιόνας Ματσιούλις στο "4" "αφύπνισαν" τους Κυπελλούχους Ελλάδος, οι οποίοι στη συνέχεια του πρώτου μέρους βελτιώθηκαν σημαντικά στην άμυνα και με τον Σχορτσανίτη (14π. στο α’ ημίχρονο) να… αναλαμβάνει και πάλι δράση, διεύρυναν το προβάδισμά τους.

Σε αυτό συνέβαλλε και η αστοχία των Δραμινών από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", κάτι που δεν τους επέτρεψε να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το τριφύλλι να προηγείται με 45-36, αλλά τον ΚΑΟΔ να δείχνει πως μπορεί να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τους Δραμινούς να προσπαθούν να πλησιάσουν στο σκορ, κυρίως με προσωπικές ενέργειες των Πάλμερ και Νόουλς, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τον έλεγχο του ρυθμού, παρά το γεγονός πως δεν έπαιζε μπάσκετ υψηλών επιδόσεων.

Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά, αλλά αυτή δεν έπεφτε κάτω από τους δέκα πόντους (52-40, 56-45, 67-56) στο γ’ δεκάλεπτο. Έτσι, μόλις οι γηπεδούχοι "πάτησαν το γκάζι" στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ανέβασαν κι άλλο τον δείκτη του σκορ "καθαρίζοντας την μπουγάδα" και άρχισαν να… σκέφτονται το παιχνίδι απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα την προσεχή Παρασκευή στην Ανδαλουσία.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 45-36, 67-56, 87-70.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 20, Μπράμος 7 (1), Ματσιούλις 13 (3), Ούκιτς 6, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ 6, Γιαννόπουλος 7 (1), Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Νόουλς 13 (2), Καλαϊτζίδης 2, Μπένας, Μισέλ 8, Μπάβτσιτς 4, Κακαρούδης 8, Ζάρας 3 (1), Ιωάννου 5, Πάλμερ 13, Ρόου 14 (2).

Keywords
Τυχαία Θέματα