Παναθηναϊκός, αναζητείται...

Η ψυχρή προσέγγιση του πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια, λέει ότι απλά έχασε τη μία ευκαιρία για εκτός έδρας νίκη. Μόνο που με την εικόνα του Παναθηναϊκού σ' αυτόν τον αγώνα, η προσέγγιση αυτή κρίνεται και ως πολύ απλοϊκή.

Η ρεαλιστική προσέγγιση του πρώτου αγώνα ήταν άκρως απογοητευτική για τον Παναθηναϊκό. Κάθε ήττα, 1-0 θα έγραφε στο ταμπλό, αλλά στην ψυχολογία θέλει δουλειά με την εικόνα

που έδειξε. Στην "περίληψη" των όσων είχε πει πριν από το ματς ο Τζόρτζεβιτς, βάλτε ένα... ΔΕΝ μπροστά και νάτη η εικόνα του Παναθηναϊκού. Σχεδόν όλα στραβά και ανάποδα, με κυριότερο κακό ότι οι παίκτες έχασαν κράτος την μάχη της ενέργειας και του πάθους που σε τέτοιας μορφής αγώνες, μετράνε και πολύ.

Το εμφανές πλάνο του Παναθηναϊκού ήταν να παίξει με τον Ραντούλιτσα. Μόνο που και της Λαμποράλ αυτό ήταν, να παίξει με... τον Ραντούλιτσα. Τον "χτύπησαν" και οι περιφερειακοί με συνεχόμενες διεισδύσεις στα πρώτα λεπτά είτε για να του βάλουν πόντους έχοντας δεδομένα μεγαλύτερη εκρητικότητα, είτε για να τον φθείρουν με φάουλ και κούραση και με.... υπομονή από τον Περάσοβιτς για όσα έτρωγε πίσω. Ο Κροάτης βλέποντας εκτός κλίματος όλους τους άλλους, φανταζόταν ότι θα έγερνε υπέρη του η πλάστιγγα. Και όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού έγινε πιο προσεκτική κοντά στο καλάθι άρχισε ο... βομβαρδισμός.

Το ποσοστό της Λαμποράλ στα τρίποντα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παρά φύση, αν δεν ήταν τα περισσότερα σουτ ελεύθερα και με άνεση... στόχευσης. Οι Βάσκοι είχαν περίσσευμα λύσεων, ο Παναθηναϊκός απελπιστική έλλειψη. Αν μπορεί να... ξεχωρίσει κάποιο κακό, από τον Καλάθη θα αρχίζαμε. Ελλείψει και του Κοζέρ, από τον Νικ θα περίμενε κάποιος να πάει τον ρυθμό στα νερά του Παναθηναϊκού. Δεν τα κατάφερε ποτέ, αλλά φυσικά δεν έφταιξε μόνο αυτό.

Το πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περίοδου ήταν μια φωτεινή εξαίρεση, που ακόμα κι αν οφειλόταν στην ανθρώπινη χαλάρωση της Λαμποράλ, βλέποντας ότι από νωρίς είχε εξασφαλίσει την πρώτη νίκη, πρέπει να παιχτεί σε επανάληψη στο βίντεο τις επόμενες ώρες. Οταν πίεσε και... συντονίστηκε ο Παναθηναϊκός στην άμυνα, βρήκε ισορροπία και εύκολα καλάθια. Ενα "πακέτο" που θα χρειαστεί οπωσδήποτε το βράδυ της Παρασκευής για να διεκδικήσει το πολύτιμο "διπλό".

Ο Γιάννης Μπουρούσης λίγη ώρα μετά το ματς δεν έδειξε να έχει την παραμικρή αμφιβολία. "Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός και δεν θα ξαναείναι έτσι". Η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση μιας σειράς αγώνων από έναν παίκτη που ξέρει απ' έξω και ανακατωτά τις ιδιαιτερότητες. Το θέμα είναι πώς θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός την πρώτη του παρουσία.
Ο Τζόρτζεβιτς... απαίτησε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς "να δω τη φλόγα στα μάτια των παικτών μου". Μόνο που τους περισσότερους, πρέπει μάλλον να τους πείσει. Είναι καλό ότι έχει κοντά του "περπατημένους" σαν τον Διαμαντίδη, τον Φώτση, τον Καλάθη. Είναι κακό ότι ο παίκτης που έχει εξελιχθεί σε βαρόμετρο για την παρουσία του Παναθηναϊκού, ο Ουίλιαμς, στο πιο κρίσιμο ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα, έδειξε εξαιρετικά αγχωμένος. Δεν "έλειψε" μόνο αυτός από τον Παναθηναϊκό, αλλά μάλλον έλλειψε περισσότερο από άλλους.

Ο Παναθηναϊκός έχει να βελτιώσει... τα πάντα σε λιγότερο από 48 ώρες. Μπορεί να το κάνει φυσικά, από τη στιγμή που έχουν προηγηθεί πολλά παιχνίδια με τελείως διαφορετική εικόνα και σε ατομικό επίπεδο πολλών παικτών και σε ομαδικό. Η πρώτη εικόνα ήταν συντριπτική υπέρ της Λαμποράλ. Κάπου πρέπει να τίθεται λοιπόν και θέμα εγωισμού. Κοντός ψαλμός...

Keywords
Τυχαία Θέματα