ΠΑΟΚ - Άρης 84-72

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο ντέμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη με 84-72, μένοντας έτσι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. Βραδιά όνειρο για τον Κώστα Χαραλαμπίδη με 31 πόντους (6/6 τρίποντα!), ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Χάτσερ (24π, 6ρ, 3ας), Παπαδόπουλος (17π, 8ρ), οι οποίοι άντλησαν δύναμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έδωσαν δυναμικό "παρών"

στο κλειστό της Πυλαίας δημιουργώντας μία εξαιρετικά "καυτή" (στα αθλητικά πλαίσια) ατμόσφαιρα. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Μποχωρίδης (11π, 5ρ, 3ας) και Πελεκάνος (17π, 4ας).

Καλύτερα ξεκίνησαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι (9-0) απέναντι σε έναν νευρικό ΠΑΟΚ, που έχει ήδη χάσει τρία εύκολα καλάθια κάτω από την ρακέτα. Φανερή η διάθεση των γηπεδούχων να βάλουν την μπάλα μέσα στο καλάθι, ενώ πίεση σε όλο το γήπεδο πάνω στον Λίνο Χρυσικόπουλο έχει ζητήσει ο Βαγγέλης Αγγέλου. Γρήγορο τάιμ άουτ από τον Σούλη Μαρκόπουλο και αλλαγή πλέι μέικερ.

Εξαιρετική η άμυνα του Άρη στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Μιχάλης Πελεκάνος με καλάθι και φάουλ έκανε το 14-0. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Χάτσερ, που μπήκε "ζεστός" έκαναν το 16-8. Μονότονες οι επιθέσεις των γηπεδούχων, που τροφοδοτούν συνεχώς τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Άρη να προηγείται 22-14 χάρη στον εξαιρετικό σε άμυνα (πάνω στον Χαραλαμπίδη) κι επίθεση Μποχωρίδη.

Ακόμα ένα καλάθι του Μποχωρίδη έκανε το 24-17 με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Βαγγέλης Αγγέλου χτυπάει με τον νεαρό παίκτη πάνω στην άμυνα του Κώστα Χαραλαμπίδη. Ο Άρης με δύο τρίποντα έκανε το 30-20, ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος βρήκε τον ρυθμό του επιθετικά (10π) μείωσε σε 30-22. Με καλάθι και φάουλ του Τσαϊρέλη ο ΠΑΟΚ μείωσε στους τρεις αναγκάζοντας τον προπονητή των φιλοξενουμένων να καλέσει εσπευσμένα σε τάιμ άουτ 5 λεπτά πριν την λήξη της περιόδου.

Η απουσία του Πάσαλιτς άρχισε να γίνεται αισθητή στο παιχνίδι των "κιτρίνων", οι οποίοι έχασαν την ψυχραιμία τους στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προσπεράσουν για πρώτη φορά 31-30 με κάρφωμα του Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Οι Χαραλαμπίδης και Παπαδόπουλος, που ήταν ασταμάτητοι, και το γεγονός ότι ο Άρης κόλλησε επιθετικά έφεραν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 3 πόντους (41-38), με την λήξη του ημιχρόνου. Οι ψηλοί του ΠΑΟΚ προσπαθούν συνεχώς να ποστάρουν τους αντιπάλους τους, δημιουργώντας του μεγάλο πρόβλημα. Αυτό μαρτυρούν κι οι 19 βολές των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο έναντι μόλις 5 της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο "δικέφαλος του Βορρά" μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και με συνεχόμενους πόντους των Παπαδόπουλου και Χαραλαμπίδη (2τρ) έστειλε την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο αναγκάζοντας τον προπονητή του Άρη να καλέσει τάιμ άουτ. Χωρίς λύσεις οι φιλοξενούμενοι επιθετικά, από τους οποίους είναι φανερό ότι λείπει το σουτ από έξω (4/16τρ).

Σε αντίθεση με τους παίκτες των "κιτρίνων", ο Χαραλαμπίδης ήταν εύστοχος και με το τρίτο του τρίποντο έκανε το 56-44. Ο Πελεκάνος με καλάθι στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου έκανε το 58-48.

Ο Άρης μείωσε ακόμα περισσότερο (58-52) στην έναρξη της τέταρτης περιόδου με δύο καλάθια των Πελεκάνου και Βεζένκοφ. Ένα τρίποντο του Ασημακόπουλου έφερε την διαφορά στους πέντε μετά από πολύ ώρα. Οι τραβηγμένες προσπάθειες επιθετικά του Χαντ δεν επέτρεψαν στον Άρη να πλησιάσει κι άλλο, με τον εξαιρετικό Χάτσερ να πηγαίνει την διαφορά με τρίποντο ξανά στους δέκα (69-59).

Ο Σούλης Μαρκόπουλος κατάλαβε πολύ γρήγορα στο παιχνίδι ότι ο Λίνος Χρυσικόπουλος αντιμετωπίζει προβλήματα οργανωτικά κι άφησε στο παρκέ τον Αμερικανό για 30 λεπτά. Εκείνος τον δικαίωσε κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι τόσο οργανωτικά όσο και στο σκοράρισμα. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν ξανά στο παιχνίδι, παρά τα τρίποντα του Ασημακόπουλου, κι έτσι φυσιολογικά ήρθε το τελικό 84-72.

Για τους γηπεδούχους οι Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης και Χάτσερ ήταν όλα τα λεφτά ενώ για τους "κίτρινους" ο πολύ καλός Μποχωρίδης, που αν συνεχίσει έτσι έχει λαμπρή καριέρα μπροστά του, κι ο έμπειρος Πελεκάνος πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νίκη της ομάδας τους.

Διαιτητές: Πηλοΐδης - Κορομηλάς - Ψαριανός.
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 41-38, 58-48, 84-72.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 24 (3), Κασελάκης, Χαραλαμπίδης 31 (6/6τρίπ.), Τσαϊρέλης 8, Δέδας , Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 17, Καλλές, Χρυσικόπουλος, Θεοδωράκος.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Χαντ 4, Πελεκάνος 17 (1), Βεζένκοφ 8 (1), Τσιάρας 7 (1), Ασημακόπουλος 6 (2), Καραποστόλου 6, Μποχωρίδης 11 (1), Σαρικόπουλος 2, Βεργίνης 3 (1), Χαρίσης 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα