Περιστέρι - Καβάλα 81-72

Με μεγάλο ηγέτη τον αρχηγό του, το Περιστέρι κατάφερε να επικρατήσει της Καβάλας με 81-72 και να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα σχετικά με την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Ο Αντώνης Μάντζαρης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια των Πάρκερ και Μίτσελ με 21 και 16 πόντους αντίστοιχα. Έτσι το ντεμπούτο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο της Καβάλας συνοδεύτηκε με ήττα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα δυναμικά και με ενέργεια με

τους Πάρκερ και Μίτσελ να οδηγούν την ομάδα τους επιθετικά. Οι δύο Αμερικανοί βρήκαν τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι με την Καβάλα πάντως να βρίσκει απαντήσει και να παραμένει κοντά στο σκορ, ακόμα και όταν το Περιστέρι προηγήθηκε με 15-9. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 22-19 υπέρ των γηπεδούχων με το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να αντιδρά στη συνέχεια. Ο Στεφανίδης ήταν εξαιρετικός, όπως και οι Ατσάρα, Κόλεμαν και Άρμπετ οι οποίοι βοήθησαν στο επιθετικό κομμάτι, ενώ και η άμυνα της Καβάλας έγινε πού δυνατή στη δεύτερη περίοδο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πήραν και μία μικρή διαφορά στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα το οποίο ολοκληρώθηκε με 31-39.

Αν και η Καβάλα κατάφερε να φτάσει στο +10 (31-41) με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το Περιστέρι αντέδρασε και κατάφερε να μπει και πάλι στο… κόλπο της νίκης. Οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνά τους και κατάφεραν να πετύχουν κάποια σημαντικά σουτ στην επίθεση με αποτέλεσμα να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (51-51). Αν και οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή κόλλησαν στην άμυνα ζώνης του Περιστερίου, κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι στο σκορ με 54-53. Το Περιστέρι κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά στην τελευταία περίοδο, ωστόσο η αντίδραση της Καβάλας ήταν άμεση. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο τέλος καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει μία διαφορά, αλλά οι γηπεδούχοι με ηγέτη το Αντώνη Μάντζαρη στο τέλος πήραν τη νίκη με 81-72.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 31-39, 53-54, 81-72.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 5, Κομποδιέτας 8 (1), Πάρκερ 21 (4), Κανονίδης, Μάντζαρης 23 (5), Μίτσελ 16 (1), Χάινς 2, Πέτρουλας 2, Γαλιώτος 4.
ΚΑΒΑΛΑ (Αλεξανδρής): Πάνος 2, Άρμπετ 18 (3), Καλαμπάκας, Στυλιανού, Σταφανίδης 12 (3), Δεμερτζής 1, Βελισσαρίου, Ταϊρού 6, Κρστέφσκι 2, Κόλεμαν 16, Ατσάρα 15 (2).

Keywords
Τυχαία Θέματα