Ποτέ δεν ξεγράφεις τέτοιο όνομα (67-64)!

Νικήτρια στο "θρίλερ" της Γαλλίας, αναδείχθηκε η Λιμόζ, πραγματοποιώντας τρομερή ανατροπή απέναντι στη Μάλαγα, και κερδίζοντάς τη με 67-64. Έχοντας προηγηθεί από πολύ νωρίς με μεγάλη διαφορά (12-32 στο 16'), οι παίκτες του Πλάθα περίμεναν ένα ήρεμο βράδυ, υπολόγιζαν όμως, χωρίς τους... ξενοδόχους Σμιθ και Μπατίστα, και στη "βαριά" φανέλα της γαλλικής ομάδας.

Με τον καιρό, και εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των Ανδαλουσιανών, οι γηπεδούχοι "έχτισαν" την ολική τους επαναφορά. Από το προαναφερθέν σημείο

που είχαν βρεθεί πίσω με 20 πόντους, μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έκαναν επιμέρους σκορ 41-24, μειώνοντας στους τρεις και προμήνυσαν για ένα αγχωτικό φινάλε (53-56 στο 30').

Πράγματι, έτσι συνέβη, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και το κοντράστ των συναισθημάτων σε αμφότερες τις πλευρές να αλλάζει. Ο Στέφαν Μάρκοβιτς, με συνεχόμενες εύστοχες βολές, κρατούσε τη Μάλαγα, όχι όμως και τον... ασταμάτητο Τζαμάρ Σμιθ, ο οποίος δημιούργησε στο τρίτο δεκάλεπτο για τον εξαιρετικό Μπατίστα, και σκόραρε στα κρίσιμα σημεία, προκειμένου η ομάδα του να προηγηθεί με 63-61, ένα λεπτό πριν το τέλος. Οι απανωτές λανθασμένες επιλογές της Μάλαγα στο σουτ, έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Ντουπράζ να πάρουν "αέρα" νίκης (65-61 με βολές του Μοερμάν), ενώ το τρίποντο του Τούλσον που μείωσε σε 65-64 δε βοήθησε σε εκ νέου ανατροπή των δεδομένων.

Ο Μπουνγκού-Κολό ευστόχησε στο δικό του σετ βολών, ο Τούλσον αστόχησε σε ίδια περίπτωση λίγο αργότερα, με τη δεύτερη βολή να χάνεται εσκεμμένα, και η αστοχία από πλευράς Σουάρεθ (τρίποντο) και ξανά Τούλσον (δίποντο), σε σουτ υπό μεγάλη πίεση, έφεραν την νίκη και την ελπίδα στη Λιμόζ, η οποία διατηρεί τις ελάχιστες ελπίδες της για πρόκριση στο Top-16.

Keywords
Τυχαία Θέματα