"Προσπάθησαν να μας διαλύσουν"

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στον ρ/σ Sentra Fm. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Παναθηναϊκού, μίλησε για όσα συνέβησαν στον Παναθηναϊκό το καλόκαίρι, για τους στόχους των "πρασίνων" και φυσικά για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ξεκινώντας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει συνέχεια σε αυτό που δημιούργησαν ο πατέρας του με τον θείο του τα τελευταία

25 χρόνια: "Είναι κάτι που ο πατέρας μου μαζί με το θείο μου 25 χρόνια και παραπάνω έχουν δημιουργήσει. Tον μπασκετικό Παναθηναϊκό, τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη σε συλλογικό επίπεδο και δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει συνέχεια.

Προβλέποντας τι θα συμβεί σε οικονομικό επίπεδο και βλέποντας ότι δύσκολα θα συντηρήσουμε τον Παναθηναϊκό με 30-35 εκ. ευρώ, αναζητήσαμε μια διάδοχη λύση, δεν βρέθηκε κάποιος στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό ψηλά και αφού δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αφήσουμε την ομάδα στην τύχη της να φτάσει σε επίπεδα Πρωτοδικείου, αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε".

Στη συνέχεια μίλησε για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χαρακτηρίζοντας τον δεύτερο πατέρα, τονίζοντας πως η σχέση μαζί του παραμένει ζεστή: "Είμαι πολύ μικρός να μιλήσω για το Ζέλικο. Οι σχέσεις μου με τον Ομπράντοβιτς ήταν σαν να είναι ένας δεύτερος πατέρας. Ενας μεγάλος αδερφός. Ο Ομπράντοβιτς, είναι ένας άνθρωπος φίλος. Κορυφαίος των κορυφαίων. Ζεστή παραμένει η σχέση μας, φιλική, μιλάμε. Να πω την αλήθεια ακόμα και τώρα δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο Ζέλικο όταν μίλησε για σεβασμό.

Υπάρχει τεράστιος σεβασμός από εμένα και την οικογένειά μου στο πρόσωπό του και από το Ζέλικο προς την οικογένεια. Αν έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ είναι γιατί ο Ζέλικο δεν έμεινε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, εμένα, σε αυτή τη στιγμή με δύσκολα δεδομένα, τα οποία αλλάζουν. Ηταν όμως μια απόφαση δική του.

Ο Ζέλικο ήξερε από πέρυσι το καλοκαίρι ότι διάθεση του πατέρα και του θείου μου ήταν να αποχωρήσουν. Εγώ δεν ήμουν τόσο ζεστός στην αρχή, αφού δεν υπήρχε το μπάτζετ των προηγούμενων ετών. Οταν είσαι ο κορυφαίος της Ευρώπης είναι λογικό να θέλεις να προπονείς τους κορυφαίους της Ευρώπης. Εγιναν τρεις συναντήσεις, προσπάθησα να τον πείσω να μείνει, να του προσφέρω όσα παραπάνω μπορώ σε επίπεδα συνθηκών".

Ο Ζέλικο είχε αποδείξει και το 2002-2003 όταν πήγαμε στο Σπόρτινγκ ότι έμεινε και με μικρότερο μπάτζετ. Αν ήταν θέμα χρημάτων θα είχε πάει στην Τουρκία που του προσέφεραν περισσότερα χρήματα. Ισως να έχει κουραστεί. Ποτέ δεν μου δόθηκε η αίσθηση ότι έφυγε για μένα. Και αν τον ρωτήσετε το ίδιο θα πει. Εχουμε κάνει παρέα με τον κόουτς, είμαστε φίλοι. Κάναμε κάποιο γεύμα και διοργανώνουμε ένα φιλικό προς τιμήν του ώστε να τον τιμήσουμε στο ΟΑΚΑ.

Στα 13 χρόνια που είμαστε μαζί σίγουρα έχουν γίνει λάθη και από τις δύο πλευρές. Είναι μια προσωπική του απόφαση, έχουμε άριστες σχέσεις και δεν θα αλλάξουν σε οποιαδήποτε ομάδα και να πάει. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω από όλα τα άλλα. Θέλω να μάθω κι εγώ γιατί έφυγε"

Keywords
Τυχαία Θέματα