Σφαιρόπουλος όπως λέμε Μπαρτζώκας στον "άρρωστο" Ολυμπιακό...

Σφαιρόπουλος λοιπόν στον Ολυμπιακό. Ή μήπως Μπαρτζώκας....; Μήπως δηλαδή έχουμε τον Μπαρτζώκα με ένα άλλο όνομα; Μάλλον αυτό έχουμε. Σε ένα Ολυμπιακό που δείχνει "αρρωστος". Από καβάλα στο άλογο στην αρχή της σεζόν και με ..πλακίτσες του στιλ "παμε για 20αρα στο ΟΑΚΑ

κτλ" έχει βρεθεί να τρέχει και να μην φτάνει. Με μια χαμένη κούπα ήδη, με το να κυνηγά τον ΠΑΟ που ξεκίνησε με ανανέωση και μισός από τραυματισμούς στην Α 1 με την γκέλα του στην Κηφισιά, με το να ψάχνει και να μην ψάχνει προπονητή λες και είναι λοταρία, με επεισόδια στο ΣΕΦ και με τον ψυχισμό του και του κόσμου καταστραμμένο με το καλημέρα. Χειρότερο ξεκίνημα όυτε με ..μάγια δεν περίμενε και ας είχε απουσίες που όμως δεν έκριναν τα πεπραγμένα. Οπως και να έχει ο Ολυμπιακος ασχέτως προπονητή είναι μια "'αρρωστη" ομάδα και θέλει κάτι να την ταρακουνήσει. Ο ψυχισμός των παικτών από τα επεισόδια μετά το σοκ στο ΟΑΚΑ όπως και με τις συνθήκες που ήρθε αυτό , χάλασε. Και για τα καλά. Και το πιο σημαντικό είναι πως θα πάνε στην επόμενη φορά στο ΟΑΚΑ; Μάλλον πιο φοβισμένα από ποτέ. Ο Ολυμπιακός δείχνει να βγάζει τα μάτια μόνος του. Κοιτούσε συνέχεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τι κάνει ο αντιπαλός του, έψαχνε πάντα δικαιολογία την διαιτησία και πριν καν παιξει στα ντέρμπι, πόλεμος ανακοινώσεων των διοικήσεων των "αιωνίων" που επηρρεάζει και την ομάδα και γενικά ένα περίεργο κλίμα. Μετά την "σφαλιάρα" του ΟΑΚΑ έγινε το έλα να δεις. Οι παίκτες μυρίστηκαν εποχές Ρέντη με ..κορνέδες και όχι μόνο και αυτό διέλυσε την ψυχολογία τους. Αλλοι ...έκατσαν ήδη στα συμβολαίά τους, άλλοι παίζουν για τα νουμερά τους για να φύγουν, άλλοι (Σίμονς) λόγω δίοικησης (επιλογή της)κάθονται και πληρώνονται (άγνωστο γιατί δεν έχει υπάρξει άλλη λύση). Ολο αυτό το σκηνικό έφερε μια τελμάτωση.

Το διπλό στην Βαλένθια ήταν μια αρχή αλλαγής του κλίματος, αλλά όσο ο Τόμιτς δεν ήξερε αν θα μείνει ή όχι , χαλάστηκε εμφανώς και αυτός, η ομάδα έμεινε χωρίς δύο στο τεχνικό επιτελείο όταν σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες θέλουν και 4 και 5 και 6! Και αγωνιστικά ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν βελτιώθηκε από πέρσι που λέγαμε ότι στο σετ μπάσκετ ,στο 5 εναντίον 5 είναι προβλέψιμος, αλλά έγινε και χειρότερος. Καθώς έφτασε στο σημείο σε ευρωλίγκα και Ελλάδα να πάιζει γύρω γύρω όλοι με το να σουτάρει περισσότερα τρίποντα από δίποντα.... Αυτό και αν είναι δείγμα προβλέψιμης ομάδας. Και έφτασε να πανηγυρίζει που χρειάστηκε 34π του Σπανούλη και την παραταση για να κερδίσει ....μια Νεπτούνας έστω στην Λιθουανία. Και με τους ψηλούς του να πάιζουν άμυνα με τα μάτια... Με τον Μάντζαρη αόρατο φέτος ακόμα και στην άμυνα και με τον Πέτγεουι να νομίζει ότι είναι σε Ολ Σταρ Γκέιμ και να σουτάρει χαλαρός τριποντάκια πριν πάρει μικρόφωνο να τραγουδήσει!


Και μετά από όλα αυτά η δίοικηση αποφάσισε να πάρει προπονητή, Προφανέστατα ποτέ δεν πίστεψε τον Τόμιτς. Ντε φάκτο. Αλλο ντε φάκτο είναι ότι ποτέ δεν ήταν πρώτη επιλογή ο Σφαιρόπουλος που θα είχε έρθει ...τρέχοντας αν του είχε γίνει πρόταση από την πρώτη στιγμή. Αλλωστε ο άνθρωπος δεν το έκρυψε ότι ήθελε και άλλωστε επισης ήταν και μέλος της ομάδας παλαιότερα. Και ξαφνικά τον φωνάζουν τώρα αφού ναυάγησαν άλλα ονόματα σαν να του λένε "Γιάννη, δεν βρήκαμε κάτι καλύτερο τελικό, έλα και εσύ ρίξε την ζαριά σου μπας και μας κάτσει σε όλους μαζί"! Και η πρώτη ερώτηση είναι πόσο άνετος θα αισθάνεται με όλα αυτά ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος; Ασφαλώς όχι ανετα αλλά από την άλλη παίζει την ζαριά του και καλά κάνει. Η δεύτερη ερώτηση είναι και γιατί Σφαιρόπουλος; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν υπήρχε πρωτοκλασάτο όνομα και δεν ήθελε η δίοικηση σαν πρώτο τον Τόμιτς ίσως λόγω απειρίας. Αλλά από την άλλη αν είναι να πάρεις τον Κολέ, ναι, παίρνεις τον Σφαιρόπουλο. Πολλοί λένε που είναι ο Κατσικάρης ; Αλλοι λένε ότι ζήτησε πολλά καθώς δεν ήθελε και πολύ. Αλλοι λένε ότι έχει όρο ότι δεν πάει λόγω Εθνικής σε "αιώνιο". Αλλοι περίμεναν να πει ναι -αν ποτέ έγινε προταση-ο Ζντοβτες. Φαύλος κύκλος.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά θέλει να αλλάξει το κλίμα και έτσι πήγε στη λύση Σφαιρόπουλου που έπαιζε και πριν έρθει ο Μπαρτζώκας και έπαιξε και πάλι στην αρχή της παραίτησης του τελευταίου. Και η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έφερε τον Μπαρτζώκα πάλι πίσω.... Στην ουσία. Καθώς από τον Πανιώνιο ήρθαν και οι δύο, με κοινή πορεία πάνω κατω και φιλοσοφία σε γενικές γραμμές. Ιδιο επίπεδο εκτιμώνται όταν ήρθαν στον Ολυμπιακό αν τους συγκρίνουμε. Από εκεί και πέρα ο Σφαιρόπουλος έχει την ευκαιρία του. Προπονητής με αρχές στην άμυνα, αλλά στάσιμος φάνηκε στον Πανιώνιο και δεν έδειξε ότι είναι έτοιμος για το άλμα. Αν και έιναι σχετικά έμπειρος . Αλλά όχι για τέτοιο καράβι. Βέβαια και ο Μπαρτζώκας δεν ήταν για τέτοιο καράβι οπότε δεν είναι απαγορευτικό το σενάριο. Αλλά δεν πιστεύω ότι έλειπε ένας Σφαιρόπουλος από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη δεν υπήρχε και προπονητής κλάσης αυτή την στιγμή στην αγορά. Και με την λογική αυτή πρέπει να πας σε λύσεις απειρίας με ρίσκο. Αλλωστε και ο Κατσικάρης δεν σήμαινε ότι δεν θα είχε ρίσκα καθώς επίσης δεν έχει δουλέψει σε μεγάλη ομάδα.

Ο Σφαιρόπουλος έχει καλές αρχές, έχει ιδέες, έχει κάνει δουλειά οπου πήγε, αλλά δεν ξέρω αν έχει το ειδικό βάρος για μια ομάδα με τέτοια πίεση. Και επίσης το μπάσκετ που παίζει στηρίζεται περισσοτερο στη άμυνα και στο σετ μπάσκετ και όχι στο ανοιχτό γήπεδο που έχει μάθει ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι καλό από την μια πλευρά γιατί έχει καλύτερες παραστάσεις και ιδέες. Από την άλλη οι ομάδες του είχαν πρόβλημα στις αμυνες ζώνης και ο Πανιώνιος αν και με το καλύτερο ρόστερ μετά τους "αιωνίους" δεν έπαιξε ελκυστικό μπάσκετ και είχε μεγάλα μπλακ άουτ. Θα πει κανείς μα άλλο ρόστερ έχει στον Ολυμπιακό. Πάιζει και αυτό. Θα δείξει. Ασφαλώς είναι καλό ότι ξέρει τα κατατόπια και είναι έλληνας τεχνικός. Και εχει την ευκαιρία του. Από την άλλη και αυτός θα κριθεί στα ντέρμπι με τον ΠΑΟ . Και δεν ξέρω κατά πόσο έχει το ψυχικό σθένος να μπει μπροστάρης ώστε να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας όταν πάει στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή σε μια συνθήκη που ηθελες ένα Ιωαννίδη! Αλλά δεν υπάρχει . Συνεπώς υπομονή για να κριθεί τέλος της σεζόν και ο Σφαιρόπουλος. Αλλα και αυτή η αλλαγή φάνηκε εξ ανάγκης . Και χάθηκε και η ευκαιρία του Τόμιτς που θα αισθάνεται αιώνια δεύτερος και μαζί χάθηκε και η ασπίδα για τον κόσμο που είχε λόγω σχέσης ο Τόμιτς. Τα προβλήματα παραμένουν, επιστροφές έρχονται, ίσως γίνει κάποια αλλαγή σε επίπεδο παικτών, ο κόουτς άλλαξε και πλέον περιμένουμε αν αλλάξει η ψυχολογία, το κλίμα και η ομάδα στο παρκέ καθώς έχει δυνατότητες σαφώς παίζει αυτό που μπορεί! Καλή τύχη στον κόοουτς Γιάννη που έχω μιλήσει πολλές φορές μαζί του στο παρελθόν και έχει πολύ καλές ιδέες και ξέρει να διαλέγει και καλούς παίκτες και βασικά να δουλεύει σωστά με το σύνολο

Keywords
Τυχαία Θέματα