Σιένα - Ολυμπιακός 62-70 (vid)

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει, περιγράφει και σχολιάζει τον περίπατο του Ολυμπιακού στην Ιταλία με την Σιένα με 70-62

Ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός να συνεχίσει την αήττητη πορεία του στην Ιταλία και την πανέμορφη Φλωρεντία που είναι η νέα έδρα της μόνιμης πρωταθλήτριας Ιταλίας της Σιένα που φέτος έχει μειωμένο μπάτζετ και δεν είχε καν νίκη ακόμα. Αλλά

ο πρωταθλητής Ευρώπης ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος στην άμυνα και έτσι έκανε περίπατο τελικά και είναι πρώτος στον όμιλο ενώ η Σιένα χωρίς νίκη πλέον δεν ελπίζει καλά καλά σε πρόκριση.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο Ολυμπιακός έδωσε με εντολή του Μπαρτζώκα που είχε διαβάσει καλά το ματς, εξ αρχής το βάρος του στο κομμάτι της άμυνας και δη της περιφερειακής πάνω στο τρίποντο της ιταλικής ομάδας. Έτσι είναι χαρακτηριστικό ότι η Σιένα που είναι μια ομάδα που σουτάρει πολύ από την περιφέρεια (25-30σ) σήμερα έκανε μόλις 6/15(!)και στο 19΄είχε επιχειρήσει μόλις 3(!) χωρίς να βάλει κανένα! Αυτό το γεγονός μπλόκαρε τους ιταλούς που παρά την υποστήριξη του κόσμου τους σε μια ωραία ατμόσφαιρα παρουσία και 200 φίλων του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός με τρομερή άμυνα έκανε και συντήρηση δυνάμεων και γι αυτό έπεσε η διαφορά στο τέλος 2-3 φορές αλλά ήταν λογικό και αναμενόμενο.

Το αρνητικό σημείο της βραδιάς δεν ήταν άλλο από τον τραυματισμό σε μια διεκδίκηση του Σιμόνς που έβγαλε τον ώμο του και λογικά θα μείνει ένα μήνα εκτός. Το κέρδος ήταν ο Μπέγκιτς που ξεκίνησε και στην πεντάδα και σε 13' είχε εξαιρετική παρουσία αλλοιώντας και κόβοντας σουτ στην άμυνα (4 τάπες!) και τελειώνοντας φάσεις (9π) αλλά και κάνοντας εξαιρετικό δίδυμο με τον Πρίντεζη. Η συνέπεια στην άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν η αρχή και το τέλος και με εξαιρετική διαχείριση από τον Μπαρτζώκα καθώς η Σιένα δεν τρομάζει φέτος και δεν είναι θηρίο ουτε παίζει στο κολασμένο Παλασκλάβο, αλλά δεν παύει να είναι η πρωταθλήτρια Ιταλίας για 6 συνεχόμενα χρόνια!

Ενδεικτικό επίσης του πλουραλισμού του Ολυμπιακού είναι ότι κέρδισε εύκολα χωρίς να έχει καν παίκτη με διψήφιο νούμερο πόντων και με τους χρόνους μοιρασμένους! Κρατάμε πάντως ένα χαλάρωμα πάλι στην 3η περίοδο αλλά και αυτό είπαμε ήταν λογικό για εκτός έδρας ματς όταν είσαι στο +15 και τα μόλις 11 λάθη εκτός έδρας

ΤΟ ΦΙΛΜ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μια έκπληξη στην πεντάδα καθώς σε αυτή ήταν Σπανούλης, Λο, Λοζέσκι,Πρίντεζης και ο Μπέγκιτς. Από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του με εξαιρετική πίεση στην περιφέρεια της Σιένα που είναι το όπλο της. Και έτσι καθάρισε με άνεση το ματς από την αρχή . Με τους Πρίντεζη και Μπέγκιτς ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα 2-14 στο 5 ' και συνεχίζοντας ανάλογα με την άμυνα έκλεισε το ημίχρονο με 23-36. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πήγε και στο +15(35-50) και δεν είχε πρόβλημα να κρατά μεγάλες διαφορές ασφαλειας. Στο 32' η Σιένα με μια φυσιολογική κόπωση του Ολυμπιακού μείωσε 49-56 και άρχισε να έχει ελπίδες ανατροπής αλλά με ένα τετράλεπτο με μηδέν παθητικό η ελληνική ομάδα έκανε το 49-64 στο 37' και τέλος και τυπικά (αν και χαλάρωσε και ήρθε το 60-65 στα 49'΄)

Δεκάλεπτα: 11-20, 23-36, 42-54, 62-70.
ΣΙΕΝΑ (Μπάνκι): Βιτζιάνο 5, Χάντερ 6, Κούρνοχ 3, Ρότσεστι 13, Κάρτερ 4, Ρες 5, Όρτνερ 2, Χάκετ 6 (6ας), Ίνγκλις 13, Γκριν 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουει 4, Λο 6, Ντάνστον 9 (7ρ), Σπανούλης 9(2/4δ,1/5τρ,5ας,1λ ), Περπέρογλου 8, Σλούκας 4, Σίμονς, Μπέγκιτς 9(4κοψ), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 6(2/3τρ), Κατσίβελης, Λοζέσκι 9(2/4τρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα