Στο νέο Eurocup η ΑΕΚ αλλά... (αναλυτικά τι ισχύει για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό)

Πριν από λίγη ώρα η Ευρωλίγκα εξέδωσε ανακοίνωση παρουσιάζοντας την μορφή που θα έχουν οι διοργανώσεις τη νέα περίοδο, και εκτός από τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που έχουν υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας συμπεριέλαβε στις ομάδες του Eurocup και την ΑΕΚ, αλλά με ερωτηματικό (όπως και σε αρκετές

ακόμα ομάδες), καθώς τα πάντα θα κριθούν στην τελική συνάντηση που θα λάβει τόπο στις 29 Απριλίου.

Όπως είναι πλέον γνωστό, στη νέα Ευρωλίγκα θα συμμετάσχουν 16 ομάδες σε ένα κανονικό πρωτάθλημα 30 αγώνων, στο οποίο θα υπάρχει η τωρινή προημιτελική φάση (στις τρεις νίκες) και το φάιναλ φορ. Στην διοργάνωση θα συμμετάσχουν η Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλκγίρις Κάουνας, ενώ τέσσερις ομάδες με μονοετή συμβόλαιο θα προέλθουν από Γερμανία, Αδριατική Λίγκα, VTB League και Ισπανία, ενώ μέρος θα πάρει και όποιος κατακτήσει το Eurocup.

Για την Ισπανία η θέση θα δοθεί με wild card, ενώ τη νέα περίοδο θα προκύψει η τέταρτη ομάδα μέσω του πρωταθλήματος.

Στο Eurocup θα συμμετέχουν 24 ομάδες, με τις 16 να προκρίνονται στο Τop-16, όπου θα υπάρχουν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Στα προημιτελικά θα ο νικητής θα κριθεί στις δυο νίκες, όπως και στα ημιτελικά, αλλά και στο τελικό.

Οι ομάδες που ανακοινώθηκαν είναι οι: ΑΕΚ (;), Χάποελ Ιερουσαλήμ, Σάσαρι, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια (;), Λιέτουβος Ρίτας (;), Ζιελόνα Γκόρα (;) και Γαλατάσαραϊ. Τρεις ομάδες θα προέλθουν από Αδριατική λίγκα, VTB και Ισπανία, με την Γερμανία να έχει δυο ομάδες. Επίσης θα δοθούν πέντε wild cards σε 10 υποψήφιες ομάδες από το Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία και Αδριατική λίγκα. Στην Ισπανία η θέση θα δοθεί με wild card.

Επίσης στην συνάντηση που θα γίνει στις 29 Απριλίου θα συζητηθεί εκτενώς η ανακοίνωση που εξέδωσε η FIBA για τις κυρώσεις που μπορεί να έχει ένα σωματείο αν αγωνιστεί στο Eurocup. Τονίζεται ότι η Ευρωλίγκα θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων των συλλόγων, ανάλογα με την περίπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα