Στο τέλος νικάει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα (66-49), δύσκολα στο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας, αλλά επικράτησε στο τέλος με 88-83 έκανε το 3/3 στον θεσμό. Έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης παρέμειναν αήττητοι για φέτος (8/8 σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν), σε αντίθεση με τη γερμανική ομάδα που σήμερα υπέστη την πρώτη ήττα της σεζόν.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπράιαντ Ντάνστον και Ματ

Λοτζέσκι που πέτυχαν από 19 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Πρίντεζης (13 πόντους), Μάντζαρης (12 πόντους), Σλούκας (12 πόντους) και Σπανούλης (10 πόντους).

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με ένα μικρό σερί 5-0 και πήραν εξ αρχής το προβάδισμα στο σκορ, βασιζόμενοι στους Βασίλη Σπανούλη και Μπράιαντ Ντάνστον στον επιθετικό τομέα. Ο Αμερικανός σέντερ μάλιστα, είχε στο πρώτο δεκάλεπτο μόνο 9 πόντους και 6 ριμπάουντ, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις… μάχες από τον αντίπαλο σέντερ, Τζον Μπράιαντ. Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης από την πλευρά του έδωσε λύσεις (παρά το στενό μαρκάρισμα του Νιχάντ Τζέντοβιτς) στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό να κρατάει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 25-20.

Οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Ματ Λοτζέσκι και Κώστας Σλούκας έδωσαν τον ρυθμό που έπρεπε στο δεύτερο δεκάλεπτο στην περιφερειακή γραμμή. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στην άμυνα, ενώ οι δύο Έλληνες γκαρντ… σέρβιραν έτοιμα καλάθια στον Λοτζέσκι, ενώ και οι ίδιοι έγιναν πιο επιθετικοί. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +10 (34-24), ενώ λίγο αργότερα (κάτι παραπάνω από 3,5 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου) πάτησε παρκέ και ο Μίρζα Μπέγκιτς. Οι Γερμανοί κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά προς το τέλος του πρώτου μισού του παιχνιδιού, αλλά ο Μάντζαρης έκανε με δικό του τρίποντο στην εκπνοή το 47-39.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με ένα σερί 5-0 (όπως είχε ξεκινήσει και ο Ολυμπιακός το παιχνίδι), αλλά ο Ματ Λοτζέσκι ήταν αυτός που… έκοψε τη φόρα των παικτών της Μπάγερν. Η διαφορά έφτασε στο +17 (66-49) για την ομάδα του Πειραιά με τους Ντάνστον, Λοτζέσκι και Σλούκα να ανεβάζουν την απόδοσή τους σε άμυνα και επίθεση. Οι Γερμανοί αντέδρασαν άμεσα όμως, και με ένα σερί 17-0 ισοφάρισαν σε 66-66, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το σερί των Γερμανών έφτασε ακόμα και στο 19-0, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο. Η Μπάγερν κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στο σκορ (71-76), παίζοντας πολύ καλή άμυνα πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν γενικά άστοχοι, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και ο τραυματισμός του Κώστα Σλούκα (ευτυχώς τίποτα σπουδαίο) περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Κάπου εκεί όμως τα… ψέματα τελείωσαν, ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και με την ώθηση και του κόσμου έκανε ένα σερί 12-0 (83-76). Οι Γερμανοί έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 88-83.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 47-39, 66-66, 88-83.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 19, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 12 (1), Πρίντεζης 13 (12ριμπ), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 12 (4), Λοτζέσκι 17
ΜΠΑΓΕΡΝ (Πέσιτς): Τρούτμαν 2, Σαφάρτζικ 7 (2), Μπένζινγκ 9, Ντζέντοβιτς 13, Ντιλέινι 20 (1), Ίντμπιχι 10, Σάβοβιτς 7 (1), Τέιλορ 11 (1), Μπράιαντ 4

Keywords
Τυχαία Θέματα