"Συγκεντρωμένοι σε κάθε παίκτη"

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (20:45) τη Μάλαγα στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα και ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για το παιχνίδι αυτό, για τις απουσίες της ομάδας του αλλά και για τον Νίκο Γκάλη.

"Η Μάλαγα στηρίζεται πολύ στην ταχύτητά της, βγάζει ενέργεια και ταχύτητα στο παρκέ και στην επίθεση βασικός της στόχος είναι ο αιφνιδιασμός. Ενώ και στην άμυνα είναι πολύ γρήγορη ομάδα και στις περιστροφές στην άμυνα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα στοιχεία του κάθε παίκτη, γιατί

έχουν διαφορετικά στοιχεία ο καθένας. Έχουν δημιουργία και από τις δύο πλευρές του γηπέδου, παίζουν πολλές φορές με τρία γκαρντ που μπορούν να διεισδύσουν και από εκεί να κάνουν passing game" είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού που συνέχισε:

"Οι Διαμαντίδης και Μπανκς προπονήθηκαν κανονικά. Και οι τέσσερις δημιουργοί μας είχαν προβλήματα κατά διαστήματα. Και ο Διαμαντίδης, και ο Μπανκς και ο Σοφοκλής και ο Ρόκο (Ούκιτς). Ο Μπανκς έχει μία ίωση, δεν ήταν κάτι σοβαρό. Το καλό ήταν ότι δεν έκανε πυρετό, γιατί αλλιώς θα έλειπε περισσότερες μέρες και το ιατρικό επιτελείο δεν θα του επέτρεπε να προπονηθεί ή να αγωνιστεί. Ο Διαμαντίδης ήταν διαφορετική περίπτωση. Έλειψε λίγες μέρες και θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει μετά την απουσία του".

Όσο για το αν θα παίξει ο αρχηγός των "πρασίνων" στο αυριανό ματς, ο Πεδουλάκης είπε: "Μπήκε πιο δυνατά, αλλά το πώς είναι πραγματικά θα φανεί στο παιχνίδι. Άλλο ο αγώνας όπου ο ρυθμός είναι πιο έντονος και άλλο η προπόνηση. Από το ιατρικό επιτελείο πήραμε το "πράσινο φως" για να αγωνιστεί, αλλά θα πρέπει να βρει τα πατήματα και τις αναπνοές του. Είναι απαραίτητος για εμάς. Και στο εκτελεστικό κομμάτι και στη δημιουργία, αλλά και λόγω της εμπειρίας του.

Η Ουνικάχα είναι μια ομάδα για την οποία ο ρυθμός είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Είναι δύο διαφορετικές σχολές και καλύτερα απ όλους το ξέρει ο Δημήτρης, από τη θέση του οδηγού. Ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος για να καταλάβει πότε θα πατήσουμε γκάζι και πότε θα πρέπει να πάμε σε πιο οργανωμένες επιθέσεις".

Ο "Άρτζι" μίλησε και για το θέμα των απουσιών: "Θέλουμε 10 μέρες να είμαστε όλοι μαζί. Σε ένα δύο παιχνίδια να είμαστε όλοι μαζί. Είναι κάτι που δεν το έχουμε καταφέρει φέτος. Ξεκινώντας από τη Σόφια και το πρώτο δυνατό τουρνουά, μέχρι σήμερα δεν είχαμε ένα διάστημα να είμαστε όλοι μαζί. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση, να ενσωματώνουμε τα καινούρια μέλη. Όπως προπονείσαι, έτσι παίζεις κι εμείς δεν έχουμε προπονηθεί όλοι μαζί. Είναι το μεγάλο μείον και φάνηκε στα παιχνίδια".

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε και στο ματς με την Εφές, όπου ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα: "Η Έφες είναι ένα παιχνίδι που το έχουμε αφήσει πίσω. Ένα στοιχείο σημαντικό ήταν σίγουρα η απουσία του Δημήτρη. Όμως, όπως είπαμε και στα παιδιά, η απουσία αυτή δεν δικαιολογεί την εικόνα μας, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Δεν λειτουργήσαμε καλά. Μάθαμε από εκείνο το παιχνίδι, ειδικά τα παιδιά τα καινούρια, γιατί υπάρχουν τακτικές και στο αμυντικό κομμάτι. Ο Γκιστ ακολούθησε την τακτική στην άμυνα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια του έβγαινε αυτό που ήξερε να κάνει από τις προηγούμενες ομάδες του.

Επίσης, όπως είναι το σύγχρονο μπάσκετ οι δημιουργοί είναι πολύ σημαντικοί. Ήταν αρκετά δύσκολο να αγωνιστούμε χωρίς τον Διαμαντίδη, αλλά και με τον Σοφοκλή να παίζει μετά από αρκετό καιρό στην Ευρωλίγκα. Ήταν ένα παιχνίδι που ήταν πολύ σημαντικός για να "σπάσουμε" το παιχνίδι των δύο ψηλών τους που αλλοίωσαν το παιχνίδι μας.

Επίσης, χρειάζονται παιδιά απέναντι σε τέτοιες άμυνες που παίζουν το πικ εντ ρολ και σουτάρουν καλά και μας έλειψε ο Δημήτρης. Ο αγώνας αυτός ήταν μια παρένθεση για εμάς. Μάθαμε όμως και από αυτόν. Μέσα από το βίντεο, τις προπονήσεις είδαμε τι δεν κάναμε σωστά για να τα διορθώσουμε, γιατί εμείς δεν κάναμε κάτι σωστά".

Τέλος, ο Πεδουλάκης ρωτήθηκε και για την υποψηφιότητα του Νίκου Γκάλη για να ενταχθεί στο Naismith Μemorial Basketball Hall of Fame: "Ο Γκάλης έχει ήδη αναγνωρισθεί παγκοσμίως. Ως αθλητής το έχω ζήσει από πρώτο χέρι. Είχε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και από τον πρωθυπουργό της χώρας. Στο εσωτερικό έχει την κοινή αποδοχή, αλλά θα μπορούσε να τιμηθεί όχι λίγο, αλλά πολύ περισσότερο. Καλό είναι αυτό που γίνεται τώρα. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ψυχολογία του ελληνικού αθλητισμού. Όχι του ελληνικού μπάσκετ, αλλά του ελληνικού αθλητισμού.

Μιλούσαμε για βαλκανικούς αγώνες και ο Νίκος είναι ο άνθρωπος που μεγαλώνοντας σε άλλη χώρα με άλλη αθλητική κουλτούρα και μόδα, έπεισε τους Έλληνες ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο πράγματα και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Ο Νίκος ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ήταν και άλλοι αθλητές, στο Διοικητικό κομμάτι και στο αναπτυξιακό υπήρχε όραμα εκείνη την εποχή, δίψα και ελπίδα να φύγει από τα ανοιχτά το μπάσκετ και να περάσει σε πιο υψηλό επίπεδο. Όλοι βοήθησαν πολύ, αλλά το κερασάκι ήταν ο Νίκος και η παρουσία του".

Keywords
Τυχαία Θέματα