Τα σχέδια της FIBA για τη νέα Ευρωλίγκα

Μέσα σε 38 σελίδες "χώρεσε" η FIBA τον σχεδιασμό της για τη νέα Ευρωλίγκα, την οποία φέρεται αποφασισμένη να αρχίσει άμεσα. Αυτό είχε γίνει σαφές από α συνεχόμενα ραντεβού που κάνει με ομοσπονδίες, λίγκες και κλαμπ ανά την Ευρώπη, όμως από σήμερα "διέρρευσε" και το σχέδιο που μοιράζεται σε αυτούς.

Η... προνοητικότητα των ανθρώπων της FIBA προκαλεί αίσθηση με

την έννοια ότι η ομάδα εργασίας έχει εκπονήσει εννέα διαφορετικά σχέδια για την Ευρωλίγκα.
Το δεδομένο είναι ότι προβλέπονται δύο διοργανώσεις, Ευρωλίγκα και Eurocup στις τελικές φάσεις των οποίων θα συμμετέχουν συνολικά 84 ομάδες.
Τίθενται τα συνηθισμένα κριτήρια επιλογής, δηλαδή δυναμική, ιστορία στο άθλημα, εγκαταστάσεις και εμπορικές δυνατότητες και το ήδη προαναγγελθέν "μοντέλο ΝΒΑ" θα στηρίζεται στο ότι όλοι θα παίζουν με όλους τουλάχιστον μια φορά.
Το άλλο... κοινό μυστικό που πλέον αποκαλύπτεται είναι ότι σε βάθοε τριετίας δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής ομάδων από Ασία και Αφρική, με αναφορές σε Κατάρ, Λίβανο, Αίγυπτο, Αλγερία, Μαρόκο και άλλες.

Το προσχέδιο των ημερομηνιών διξαγωγής των αγώνων για την επόμενη χρονιά.

Το δεύτερο, ενδεικτικό, από τα εννά σχέδια της διοργάνωσης, με συμμετοχή 20 ομάδων με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να υπολογίζονται σε όλα με εγγυημένα συμβόλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα