Τι συμβαίνει στην Κηφισιά...

Πολλά γράφτηκαν, πολλά ειπώθηκαν και πολλοί χάλασαν τις καρδιές τους μετά την αναμέτρηση της Νέας Κηφισιάς με τον Απόλλωνα Πατρών για τον νοκ-άουτ ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίοι οι Αχαιοί πήραν την πρόκριση με 75-73. Καθοριστική αποδείχθηκε η τελευταία φάση της αναμέτρησης όπου ο Τσαλδάρης στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ντραιβ που επιχείρησε. Αυτό εξόργισε τον Ηλία Παπαθεοδώρου με την γνωστή του επίθεση στον διαιτητή Τόμι Σχινά, και τα όσα είπε στην συνέχεια στην συνέντευξη τύπου.

Ωστόσο, εμείς δεν θα κρίνουμε αυτή την ενέργεια, η οποία δεν είναι και από τις ενέργειες που ομορφαίνουν το μπάσκετ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι σε πίεση! Γιατί συμβαίνει αυτό..

Τα τελευταία χρόνια όλοι μιλούσαν για το «θαύμα» της Κηφισιάς, μια ομάδα πρότυπο που υπό την σκέπη της οικογένειας Λατσούδα έφτασε στο πικ της, ανεβαίνοντας «τρένο» της κατηγορίες και φτάνοντας πέρυσι να τερματίσει στην 5η θέση της Α1 ως νεοφώτιστη με ρεκόρ 14-12. Ο πήχης μπήκε ψηλά, ο σύλλογος με τα μόλις 20 χρόνια ζωής και μόλις δυο προπονητές σε όλη αυτή την πορεία μετακόμισε στο «Ζηρίνειο», αποτελώντας πρότυπο λειτουργίας, και πολλοί παίκτες έβλεπαν με πολύ θετικό μάτι ένα μαγαζί...που πάει να γίνει από αυτά που λέμε μαγαζί γωνία!

Το φετινό καλοκαίρι πολλά άλλαξαν στον σύλλογο των Βορείων προαστίων και στους γνώστες της λειτουργίας ήταν σίγουρο ότι κάποια στιγμή αυτό θα φαινόταν. Αρχικά έφυγε ο συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο Θεόφιλος Μπεκές, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, που απορροφούσε τα πάντα αναφορικά με το αγωνιστικό κλίμα, ενώ αποχώρησαν και παίκτες «κολώνες» που επί τόσα χρόνια κρατούσαν με την προσωπικότητα τους την ομάδα.

Βέβαια, για να μην λέμε ότι ήρθε η καταστροφή, η ΑΕΝΚ ξεκίνησε την πορεία της με την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού στο «Ζηρίνειο» την δεύτερη αγωνιστική, και έφτασε στον ημιτελικό Κυπέλλου, σε μια πορεία που μόνο επιτυχημένη θεωρείται.

Είναι όμως...(;)

Στο πρωτάθλημα σε 10 παιχνίδια η Νέα Κηφισιά μετράει ρεκόρ 5-5 και βρίσκεται στην 4η θέση, αλλά οι δυο εντός έδρας ήττες από ΑΕΚ και Ρέθυμνο, και ο αποκλεισμός από τον Απόλλωνα στο κύπελλο, δείχνουν ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην ομάδα, η οποία για κάποιο λόγο σταμάτησε να αποδίδει το όμορφο μπάσκετ που έπαιξε...παρουσιάζοντας μια εικόνα, μια ομάδας που έχει μείνει από ιδέες, έχοντας βέβαια την ικανότητα και την ποιότητα να αντιστρέψει το κλίμα!

Θα μου πείτε ότι στο παιχνίδι με τους Πατρινούς δεν αγωνίστηκε η αποκάλυψη της φετινής ΑΕΝΚ ,που είναι ο Δημήτρης Μαυροειδής με 14,9 πόντους και 7.9 ριμπάουντ σε 10 παιχνίδια, κάτι που πιστώνεται στον coach Παπαθεοδώρου. Αλλά αν δείτε τα στατιστικά, ο Μιχάλης Κακιούζης δεν είχε πόντο με 0/1 σουτ σε 12:22, o Παναγιώτης Καυκής έπαιξε για 10:45 μην έχοντας πόντο με 0/1 δίποντα, ενώ ο Δημήτρης Τσαλδάρης (ερχόταν από τραυματισμό) σε 13:23 είχε 5 πόντους. Εξαιρετική ήταν η επιλογή της επιστροφής του Νίκου Μπάρλου (άραγε γιατί έφυγε το καλοκαίρι (;), ενώ και ο Πέτρος Μελισσαράτος προσπάθησε...και μπήκε στα παπούτσια του Μαυροειδή. Η ΑΕΝΚ είχε 9 λάθη και μόλις 13 ασίστ, αλλά παρουσίαζε πολλές δυσκολίες στην επιθετική της λειτουργία. Επίσης...απορία προκαλεί για ποιο λόγο ο Κέιντ Ντέιβις, στην καλύτερη του εμφάνιση με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, αν και ξεκίνησε με 8 πόντους στην πρώτη περίοδο, ξαναμπήκε στην 4η περίοδο, ενώ όπως έπαιζε ο Απόλλωνας φαινόταν ότι με τα μακρινά σουτ θα έσπαγε η άμυνα του!

Μιλώντας για τον Κέιντ Ντέιβις, πάμε στην «πληγή» της φετινής Κηφισιάς που είναι οι ξένοι παίκτες, και εδώ πρέπει να απαντηθεί, με ποιο κριτήριο, και ποίος τους διάλεξε...

1)Κόρι Ρεμεκούν (2,03 - 23 ετών) - σε 8 παιχνίδια έχει 2,75 πόντους και 1,75 ριμπάουντ

2)Πάτρικ Γιούιν (2,03 - 29 ετών) - σε 7 παιχνίδια έχει 2,29 πόντους και 2,14 ριμπάουντ

3)Πέταρ Πόποβιτς (1,88 - 18 ετών) - σε 5 παιχνίδια είχε 1,75 πόντους

5)Νίκολα Πεσάκοβιτς (1,91 - 21 ετών) - σε 9 παιχνίδια έχει 7,33 πόντους και 1,44 ασίστ

6)Ούρος Ντούβνιακ (1,90 - 34 ετών) - σε 10 παιχνίδια έχει 8 πόντους

7)Κέιντ Ντέιβις (1,91 - 26 ετών) - σε 10 παιχνίδια έχει 5,4 πόντους

8)Τζάστιν Τζάκσον (2,07 - 24 ετών) - ήρθε με τυμπανοκρουσίες και αντικαταστάθηκε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος

Αναφορικά με τους Έλληνες παίκτες, η ΑΕΝΚ έχει μαζέψει παίκτες με μεγάλη εμπειρία, αλλά και ηλικία. Ο Μιχάλης Κακιούζης είναι 38 ετών, ο Νίκος Μπάρλος 35 ετών, και οι Δημήτρης Τσαλδάρης και Παναγιώτης Καυκής στα 34 τους χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα