Το «πέταγμα» του Γκιστ...οδήγησε στη νίκη!!!

Στα σχοινιά βρέθηκε για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος χωρίς στον Στεφάν Λάσμε, έβλεπε μπροστά του μια ήττα από την Λιέτουβος Ρίτας...η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί οδυνηρή. Ωστόσο οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν, και με τον Τζέιμς Γκιστ να κάνει «πράγματα και θαύματα» επικράτησαν των Λιθουανών με 80-72, επαναφέροντας τις «πράσινες» καρδιές σε τάξη. Ο Αμερικανός...έπαιξε και για τον συνοδοιπόρο του Στεφάν Λάσμε, έχοντας 24 πόντους με 7/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 6 ριμπάουντ,

5 κλεψίματα και 3 κοψίματα, ενώ 16 πόντους πρόσθεσε ο θετικός Γιόνας Ματσιούλις. Για την ομάδα του Μπάουερμαν όλα τα λεφτά ήταν ο Στέβαν Γέλοβατς με 19 πόντους (5/7 δίποντα και 2/4 τρίποντα), ενώ ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους πέτυχε 17 πόντους με 5/10 τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο παρκέ με πεντάδα τους Ούκιτς, Κάρι, Γκιστ, Ματσιούλις και Μαυροκεφαλίδη, ενώ οι Λιθουανοί παρέταξαν τους Κουκ, Σειμπούτιτς, Γκετσεβίτσιους, Σονγκάιλα και Παλάσιος. Από τις πρώτες φάσεις φάνηκε και η απουσία του φορμαρισμένου Λάσμε και το άγχος των παικτών του Πεδουλάκη με αποκορύφωμα το άστοχο κάρφωμα του Γκιστ στον αιφνιδιασμό, με την Λιέτουβος να σκοράρει το πρώτο καλάθι της ομάδας του στο 7:54 με τον Κολομβιανό Παλάσιος, ενώ ο ίδιος έκανε το 1-4 στο 3'. Ο Κάρι με μακρινό σουτ έκανε το 5-4, για να έρθει ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντο να δώσει το προβάδισμα με +4 (9-13) στην Λιέτουβος στο 8' Ο Γλυνιαδάκης με σουτ από την κορυφή της ρακέτας έκανε το 11-15, για να ολοκληρωθεί η περίοδος με 16-18 χάρη σε μακρινό τρίποντο του Τέπιτς.

Και αν το τρίποντο του Τέπιτς ήταν η προειδοποίηση...η ομάδα του Μπάουερμαν κατάφερε με ένα επιμέρους σερί 10-0 να προσπεράσει με +12 παγώνοντας το ΟΑΚΑ, χάρη σε νέο τρίποντο το Τέπιτς, ένα ακόμα του Γκετσεβίτσιους και 4 πόντους του Σειμπούτιτς. Ο Γκιστ πέτυχε τον πρώτο «πράσινο» πόντο στο 5:56 με μια ελεύθερη βολή (17-28) για να ξεφύγουν εκ νέου με +12 οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Γέλοβατς. Ο Ματσιούλις με 4 συνεχόμενους πόντους και o Γκιστ με ένα καλάθι επανέφεραν λίγο τα χαμόγελα στο «τριφύλλι» μειώνοντας σε 25-31, αλλά η Λιέτουβος με ένα νέο επιμέρους σερί 7-0 και με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους στα 29'' πριν το τέλος του ημιχρόνου έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με +13 (25-38). Η ομάδα από το Βίλνιους είχε 6/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο από την γραμμή των 6.75.

Όλα για όλα μπήκε να τα παίξει το «τριφύλλι» με την έναρξη της τρίτης περιόδου...και ο Διαμαντίδης κατάφερε να πετύχει το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού, για να ακολουθήσουν 2/2 από τον Τζέιμς Γκιστ, με την ομάδα του Πεδουλάκη να μειώνει σε 34-40. Ωστόσο ο Ομάρ Κουκ με «φαρμακερό» τρίποντο επανέφερε την διαφορά στο +9 (34-43), ενώ ο Σειμπούτις με νέο τρίποντο έκανε το 36-46, επαναφέροντας την διαφορά στους +10 για την ομάδα του. Σε εκείνο το σημείο αποφάσισε να πάρει το παιχνίδι πάνω του ο Γκιστ, ο οποίος με 6 συνεχόμενους πόντους και με ένα φοβερό άλει ουπ κάρφωμα από ασίστ του Ούκιτς έφερε το «τριφύλλι» στο 42-46, για να εκμηδενίσει την διαφορά ο Φώτσης με σουτ τριών πόντων (45-46).Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 50-46 για τον Παναθηναϊκό χάρη σε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό του Ματσιούλις και μακρινό τρίποντο του Φώτση στην εκπνοή της περιόδου. Είχαν προηγηθεί δυο πολύ καλές άμυνες του Μάικ Μπατίστ...με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα 25-8 στην 3η περίοδο.

Με τον Μπατίστ να πετυχαίνει καλάθι με την έναρξη της 4ης περιόδου η ομάδα του Πεδουλάκη προσπέρασε με +6 (52-46) με τον Γερμανό προπονητή των Λιθουανών να γυρίζει την άμυνα του σε ζώνη. Ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντο κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι (52-49), ενώ οι Γέλοβατς και οι Σειμπούτις την έφεραν εκ νέου σε απόσταση βολής (57-56). Ο Κάρι με δυο διαδοχικά ντράιβ συντήρησε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού (61-58), ενώ και πάλι ο Γκιστ ήταν εκεί δηλώνοντας παρών και με ένα καλάθι μετά από ασίστ του Κάρι, και στη συνέχεια κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έφερε την ομάδα του στο +5 (65-60) στο 3:32, για να συντηρήσουν το ντέρμπι οι Λιθουανοί με τους Γέλοβατς και Σονγκάιλα να σκοράρουν (67-64). Ο Ματσιούλις με δυο καθοριστικές βολές στο 1:45 έκανε το 69-64, ενώ ο Διαμαντίδης με καθοριστικό τρίποντο έφερε τους «πράσινους» στο +8 (72-64) για να την ανεβάσει στο +10 (74-64) ο Ματσιούλις με σουτ από το λόου πόστ. Ωστόσο...λίγο η χαλαρότητα της ομάδας του Πεδουλάκη, λίγο οι ψυχωμένοι Λιθουανοί κατάφεραν με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γέλοβατς και με τρίποντο στη συνέχεια του Γκετσεβίτσιους να μειώσουν σε 75-72...επαναφέροντας το άγχος στο «πράσινο» στρατόπεδο. Στη συνέχεια ο Διαμαντίδης με δυο βολές έκανε το 77-72, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με 80-72 χάρη σε καλάθι του Ματσιούλις στην εκπνοή.

περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα