«Το ραντεβού στον τελικό είχε κλειστεί από την αρχή της χρονιάς»

Για έκτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι Ζέλικο Ομπράνοτβιτς και Δημήτρης Ιτούδης, σε ένα παιχνίδι που ωστόσο δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα, με το διακύβευμα να είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, με δυο τους να το έχουν πετύχει πέντε φορές κάτω από την σκέπη του Παναθηναϊκού.

Η σημερινή συνέντευξη τύπου ήταν ασυνήθιστη, ανάμεσα σε δυο ανθρώπους με τόσα κοινά, με συγγενική σχέση (κουμπάροι) και τεράστια πορεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε ερώτηση που έγινε για το αν περίμεναν οι δυο τους

να βρεθούν στον τελικό, ο Ζοτς απάντησε πως είχαν συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την αρχή της χρονιάς.

Αναλυτικά ο Ομπράντοβιτς είπε:

«Μιλήσαμε για αυτό στην αρχή της χρονιάς. Ήμουν σίγουρος ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα καλή τύχη, θα βρεθούμε στον τελικό»

Για την σχέση του με τον Ιτούδη: «Το 1999 πήρε μάλλον λάθος απόφαση από ότι φαίνεται (γέλια) 13 χρόνια από τη ζωή μας. Με τρέλαινε κάποια φορά σε προπονήσεις ή αγώνες, αλλά είχε δίκιο. Δεν τον αντιμετώπιζα ως βοηθό προπονητή, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, σαν κανονικό προπονητή, όπως είναι σήμερα».

Για τον Σλούκα: «Έχει μεγάλο κίνητρο ο Σλούκας. Πήρε την απόφαση να έρθει για να γίνει ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Και αυτό ακριβώς κάνει. Είχε μερικούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν, όμως δούλεψε σκληρά, έχει κίνητρο ξέρει τι χρειάζεται και με την εμπειρία του αφού έχει παίξει ήδη τελικούς. Πιστεύω θα μας βοηθήσει ο Κώστας και στον τελικό, όπως έκανε και στον ημιτελικό με την Λαμποράλ».

Για τον χρόνο συμμετοχής του Χίκμαν: «Ο Χίκμαν θα παίξει ανάλογα με την απόφασή μου και με τον τρόπο που θα εξελιχθεί το ματς. Είμαι καλά, πολύ καλά με τον εαυτό μου για τον χρόνο που παίζει ο Χίκμαν».

Για το πως βρίσκει κίνητρο και τι θέλει να κάνει όταν αποσυρθεί: «Αγαπώ τη δουλειά μου και δεν έχω πρόβλημα να βρω κίνητρο. Κάθε προπόνηση, κάθε φορά στο γραφείο μου. Εξηγώ στον κόσμο πως κάνω δουλειά το χόμπι και με πληρώνουν αδρά. Τι άλλο να ζητήσω; Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι να κάνουν αυτό που αγαπούν και να πληρώνονται καλά. Όταν αποσυρθώ θα ήθελα να ανοίξω ένα μπιτς μπαρ. Εχω έναν καλό φίλο στην ηλικία μου και κάποια μέρα θα το κάνουμε».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ΤΣΣΚΑ: «Η ΤΣΣΚΑ παίζει με τον Χάινς στο πέντε. Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνά τους και εν συνεχεία ψάχνουν να βρουν σκορ με γρήγορο ρυθμό. Χρησιμοποιούν πολλά τρικ και δεν υπάρχει κάποια μυστικό. Εμείς πρέπει να έχουμε ισορροπία. Θέλουμε να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους».

Για το πως θα σταματήσει τους Ντε Κολό και Τεόντοσιτς: «Και οι δύο είναι πολύ δύσκολοι. Ο Νάντο είναι ο MVP σκοράρει περίπου είκοσι πόντους μέσο όρο και ο Μίλος έδειξε χθες πως παίζει για την ομάδα. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης και αναγνωρίζει τα πάντα στο παρκέ. Είναι και οι δύο πολύ καλοί. Με ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε. Δεν πρέπει να στοχεύσουμε σε έναν. Είναι μία εξαιρετική ομάδα η ΤΣΣΚΑ ,ο καθένας μπορεί να κάνει τη ζημιά».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε ότι ο ίδιος και η ομάδα του είναι ενθουσιασμένοι που βρίσκονται στον τελικό, ενώ μίλησε για την πιο ξεχωριστή στιγμή της σχέσης του με τον Ζοτς το 2002 στη Μπολόνια.

Αναλυτικά είπε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι. Να βρεθούμε εδώ χρειαστήκαμε πολύ καιρό. Δεν παίξαμε φέτος με τη Φενέρ σε καμία φάση της διοργάνωσης. Περιμένουμε δύσκολο τελικό. Η Φενέρ είναι σπουδαία ομάδα, διαθέτει εκπληκτικό ρόστερ και φυσικά σπουδαίο προπονητή. Έχουμε την επιθυμία, ξέρουμε γιατί βρισκόμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι.

Για την απουσία του Φρίλαντ: Είμαστε η μόνη ομάδα που μας λείπει παίκτης (Φρίλαντ). Οι άλλοι παίκτες κάλυψαν το κενό του Φρίλαντ. ΟΙ παίκτες που ήταν υγιείς μας βοήθησαν να φτάσουμε εδώ. Στον τελικό θα υπάρχουν καλά και κακά διαστήματα, αλλά είμαι αισιόδοξος πως όποιος πατήσει στο παρκέ θα δώσει τον καλύτερό του εαυ

Για την σχέση του με τον Ομπράντοβιτς: Ξέραμε πως θα δεχόμασταν ερωτήσεις για τη σχέση μας με τον Ζέλικο. Το ματς είναι μεταξύ Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ. Όταν βρεθήκαμε με τον Ζέλικο υπήρχαν αμφιβολίες όπως σε όλες τις σχέσεις της ζωής, Έπρεπε να χτίσουμε από την αρχή την εμπιστοσύνη. Γνωριστήκαμε το 1993 σε ένα τουρνουά και έκτοτε κρατήσαμε επαφή. Το 1999 με κάλεσε και δέχτηκα την πρόταση να συνεργαστώ μαζί του αντί να πάω σε άλλη ομάδα. Το 2002 στη Μπολόνια, μείναμε 15 λεπτά στα αποδυτήρια και ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή της σχέσης μας. Αυτά που μου είπε ήταν πολύ σημαντικά για μένα. Από τότε πήγε σε άλλο επίπεδο η σχέση μας.

Για τον Κάιλ Χάινς: Δύο ματς σε 48 ώρες είναι δύσκολο. Αλλά ο Κάιλ είναι κάτι διαφορετικό... Παίζαμε με την Μπαρτσελόνα με ταξίδι περίπου 6 ωρών και μετά παίζαμε στο Κρασνοντάρ άλλες 6 ώρες. Του είπα να ξεκουραστεί και να να μην παίξει. Μου απάντησε πως δε θέλει να ξεκουραστεί. Αναλόγως πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι θα δούμε και τον χρόνο συμμετοχής.

Τέλος, Μπόγκνταν Μπογντάνοβιτς και Κόρι Χίγκινς ανέφεραν:

Μπογκντάνοβιτς: «Περιμένω έναν δύσκολο τελικό μεταξύ δυο ομάδων που άξιζαν να βρίσκονται εδώ, Οι δύο ομάδες που έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Χϊγκινς: «Ανυπομονώ για τον τελικό. Είχαμε δύσκολη σεζόν, αλλά βρισκόμαστε ένα βήμα μακριά από το τρόπαιο.

Για τον Τζόρνταν (που είναι νονός του): Γνωρίζει πως παίζω στον τελικό και αν και δεν έχουμε μιλήσει τον τελευταίο καιρό ξέρω πως είναι περήφανος για μένα, περιμένει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να νικήσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα