Το σχολείο του Παγκρατίου...

Μπορεί ο Ντίνος Καλαμπάκος με τον Κώστα Κατωπόδη να «χώρισαν» την φετινή σεζόν επαγγελματικά, αλλά η παρακαταθήκη που παρέδωσαν αυτή την τριετία στο Παγκράτι αλλά και στο Ελληνικό μπάσκετ ήταν σπουδαία, καθώς κάθε χρόνο έχοντας χαμηλά μπάτζετ και όρεξη για δουλεία συμφωνούσαν με αθλητές με πτωτική πορεία και τους ανέβαζαν την καριέρα, με αποτέλεσμα τα κασέ τους να εκτοξεύονται. Σε όλη αυτή την εξίσωση βάλτε και την τρομερή συμβολή του πολύπειρου γυμναστή, του Νίκου Σισμανίδη ο οποίος προετοίμαζε τους αθλητές κατά την διάρκεια της χρονιάς. Φέτος ο Κώστας Κατωπόδης αναμένεται να συνεχίσει τον

ίδιο ρυθμό, και με την ίδια ορμή με νέους και ταλαντούχους αθλητές.

Αναλυτικά μερικές περιπτώσεις ξεκινώντας από την σεζόν 2013-14:

Τόλης Κουτρούλιας (Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τον 40χρονο έφηβο, ο οποίος την φετινή σεζόν, και παρά την ηλικία του βρέθηκε στην δεύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, αυξάνοντας δικαίως τις αποδοχές του σε προχωρημένη μπασκετικά ηλικία, και παίρνοντας μεταγραφή για τον Χολαργό).

Φώτης Βασιλόπουλος (Μετά από μια πτωτική σεζόν, πραγματοποίησε μαγική χρονιά, ξεπερνώντας τις 200 ασίστ, με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή για την Basket League και τον Πανελευσιακό, και στη συνέχεια να αποτελεί έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Α2 Εθνική κατηγορία, σε Εθνικό και πλέον στο Ψυχικό).

Αλέξης Ράπτης (Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ συμφώνησε εκείνη τη σεζόν με το Παγκράτι, με το χαμηλότερο των αποδοχών, προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό στην Βέροια. Στην Αθηναϊκή ομάδα βρήκε τον εαυτό του, στην δεύτερη του θητεία σε αυτή, εξαργυρώνοντας το με μεταγραφές σε Εθνικό και Δούκα, με πολύ μεγαλύτερες αμοιβές).

Σωκράτης Ψαρόπουλος (Ο ταλαντούχος γκαρντ πήρε μεταγραφή στο Παγκράτι, έχοντας πτωτική τάση, και παίζοντας τον ελάχιστο χρόνο την προηγούμενη σεζόν στον Φιλαθλητικό. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Περιστέρι με μεγαλύτερη αμοιβή, και πλέον βρίσκεται στην Α1 και στο Λαύριο).

Δήμος Αγγελόπουλος (Το τεχνικό δίδυμο του Παγκρατίου του έδωσε την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα του, όντας εκτός με πρόβλημα στην μέση. Ο Αγγελόπουλος πλέον είναι ένας από τους περιζήτητους σέντερ στις Εθνικές κατηγορίες).

Αντώνης Μιχάλογου (Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ προερχόταν από ένα σοβαρό τραυματισμό σε παιχνίδι της προηγούμενης σεζόν, όταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε μια διεκδίκηση τον άφησε εκτός για ένα χρόνο. Ο Μιχάλογου αποτέλεσε πρωταγωνιστή σε εκείνη τη σεζόν και πήρε μεταγραφές με καλύτερες αμοιβές σε Ηρακλή και Δούκα και πλέον βρίσκεται στην Α1 και στον Κόροιβο)

Παναγιώτης Νικολακόπουλος (Ο ταλαντούχος φόργουροντ πήρε την ευκαιρία που ήθελε, κάνοντας μια πολύ καλή σεζόν, και πλέον αγωνίζεται στην Α1 με το Λαύριο).

Ανδρέας Πετρόπουλος (Το Παγκράτι αποτέλεσε την μεγάλη του ευκαιρία, και έτσι ερχόμενος δανεικός από τον Πανιώνιο έκανε τα πρώτα του βήματα σε υψηλό επίπεδο, και πλέον αγωνίζεται στον «ακριβό» Πανιώνιο της Α2, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α1 ενώ πέρυσι βρέθηκε στην Δόξα Λευκάδας).

2014-15

Άλκης Παππάς (Ο βραχύσωμος γκαρντ πήρε την ευκαιρία του στο Παγκράτι, αποτελώντας έναν από τους βασικούς γκαρντ, και πλέον ανήκει στο Περιστέρι, με τους ανθρώπους του να λένε ότι συνάντησαν έναν διαφορετικό παίκτη από αυτόν που αποδέσμευσαν. Ο 29χρονος γκαρντ μετά την συμμετοχή του στο Παγκράτι πολλαπλασίασε τις αποδοχές του πηγαίνοντας στον Αίολο Αστακού και κερδίζοντας το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής στον Βορρά)

Χρήστος Λάκκας (Με την παρουσία στο Παγκράτι ο 24χρονος βραχύσωμος γκαρντ απέκτησε ρόλο πρωταγωνιστή, κερδίζοντας μια εξαιρετική μεταγραφή για το Περιστέρι, και τώρα βρίσκεται στον ΑΣ Καρδίτσας)

Κώστας Παπαντωνάκος (Ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ δούλεψε πολύ στο Παγκράτι, άλλαξε σωματική δομή, και πραγματοποίησε τρομερό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια συμφώνησε με εξαιρετικό διετές συμβόλαιο με το Περιστέρι, όπου και αγωνίζεται ως και σήμερα).

Γιαννούλης Χατζηνικόλας (Ο 21χρονος γκαρντ ήρθε στα 19 του χρόνια στο Μετς για να κάνει το «αγροτικό» του, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αγωνιστεί στην Basket League με την Κηφισιά, και πλέον να βρίσκεται στον Κόροιβο).

Μέι Κοβάσεβιτς (Ο 25χρονος Σλοβένος γκαρντ ήρθε στο Μετς ως απλά ένα καλός σκόρερ από το πρωτάθλημα Σλοβακίας, και με πολύ δουλεία στον τομέα της τακτικής και της ενδυνάμωσης αγωνίζεται πλέον στην πρώτη κατηγορία της Βοσνίας και την Σιρόκι έχοντας 13,4 πόντους ανά παιχνίδι και φτάνοντας στον τελικό του κυπέλλου της χώρας)

2015-16

Στάθης Παπαδιονύσιου (Αποτέλεσε από τους βασικούς παράγοντες στο παιδομάζωμα που επιχείρησε πέρυσι το Παγκράτι, ερχόμενος στο Μετς θέλοντας να αποδείξει την ποιότητα του. Δούλεψε πολύ, και πλέον αύξησε κατά πολύ τις αποδοχές του αποτελώντας μια από τις βασικές επιλογές του Αίολου Αστακού).

Σπύρος Μοτσενίγος (Αποτέλεσε μια δοκιμασμένη λύση για τον Ντίνο Καλαμπάκο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο Πέραμα, αλλά είχε μια καριέρα σε μεγάλη πτώση, έχοντας τέσσερα χρόνια στην Α1 με μηδαμινές συμμετοχές. Πέρυσι αποτέλεσε τον παίκτη κλειδί, με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, έχοντας έμφαση στο σκοράρισμα αλλά και στην άμυνα. Πλέον συμφώνησε με τον Χολαργό σε ένα ρόστερ έτοιμο για Α1).

Γιάννης Σαχπατζίδης (Αποτελεί την περίπτωση του παίκτη που έκανε τρομερά βήματα προόδου. Ο ψηλόλιγνος σέντερ μετά το ξεπέταγμα του στην ΧΑΝΘ πήρε μεταγραφή για το Ρέθυμνο, για να τα καταλήξει στο Ηράκλειο, με τον Βασίλη Ράλλη να τον δουλεύει αρχικά. Στα χέρια του τεχνικού διδύμου του Παγκρατίου έγινε μετατράπηκε σε παίκτη με εξαιρετική έμφαση στο πικ εν ρολ, σπάζοντας συχνά πυκνά το tendex με αποτέλεσμα πλέον να ανήκει στον Κόροιβο και να ετοιμάζεται για τα πρώτα του βήματα στην Α1).

Γιάννης Κυριακόπουλος (Ο 38χρονος γκαρντ δεν αποτελεί κάποιο νεαρό παίκτη, αλλά σίγουρα η περίπτωση του είναι εφάμιλλη με αυτή του Κουτρούλια. Με μια γεμάτη καριέρα συμφώνησε με το Παγκράτι πέρυσι, κάνοντας τρομερά πράγματα, και πλέον συμφώνησε με τον ΑΣ Καστοριάς, για διετή συμβόλαιο, με εξαιρετικές απολαβές).

Κώστας Δενδρινός (Ο γιος του αδικοχαμένου Μάκη Δενδρινού αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ντίνου Καλαμπάκου και στα 26 του χρόνια μπήκε και πάλι στα μπασκετικά δρώμενα, έχοντας αρκετές προτάσεις στα χέρια του).

Αλέξανδρος Μήτσιαλος (Παρά τους τραυματισμούς του, ο 22 χρονος γκαρντ ήρθε στο Παγκράτι, και κατάφερε να βελτιώσει τομείς του παιχνιδιού του, και πλέον να αγωνίζεται στο Ψυχικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα