Το «τρελό όνειρο» συνεχίζεται... (vid)

Η τρομερή πορεία της Λοκομοτίβ Κουμπάν στα παρκέ της Ευρωλίγκα συνεχίζεται, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα υπέταξε με 81-67 την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στο Final-4 του Βερολίνου, όπου και θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα ημιτελικά. Οι Ρώσοι, κατάφεραν να αλλάξουν το ρυθμό του αγώνα στην τελευταία περίοδο, βλέποντας νωρίτερα τους «Μπλαουγκράνα» να μοιάζουν πριν κυρίαρχοι και με τους Σίνγκλετον και Τζάνινγκ πρωταγωνιστές, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, με την άμυνά τους να επιτρέπει στους αντιπάλους

τους μόλις πέντε πόντους. Κάπως έτσι, η επιτυχία για τη «Λόκο» είναι γεγονός, ανήμερα της πρόκρισης του Έλληνα κόουτς στο Final-4 του Λονδίνου το 2013, όταν και ήταν τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο Κρις Σίνγκλετον έφτασε τους 16 πόντους με 12 ριμπάουντ σε ένα μυθικό double double, με τον ίδιο να σκοράρει τους 11 εξ αυτών στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, ενώ ο Ματ Τζάνινγκ πρόσθεσε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ με 17 πόντους ήταν ο Μάλκολμ Ντιλέινι, με 14 από αυτούς στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχε και 6 ασίστ. Κρίσιμη η προσφορά του Ράιαν Μπρόκχοφ, με 14 πόντους και 4/6 τρίποντα. Οι 13 πόντοι του Στράτου Περπέρογλου και οι 12 του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, δεν αρκούσαν στο σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ.

Το φιλμ

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη «Λόκο» να μπαίνει «φουριόζα» και με 4/4 σουτ να προηγείται με 10-2. Ράντολφ και Μπρόκχοφ ήταν σε «κέφια», σκοράροντας εντός ή εκτός γραμμής των 6.75, αλλά σταδιακά η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πλησιάσει, με τον Περπέρογλου να προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθειά της να μην χάσει επαφή με το σκορ και τον Τόμιτς να τον ακολουθεί (17-14). Από τη στιγμή που η πρώτη περίοδος έληξε χωρίς λάθος και δίχως χαμένο αμυντικό ριμπάουντ για τους παίκτες του Μπαρτζώκα, δε θα μπορούσαν παρά να έχουν το προβάδισμα, αν και οι Ναβάρο, Αμπρίνες κρατούσαν σε κοντινή απόσταση την ομάδα τους, μαζί με λύσεις που βρέθηκαν στον αιφνιδιασμό (26-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ρόλοι άλλαξαν για τα πρώτα δύο λεπτά και η «Μπάρτσα» ήταν εκείνη που μπήκε «με το μαχαίρι στα δόντια», πετυχαίνοντας ένα σερί 0-7 που την έβαλε σε θέση «οδηγού», χάρη σε τρίποντο του Όλεσον (26-28). Γρήγορα η ρωσική ομάδα θα ανακτούσε τα ηνία, ούσα ψύχραιμη από τη γραμμή των βολών, για να έρθει ο Ντιλέινι να κάνει τη διαφορά. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν από εκείνο το σημείο μόνιμα... συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι και ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα σε διψήφιο νούμερο για την ομάδα του (42-32 στο 18'). Από τα δικά του χέρια θα τελείωνε ιδανικά το πρώτο μέρος, αφού είχε τις απαντήσεις στο καλό διάστημα του Σάμιουελς και με νέο τρίποντο στη λήξη του ημιχρόνου, διαμόρφωσε το 50-39.

Όλα έμοιαζαν «ρόδινα» για τη «Λόκο», αλλά η αντίδραση των «Μπλαουγκράνα» δεν άργησε. Ένα σερί 0-9 από εκτελέσεις ή δημιουργίες των Ναβάρο και Σατοράνσκι, «έκρουσαν» ήδη των «κώδωνα» στους γηπεδούχους, μειώνοντας τη διαφορά στο καλάθι (50-48 στο 24'). Ο Μπρόκχοφ προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την ομάδα του, καθώς την ίδια ώρα Ντιλέινι και Ράντολφ είχαν «σιγήσει», αλλά όταν προστέθηκαν οι Περπέρογλου και Τόμιτς στην «εξίσωση» του δεύτερου ημιχρόνου, επήλθε η ολική ανατροπή, με τον Ναβάρο να σημειώνει το 57-59 στο 27ο λεπτό. Ένα τρίποντο του Περπέρογλου, θα έδινε για πρώτη φορά απόσταση μεγαλύτερη της μίας κατοχής για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκλεισαν με αυτόν τον τρόπο την τρίτη περίοδο (58-62).

Το «μομέντουμ» του αγώνα, έμελλε να αλλάξει από τον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος κατάφερε να πετύχει 11 συνεχόμενους πόντους... εναντίον όλων και με παλικαρίσιες ενέργειες, ενώ έδωσε και στον Τζάνινγκ την πάσα, με την οποία ο τελευταίος βρήκε την ευκαιρία να ευστοχήσει σε ελεύθερο τρίποντο και να σημειώσει το 73-64, στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Ο ίδιος παίκτης με νέο του τρίποντο διατήρησε τη διαφορά των εννέα πόντων, ενώ στα 75" πριν το φινάλε να σκόραρε λέι-απ για το 78-67, με την «Μπάρτσα» να είναι παντελώς άστοχη. Το τρίποντο του Ντιλέινι, απλώς θα ολοκλήρωνε το θρίαμβο της Λοκομοτίβ.

Δεκάλεπτα: 26-21, 50-39, 58-62, 81-67

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 17 (3), Σίνγκλετον 16 (2), Ράντολφ 9 (1), Ντρέιπερ 2, Κλαβέρ 1, Μπίκοφ 5, Τζάνινγκ 10 (2), Βορόνοφ 7 (1), Ζουμπκόφ, Μπρόκχοφ 14 (4)

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 4, Ντόρσεϊ 2, Ρίμπας, Λαουάλ, Αμπρίνες 9 (1), Ναβάρο 12 (2), Σατοράνσκι 8 (2), Σάμιουελς 5, Όλεσον 6 (1), Αρόγιο, Περπέρογλου 13 (3), Τόμιτς 8

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα