Τουρκία: «Καθάρισε» η Εφές

Στα ημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος προκρίθηκε η Αναντολού Εφές, η οποία πέρασε από την έδρα της Γκαζιαντέπ με 73-64 κι έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα, ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετικά ανταγωνιστική και διεκδίκησε επί ίσοις όροις την ισοφάριση της σειράς, καταφέρνοντας να κρατά τον αγώνα σε ισορροπία και να προηγείται με 41-38 στις αρχές της τρίτης περιόδου.

Ένα σερί 0-7 των φιλοξενούμενων, όμως, τους έδωσε και πάλι το προβάδισμα, διατηρώντας το ουσιαστικά μέχρι το φινάλε και με την πλάστιγγα να «γέρνει» υπέρ τους, όταν έφεραν τη

διαφορά σε απόσταση 10 πόντων (49-59 στο 33'). Οι γηπεδούχοι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, δεν κατάφεραν να πλησιάσουν πιο κοντά από το -3 στα 3.5 λεπτά πριν το φινάλε, καθώς ο Τζέισον Γκρέιντζερ και ο Ντέρικ Μπράουν κράτησαν την ομάδα τους στο «τιμόνι».

Ο πρώτος, ήταν ο κορυφαίος της Εφές με 19 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ, ενώ 16 πόντους με πέντε ριμπάουντ πρόσθεσε ο δεύτερος. Από τους ηττηθέντες, ξεχώρισαν ο Τζαουάντ Ουίλιαμς με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, καθώς και ο Γιούρι Μπάλαζιτς με 17 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα