"Τρίποντη"... πρόκριση στη "Sweet 16"

When the going gets tough, Oladipo gets going…
Το Temple ήταν έτοιμο να ολοκληρώσει μία ακόμα μεγάλη έκπληξη στη March Madness, αλλά ο Victor Oladipo (16π.-8ριμπ.) δήλωσε "παρών" στο κρισιμότερο σημείο δίνοντας τη νίκη στο Indiana με 58-52. Ο Αμερικανός γκαρντ ανέλαβε, αρχικά, την αποστολή του… περιορισμού του Khalif Wyatt (31π. με 12/24 σουτ). Όπερ και εγένετο. Και εν συνεχεία ήρθε η ώρα να… "μιλήσει" στην επίθεση πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικά κρίσιμο τρίποντο που έδωσε στους "Hoosiers" προβάδισμα τεσσάρων πόντων (56-52) 15.1'' πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οι "Owls" δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν

στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, κι έτσι η ομάδα του Tom Crean πήρε το εισιτήριο για τη "Sweet 16", εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Syracuse.

Σε παρόμοια δύσκολη θέση βρέθηκε και το Ohio State, το οποίο είδε το φάσμα του αποκλεισμού να απλώνεται μπροστά του. Το Iowa State αποδείχθηκε "σκληρό καρύδι\" για τους "Buckeyes", οι οποίοι, εν τέλει, επικράτησαν με 78-75 χάρη στο τρίποντο που πέτυχε ο Aaron Craft (18π.-6ασ.) 0.5'' πριν τη λήξη. Ο πόιντ γκαρντ του Ohio State ήταν αυτός που σήμανε την αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης καθώς με δικούς του διαδοχικούς πόντους έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Έτσι, παρέα με τους Deshaun Thomas (22π.-5ριμπ.) και LaQuinton Ross (17π.) οδήγησε τους "Buckeyes" στην επόμενη φάση.

Η μεγαλύτερη ανατροπή στη φετινή March Madness έγινε στο παιχνίδι μεταξύ Kansas και North Carolina, με το πρώτο να επικρατεί με 70-58 χάρη στην εντυπωσιακή αντεπίθεση που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι "Jayhawks" ξεκίνησαν πολύ άσχημα την αναμέτρηση με αποτέλεσμα να σουτάρουν με 1/15 εντός παιδιάς στα πρώτα λεπτά και να μείνουν πίσω στο σκορ από νωρίς. Κάτι που σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσαν (σ.σ.: 12 στο πρώτο ημίχρονο) έδωσε την ευκαιρία στους "Tar Heels" να "χτίσουν" μία διαφορά ασφαλείας στο τέλος του πρώτου μέρους (31-20).

Η επανάληψη, όμως, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη σε θέμα ρυθμού και απόδοσης των δύο αντιπάλων. Η ομάδα του Bill Self "πάτησε το γκάζι", πίεσε περισσότερο στην άμυνα και με όπλο τους Travis Releford (22π.) και Jeff Withey (16π.-16ριμπ.-5κοψ.) μπόρεσε να ανατρέψει άρδην τα δεδομένα και να προηγηθεί με 54-40 στο 32ο λεπτό. Οι προσπάθειες του North Carolina να ανακτήσει εκ νέου το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά δεν στέφθηκε από επιτυχία, με το τελικό 70-58 να καταδεικνύει πλήρως το μέγεθος της υπεροχής του Kansas στο δεύτερο ημίχρονο. Εξάλλου, συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τον Roy Williams να μην μπορεί να κερδίσει την πρώην ομάδα του (σ.σ.: Kansas Jayhawks).

Το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησε ήταν το "κλειδί" της πρόκρισης για το Florida. Οι "Gators" υπέταξαν το Minessota με 78-64, κυρίως γιατί ξεκίνησαν το παιχνίδι αποφασισμένοι να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Έτσι, πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας αέρα εικοσιένα πόντων (48-27), κάτι που αποδείχθηκε καταλυτικό για τη συνέχεια αφού οι "Golden Gophers" δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι σημαντικό, πέρα από το να μειώσουν την τελική διαφορά της ήττας τους. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Billy Donovan αναδείχθηκε ο Mike Rosario (25π.), ενώ στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Andre Hollins, που σημείωσε, επίσης, 25π..

Το ρόλο της… σταχτοπούτας στη φετινή March Madness φαίνεται πως έχει το Florida Gulf Coast, το οποίο συνέχισε τις… εκπλήξεις επικρατώντας του San Diego State με 81-71. Έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία από την επικράτησή τους στην φάση των "64" επί του Georgetown, οι "Eagles" κατάλαβαν από πολύ νωρίς πως μπορούν να κάνουν… τα πάντα εφόσον το πιστέψουν. Έτσι, στο πρώτο ημίχρονο παρέμειναν σε απόσταση βολής από το San Diego State και στην επανάληψη… "δάγκωναν" με τους Bernard Thompson (23π.), Sherwood Brown (17π.-8ριμπ.) και Brett Comer (1π.-14ριμπ.) να ηγούνται των προσπαθειών της ομάδας του Andy Enfield, ο οποίος στη δεύτερη χρονιά του στον πάγκο του Florida Gulf Coast οδηγεί τους "Eagles" σε διαδοχικές υπερβάσεις.

Στο παιχνίδι των "μικρών" της φάσης των "32", το La Salle κέρδισε το Misssissippi με 76-74 χάρη στο λέι απ που σημείωσε ο Tyrone Garland (17π.) 2.1'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Οι "Explorers" εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των αντιπάλων τους από την περιφέρεια (21.1%) και με την… Αγία Τριάδα των Tyrone Garland (17π.), Ramon Galloway (24π.) και Tyreek Duren (19π.) να κάνει τα πάντα στο παρκέ, πήραν μία ιστορική πρόκριση για τη “Sweet 16” της March Madness.

Τέλος, με νίκη συνέχισαν την πορεία τους δύο από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Ο λόγος για το Miami (FL) και το Duke, τα οποία επικράτησαν των Illinois (63-59) και Creighton (66-50), αντίστοιχα. Οι "Hurricanes" δυσκολεύτηκαν υπέρ το δέον, αλλά οι 21π. που πέτυχε ο Rion Brown έδωσαν τη λύση, ενώ η ομάδα του Mike Krzyzewski έπαιξε όσο έπρεπε για να πάρει τη νίκη - πρόκριση απέναντι στους "Bluejays", με τον Rasheed Sulaimon (21π.) να ηγείται στο σκοράρισμα.

Τα αποτελέσματα:

MIDWEST
Duke (2) - Creighton (7) 66-50

SOUTH
Kansas (1) - North Carolina (8) 70-58
Florida (3) - Minnesota (11) 78-64
Florida Gulf Coast (15) - San Diego State (7) 81-71

WEST
La Salle (13) - Mississippi (12) 76-74
Ohio State (2) - Iowa State (10) 78-75

EAST
Temple (9) - Indiana (1) 52-58
Miami (FL) (2) - Illinois (7) 63-59

Τα ζευγάρια της "Sweet 16" είναι τα εξής:

MIDWEST
Oregon (12) - Louisville (1)
Duke (2) - Michigan State (3)

SOUTH
Michigan (4) - Kansas (1)
Florida Gulf Coast (15) - Florida (3)

WEST
Wichita State (9) - La Salle (13)
Ohio State (2) - Arizona (6)

EAST
Syracuse (4) - Indiana (1)
Marquette (3) - Miami (FL) (2)

Keywords
Τυχαία Θέματα