Βασιλόπουλος: «Δεν βιάζομαι να αποφασίσω για το επόμενο μου βήμα»

Αποτέλεσε χωρίς καμία αμφισβήτηση τον καλύτερο γκαρντ στο περσινό πρωτάθλημα της Α2, κάνοντας την διαφορά και εκτοξεύοντας την απόδοση του και την ομάδα του, το Παγκράτι στα ουράνια. Ο λόγος για τον Φώτη Βασιλόπουλο που ως αρχηγός των «ροσονέρι» έκανε μαγικά πράγματα στο παρκέ έχοντας 447 πόντους σε 25 παιχνίδια (4ος σκόρερ στην κατηγορία), 208 ασίστ αποτελώντας τον πρώτο που προσπερνά τις 200 στην ιστορία της κατηγορίας, 162 κερδισμένα φάουλ, 29 κλεψίματα, ενώ ήταν ο πρώτος στην κατηγορία οικονομία με 134 πόντους.

Ο 28χρονος γκάρντ μίλησε στον κορυφαίο αθλητικογράφο Σωτήρη Γεωργίου στο

ραδιόφωνο των απολυμένων της ΕΡΤ το «ertopen» μιλώντας για το μέλλον του, την αγαπημένη του ΑΕΚ, ενώ ξεκαθάρισε ότι αποφάσισε να φύγει από το Παγκράτι αλλάζοντας σελίδα στην καριέρα του, ενώ αντιθέτως δεν αποκάλυψε σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο καθώς δεν βιάζεται έχοντας ως ορίζοντα την συμμετοχή του σε ομάδα της Α1.

Αρχικά μιλώντας για την ΑΕΚ είπε: «Όλοι μας αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από την ομάδα καθώς η Α1 χρειάζεται μια δυνατή ΑΕΚ, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί την Βασίλισσα του Ελληνικού μπάσκετ. Είναι ευκαιρία να την αγκαλιάσει ο κόσμος της πιο πολύ από ποτέ καθώς θα αρχίσει η ανοδική της πορεία ειδικά όταν το ποδόσφαιρο βρίσκεται στην Β' Εθνική» για να συνεχίσει απαντώντας αφοπλιστικά για το αν θα επέστρεφε στην αγαπημένη του ομάδα: «Πρόκειται για μια ρητορική ερώτηση, ποίος δεν θέλει να παίζει στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας».

Στην συνέχεια η συζήτηση στράφηκε γύρω από τον χρονιά που βίωσε με το Παγκράτι με τον Βασιλόπουλο να τονίζει: «Το Παγκράτι αποτελεί μια πολύ ιστορική ομάδα, με ιστορία στην Α1 και μεγάλες μάχες στο κλειστό του Μετς. Ωστόσο αυτή η ομάδα είχε χάσει την αξιοπιστία της λόγω κάποιων λαθών και πέρυσι προσπάθησε να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα και εγώ πήρα την απόφαση να είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας και να συμμετέχω σε αυτό το νέα ξεκίνημα. Το στοίχημα το κερδίσαμε με το παραπάνω, η χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη καθώς τερματίσαμε στην πέμπτη θέση» ενώ αναφορικά με τα επόμενα σχέδια του και αν επιθυμεί να αγωνιστεί σε ομάδα της Α1 ανέφερε: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή μιλάω με ομάδες, και το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα συνεχίσω στο Παγκράτι. Δουλεύω εντατικά με τον γυμναστή μου και περιμένω».

Keywords
Τυχαία Θέματα