Ξεκίνημα 2ου γύρου με ματσάρες

Τα... ψέματα τελείωσαν. Μπαίνουμε πλέον στον δεύτερο γύρου του άκρως ανταγωνιστικού και ενδιαφέροντος πρωταθλήματος της Α2 και από εδώ και πέρα κάθε νίκη ή ήττα μετράει διπλά. Το αυριανό (Σάββατο 31/1) πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής περιλαμβάνει συναρπαστικές - ως συνήθως - μονομαχίες, με αυτές σε Τρίπολη, Κερατσίνι και Παγκράτι να κλέβουν τη παράσταση. Αναλυτικά:

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Δύο ομάδες με κοινό στόχο την άνοδο, συγκρούονται στη Τρίπολη με τον νικητή να αποκτά βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα και τον χαμένο

να βυθίζεται στην... αβεβαιότητα. Ο Αρκαδικός που μετρά ένα σερί τεσσάρων νικών, έχει ανεβασμένη ψυχολογία και φέρεται αποφασισμένος να βάλει γερά θεμέλια ανόδου, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Χωρίς απουσίες και προβλήματα, οι Αρκάδες ποντάρουν στη δύναμη της έδρας, ενώ σε περίπτωση νίκης θα βάλουν οριστικά από... κάτω τη Δόξα μιας και είχαν επικρατήσει στο ματς του πρώτου γύρου με 73-72. Οι Λευκαδίτες δεν έχουν πολλά περιθώρια και καλούνται να κάνουν μια εκτός έδρας νίκη - υπέρβαση, για να συνεχίσουν να ελπίζουν για το... θαύμα της ανόδου. Πλήρης και οι νησιώτες, γεγονός που μας προδιαθέτει για μια πολύ δυνατή και αμφίρροπη μάχη που θα κριθεί στις άμυνες και τον έλεγχο του ρυθμού.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ: Στο Κερατσίνι, ο Εθνικός με τον Βαγγέλη Βλάχο για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου του, υποδέχεται το εντυπωσιακό φέτος Λαύριο. Μετά από τέσσερις σερί ήττες η επιστροφή στις επιτυχίες είναι επιβεβλημένη για τους Πειραιώτες οι οποίοι θέλουν να διασφαλίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τον στόχο της παραμονής. Ο νέος κόουτς της ομάδας δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Ψυλέα και Ζούμπο, όμως ποντάρει στο πάθος των υπολοίπων αλλά και στη συμπαράσταση του κόσμου. Το Λαύριο δεν έχει άγχος αφού ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός του... Προέρχεται από ήττα στη Καβάλα, όμως έχει δείξει ότι διαθέτει το υλικό και την ποιότητα να κερδίσει τον οποιονδήποτε.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΨΥΧΙΚΟ: Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Μετς. Το Παγκράτι υποδέχεται το Ψυχικό που έχει ανακάμψει και παραμένει σε τροχιά ανόδου. Για τους "ροσονέρι" το παιχνίδι αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, αφού με νίκη θα αναθεωρήσει πλέον τους στόχους του αφού θα έχει μπει - θέλοντας και μη - στο "κόλπο" της ανόδου. Το Ψυχικό που είχε νικήσει στο ματς του πρώτου γύρου με 89-81, έχει την ευκαιρία να παραμείνει στα υψηλά πατώματα και ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα να πλασαριστεί σε θέση ανόδου. Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες αποτελεί ένα ντεσαβαντάζ για τους γηπεδούχους, όμως προβλέπεται ένα πολύ δυνατό ματς μιας και οι δύο ομάδες έχουν "γυαλισμένο μάτι" για τη νίκη.

ΚΑΒΑΛΑ - ΑΕΤΟΣ: Με το... αβάντζο των δύο βαθμών διαφοράς από τον δεύτερο, η πρωτοπόρος Καβάλα φιλοξενεί στην Καλαμίτσα τον Αετό με στόχο να φτάσει τις 8 συνεχόμενες νίκες και να συνεχίσει απτόητη τη πορεία της προς την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Ο Αετός δεν έχει το παραμικρό άγχος και πίεση... Η νίκη επί του Ηλυσιακού τη περασμένη αγωνιστική τον κράτησε σε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και θα αγωνιστεί ελεύθερα για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν. Αμφίβολη από πλευράς Καβάλας είναι η συμμετοχή των τραυματιών Παπαρέγκα, Καλαμπάκα και Κατσαρέ, ενώ η Αθηναϊκή ομάδα θα παραταχθεί χωρίς τον Μόρφη.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΟΦΗ: Κομβικό παιχνίδι για τη σωτηρία στη Βέροια. Φίλιππος και ΟΦΗ δίνουν έναν από τους αρκετούς "τελικούς" που θα ακολουθήσουν, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που "καίγονται" περισσότερο για τη νίκη. Μετά και την εντός έδρας ήττα από το Παγκράτι, τα περιθώρια έχουν στενέψει για τον Φίλιππο που αν χάσει και πάλι στο "σπίτι" του θα βρεθεί από τώρα σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Ο ΟΦΗ που είχε χάσει στο ματς του πρώτου γύρου (67-70), έχει λιγότερη πίεση "προνόμιο" που απέκτησε μετά τις τρεις συνεχόμενες επιτυχίες του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις του τη νίκη, η οποία θα τον φέρει πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Ματς - τελικός για τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, κόντρα στη νεοφώτιστη Λιβαδειά. Ο "Γηραιός" δεν τα πάει καλά τις τελευταίες εβδομάδες (δύο ήττες) και παραμένει σε κατάσταση... συναγερμού σχετικά με τη σωτηρία του. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους που ποντάρουν και στη "ζεστή" ατμόσφαιρα που αναμένεται να δημιουργήσουν οι φίλοι τους. Η Λιβαδειά (5 νίκες), έχει αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοση της και αποτελεί ένα πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο. Η "μάχη" για την παραμονή δεν θα τελειώσει στο Ιβανώφειο για τους Βοιωτούς, όμως με νίκη θα έχουν πλέον μεγάλο βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Κόντρα ουραγών στα Ιλίσια, ανάμεσα σε δύο ομάδες που φαντάζουν ως τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό. Ο γηπεδούχος Ηλυσιακός των "χιλίων προβλημάτων" θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος για τη Β΄ Εθνική, με τους νεαρούς αθλητές του να μάχονται σε κάθε ματς για την "τιμή των όπλων" και την αξιοπρέπεια τους. Ο Ερμής έχει θεωρητικά κάποιες πιθανότητες παραμονής, όμως αν θέλει να τις διατηρήσει θα πρέπει να πάρει το "διπλό", αλλιώς θα περάσει με το... ενάμιση πόδι στην από κάτω κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλυσιακός έκανε τη μοναδική του νίκη στο πρωτάθλημα, στο ματς της πρεμιέρας στον Λαγκαδά, όταν επικράτησε των "πρασίνων" με 89-87, έχοντας στον πάγκο του τον Κώστα Σορώτο.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα