«Ξέσπασε»... απόντος του αρχηγού! (68-86)

Ένας… πυρηνοκίνητος Ολυμπιακός, έκανε «περίπατο» στην Πυλαία, όπως μαρτυρά άλλωστε και το τελικό 65-80 επί του ΠΑΟΚ, και σε συνδυασμό με το ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό, αποδείχθηκε πως οι δύο «αιώνιοι» έχουν ακόμη σημαντική απόσταση από τους επόμενους της βαθμολογίας. Παίζοντας υποδειγματικά, τόσο στο αμυντικό,

όσο και στο επιθετικό κομμάτι, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου… ξέσπασαν για την ήττα από την Φενέρμπαχτσε, διατηρούμενοι εύκολα κιόλας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα, φαίνεται πως η απουσία του Βασίλη Σπανούλη, λειτούργησε συσπειρωτικά για τους υπόλοιπους.

Το φιλμ

Πιο ιδανικό ξεκίνημα δε θα περίμενε ο Ολυμπιακός, με το πρώτο άστοχο σουτ του να έρχεται 5.5 λεπτά, μετά την έναρξη του αγώνα και με το σκορ ήδη στο 7-18. Μέχρι τότε, με ένα σχήμα που είχε στο «2» τον Λοτζέσκι και τον Ντάρντεν στο «3», αλλά χτυπώντας κυρίως από τη ρακέτα, με τους Πρίντεζη-Ντάνστον, είχε 5/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές. Ο Μπράιαντ Ντάνστον, ήταν αυτός που λίγο αργότερα, έκανε το 9-20, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η έξοδος του Ντάνστον, λόγω δεύτερου φάουλ, και παράλληλα η είσοδος του Λάνγκφορντ για τον ΠΑΟΚ, έδωσε λύσεις από τον τελευταίο, αλλά δε μείωσε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν «καυτοί», με τους Λοτζέσκι, Ντάρντεν (εξαιρετική άμυνα στο διάστημα αυτό, πάνω στον Κάρτερ) και Χάντερ να κλείνουν σε double score την περίοδο (13-26). Μοναδικό κέρδος του ΠΑΟΚ, ήταν το δεύτερο φάουλ και του Χάντερ, του δεύτερου σέντερ του Ολυμπιακού.

Με την ίδια… φόρα συνέχισαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο δεκάλεπτο, φτάνοντας τη διαφορά στους 17 πόντους, μόλις στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου, χάρη σε καλάθια των Ντάρντεν και Λαφαγιέτ (13-30). Ο ΠΑΟΚ, αντέδρασε με το πρώτο καλάθι του Κάρτερ, αλλά ουσιαστικά η μοναδική του «όαση» ήταν ο Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός, εκτός από τους πόντους που σκόραρε πήρε αρκετά φάουλ, με αποτέλεσμα ήδη από τα πρώτα δύο λεπτά να έχει πέντε ομαδικά ο Ολυμπιακός, και ο Σφαιρόπουλος να βάζει στο παρκέ για πολλή ώρα τους Παπαπέτρου στο «4» και Καββαδά στο «5» (δεύτερο φάουλ Πρίντεζη). Κάτι τέτοιο, όμως, δεν εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, καθώς όχι μόνο δε μειώθηκε η διαφορά, αλλά έφτασε και στους 19 (24-43), με καλάθι του Λαφαγιέτ, και τον Παπαπέτρου να έχει δείξει νωρίτερα πόση αυτοπεποίθηση έχει, μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του. Ένα γρήγορο 8-2 του «Δικεφάλου του Βορρά», με τους Λιάπη, Χαριτόπουλο και Τσόχλα να πρωταγωνιστούν, μείωσε την απόσταση στο -13 (29-43). Στα επόμενα 2.5 λεπτά του ημιχρόνου, όμως, η κατάσταση δεν έμελλε να αλλάξει, καθώς αφενός ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αντιμετώπισε και καλό rotationτο φόρτωμα έξι παικτών του με δύο φάουλ, αφετέρου Ντάνστον και Σλούκας κράτησαν τη διαφορά στα προηγούμενα επίπεδα, με τον Όντουμ να διαμορφώνει με 2/3 βολές, το 34-48 του ημηχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και καταφέρνοντας να μειώσει στους 12 πόντους τη διαφορά, με μπροστάρηδες τους Όντουμ και Κάρτερ (40-53 στο 23’). Η διακοπή που ήρθε, όμως, σε εκείνο το σημείο, λόγω ρίψης αντικειμένων από την εξέδρα, ως διαμαρτυρία για φάουλ σε λέι-απ του Όντουμ, έμελλε να βλάψει τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, καθώς μέσα σε τρία λεπτά, ο Ολυμπιακός επανέφερε τη διαφορά στους 19 πόντους, με τον Λαφαγιέτ να διακρίνεται σε εκείνο το σημείο, και τον Χάντερ να ακολουθεί (42-61 στο 27’ με σερί 0-8). Και οι φιλοξενούμενοι δε θα σταματούσαν εκεί, καθώς λίγο αργότερα θα ξεπερνούσαν και το όριο των 20 πόντων, χάρη σε τρίποντο του Ντάρντεν, περίπου 1.5 λεπτό πριν το τέλος της περιόδου (47-68). Κάρτερ και Μαργαρίτης, μείωσαν τη διαφορά ξανά στους 17 πόντους, κάνοντας το 53-70, με την «ζώνη προσαρμογής» του Μαρκόπουλου να βοηθά σε εκείνο το σημείο.

Στην τελευταία περίοδο, δεν άλλαξε κάτι το ιδιαίτερο. Κάθε προσπάθεια της άμυνας του ΠΑΟΚ να δώσει το «έναυσμα» στην επίθεσή του, είτε με zone press σε όλο το γήπεδο, είτε με τη «ζώνη προσαρμογής» που ακολουθούσε, έπεφτε στο «κενό», καθώς ο Ολυμπιακός συνέχιζε να κρατά πολύ υψηλά τη διαφορά, εκμεταλλευόμενος κιόλας τις συνθήκες της αναμέτρησης, ώστε να γίνει καλό rotation, εν όψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα στη Βιτόρια, με αντίπαλο τη Λαμποράλ Κούτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα