Υπόκλιση στο ΝΒΑ...

Πολλές φορές έχω διαφωνήσει με τους φανατικούς φίλους του ΝΒΑ. Δεν μ αρέσει εμένα. Με κουράζει. Κάτι μου την σπάει να το πω απλά. Αλλά όπως λεει και ο Άκης Τσόλης ο μετρ του αθλητικού μάρκετινγκ στην Ελλάδα, οι άνθρωποι ξέρουν εκεί να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το προϊόν τους, να είναι οι ομάδες τους αυτάρκεις και όχι εξαρτούμενες από τις ορέξεις του κάθε επιχειρηματία ή λαμογοεπιχειρηματία. Και έτσι έχουν και το Σάλαρι Καπ που δίνει την ευκαιρία σε

όλες τις ομάδες να κάνουν τον κύκλο τους ανάλογα και με το μανατζαρισμά τους με την καλή την έννοια, δηλαδή με τις επιλογές τους. Εδώ όμως που υποκλινόμαστε κανονικά στο ΝΒΑ είναι με τους κανόνες που ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως και που πάνω απ όλα μπαινει ο σεβασμός στο προϊόν και τους πελάτες του. Και δεν χαρίζεται σε υποθέσεις που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης και αντανακλαστικών.


Οπως και σε θέματα τιμωρίας που δεν έχει το ΑΣΕΑΔ για τις ...εκπτώσεις των ποινών και δεν έχει τιμωρίας ενός πακέτου τσιγάρου για τα έσοδα των αθλητών και όσων δέχονται μια ποινή. Γνωστά αυτα. Η βαρύτατη καμπάνα όμως που έπεσε την Τρίτη το βράδυ όπως μας έγραψε πρώτος και αναλυτικότατα ο Γιώργος Αδαμόπουλος εδώ στο www.basketblog.gr , έδειξε οτι και ο νέος κομισάριος Άνταμ Σίλβερ δεν καταλαβαίνει τίποτα.... Αν στην Ελλάδα υπήρχε ένας επιχειρηματίας τύπου Στέρλινγκ μπορεί να του είχαν ζητήσει και ...συγγνώμη! Αντε να έτρωγε μια ποινή 6 μηνών πχ και μετά έφεση και τέλος και στο ....πριβέ τηλέφωνο για συγγνώμη προεδράρα! Και αν γίνονταν όλα αυτά καθώς η υπόθεση μπορεί να είχε ...παρκαριστεί σε κανένα συρτάρι απ αυτά που δεν ανοίγουν ποτέ ξανά ή θα ψάχναμε αν οι φωνή ανήκει στον πρόεδρο ή όχι και για να έχουμε τεκμηριωμένη γνώμη και άρα μετά την κλήση του σε απολογία,μπορεί να πέρναγε και μια 10ετία...


Βέβαια για να είμαι απόλυτα ειλικρινής όπως πάντα με ξενίζει να μπαίνουν ...κοριοί στις ιδιωτικές συζητήσεις. Και το θεωρώ άδικο. Το ίδιο είχα πει και με την περίφημη κουβέντα σε ιδιωτική συνομιλία του Μπουρούση όπως θα θυμάστε. Σαφέστατα επειδή κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο δεν θα πρέπει να φοβάται να μιλήσει . Και να πει αυτά που λέμε μόνοι μας και ανεπίσημα όλοι μας. Ειναι μεγάλο θέμα αυτό. Από την άλλη πλευρά βέβαια όταν βγαίνει ένα τέτοιο θέμα προς τα έξω και δεν έχει μάλιστα να κάνει ούτε διάψευση μετά ούτε τίποτα (με την έννοια της συγγνώνης κτλ) και είναι και υψίστης σημασίας που αφορά όλα τα πρόσωπα και στρώματα και δεν έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο άτομο, τίθεται μεγάλο ζήτημα.

Και έτσι η δίοικηση του ΝΒΑ έστειλε σπίτι του τον Στέρλινγκ με συνοπτικές διαδικασίες και εντός ολίγων ημερών και τον αναγκάζει να πουλήσει την ομάδα καθώς απαγορεύθηκε να βλέπει και τους αγώνες τους! Φυσικά στην Ελλάδα για να κάνουμε και τον αντίστοιχο συνειρμό και παραδέχομαι τον συνάδελφο Άρη Λαούδη που στο εξαιρετικό του μπλογκ στο www.gazzetta.gr με πρόλαβε με τον καλύτερο τρόπο, οι έλληνες σούπερ στατ ποτέ μα ποτέ πέραν από τα ευχολόγια δεν κάνουν τίποτα αλλά κάθονται σούζα στα αφεντικά τους να μου επιτραπεί η έκφραση. Οι παίκτες των Κλίπερς δεν έκαναν προπόνηση, εφαγαν μια 20αρα για πλάκα στο πρώτο ματς μετά το γεγονός και άλλοι σούπερ σταρ τα έχωσαν άγρια στον Στέρλινγκ. Εδώ γίνεται πόλεμος, κινδυνεύουν οι ίδιες οι ζωές τους και κανείς τους δεν έχει τολμήσει να εγκαταλείψει το παρκέ μην τους κόψουν το μισθό! Και ενώ κινδυνεύουν οι ίδιες οι ζωές τους..Σόρι κιόλας αλλά αν ήμουν Διαμαντίδης, Σπανούλης, και οι παλιοί ακριβοπληρωμένοι θα είχα φύγει από το παρκέ και ας μου έκοβαν τον μισθό(λες και δε θα έβρισκα σε άλλη ομάδα έστω έξω από την χώρα). Και έτσι θα έστελναν και το μήνυμα και στις διοικήσεις αλλά και στους οπαδούς. Αν δηλαδή σηκωθεί και φύγει ο Σπανούλης ή ο Διαμαντίδης στους επικέιμενους τελικούς αν έχουμε πάλι έκτροπα και δεν περιμένουν καν τους διαιτητές ,δεν θα αλλάξει κάτι; Εγώ πιστεύω ναι..... Αλλά εδώ στην Ελλάδα το έχω πει και πάλι όλοι κοιτάνε την βολεψιά τους , τα ευχολόγια και από ουσία μηδέν....!

Keywords
Τυχαία Θέματα