Ζιελόνα Γκόρα - Πανιώνιος 84-85

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε ο Πανιώνιος τη διοργάνωση του Eurocup, καθώς επικράτησε της πρωτοπόρου του ομίλου, Ζιελόνα Γκέρα, με σκορ 84-85. Παρά και την πολύ καλή του εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής, η ομάδα της Νέας Σμύρνης, πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα και δεν καταφέρνει να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Η Ζιελόνα Γκόρα, μαζί με την Ουνικς Καζάν, είναι οι δύο ομάδες

που είχαν εξασφαλίσει, ήδη, το εισιτήριο τους για την επόμενη φάση του Eurocup.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατέβασε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με τους Αθηναίου, Αθανασούλα, Παππά, Νταγκίσεβιτς και Μπούκερ να αποτελούν την αρχική του πεντάδα. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος είχε ένα καλό ξεκίνημα και δεν άφησε τη γηπεδούχο να "απομακρυνθεί" στο σκορ. Στη συνέχεια κατάφερε να πάρει το προβάδισμα (24-26).
    
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος κατάφερε να κρατήσει σταθερή την απόδοση του, όπως κράτησε σταθερή και την απόσταση των δύο πόντων του σκορ. Έκαστη ομάδα σκόραρε 20 πόντους για το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και η λήξη του πρώτου μέρους ήρθε με το σκορ στο 44-46. Ο Μπούκερ, έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα και στα πρώτα 15 λεπτά της συμμετοχής του είχε σκοράρει ήδη 15 πόντους.

Πολύ καλή εμφάνιση, από πλευράς γηπεδούχων, είχε ο Ουόλτερ Οντς, που στο πρώτο μέρος είχε σκοράρει 14 πόντους, με 3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/2 βολές.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακόμη καλύτερα για την Ελληνική ομάδα και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στους 12 πόντους, εντός του τρίτου δεκαλέπτου. Το τελευταίο δεκάλεπτο, από την άλλη, ήταν το χειρότερο για τους "Νεοσμυρνιώτες", και άφησαν τους αντιπάλους να τους φτάσουν σε απόσταση αναπνοής, καθώς η κούραση τους ήταν εμφανής, αλλά αυτό δεν κατάφερε να τους στερήσει τη χαρά της νίκης.

Πρώτος σκόρερ για τον Πανιώνιο αναδείχθηκε ο Παππάς με 21 πόντους, ενώ ο Μπούκερ σκόραρε μόλις ένα λιγότερο.

Τα δεκάλεπτα: 24-26,44-46, 66-77, 84-85.         
ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Ουβαλίν): Τζόουνς 12, Στέβιτς 11 (10ριμπ.), Μάτσζακ, Λάπετα 4, Χάνας 9, Όσλει 14, Οντζ 24 (4), Τσεσνάουκις 8, Σρόκα 2.    
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 4, Πέιν 7 (1), Μοτσενίγκος, Αθηναίου 2, Αθανασούλας, Μπατής 8 (2), Γιάνκοβιτς 7 (1), Καββαδάς 8, Παππάς 21 (1), Νταγκίσεβτς 8, Μπούκερ 20.  

Keywords
Τυχαία Θέματα