13 νεκροί και 26 τραυματίες από την Ισραηλινή επίθεση στο ασθενοφόρο στη Γάζα σύμφωνα με τη Χαμάς

23:00 3/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι από το ισραηλινό πλήγμα εναντίον ενός ασθενοφόρου στην είσοδο του Αλ Σίφα, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι.

Νωρίτερα, το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι έβαλε στο στόχαστρο το ασθενοφόρο υποστηρίζοντας ότι το χρησιμοποιούσε «ένα τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς».

«Η σφαγή των ασθενοφόρων είχε ως αποτέλεσμα 13 νεκρούς και 26 τραυματίες» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Άσραφ αλ Κούντρα. Τα ασθενοφόρα «μετέφεραν πολλούς τραυματίες για να νοσηλευτούν στην Αίγυπτο», υποστήριξε.

photo
Reuters

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε πολλούς νεκρούς και τραυματίες δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο. Στα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του AFP φαίνονται επίσης πολίτες να μεταφέρουν αιμόφυρτους τραυματίες.

https://twitter.com/alijadallah66/status/1720519112013553888

lsraeli warplanes bomb the vicinity of the Indonesian Hospital in Gaza Strip. pic.twitter.com/pccNkrQTEh

TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) November 3, 2023

BREAKING: MORE VIDEOS OF DESTRUCTION OUTSIDE AL-SHIFA HOSPITAL BY ISRAEL

*NSFW pic.twitter.com/oB1rgnFp7Q

— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) November 3, 2023

#BREAKING lDF attacked a convoy of ambulances carrying wounded Palestinians that left the Shifa hospital in Gaza on their way to the Rafah crossing, Egypt.

Many causalities reported. pic.twitter.com/XSeKOub8ry

— Clash Report (@clashreport) November 3, 2023

Palestine: scenes outside Al-Quds Hospital in Tal Al-Hawa, west of Gaza after IAF bombing. pic.twitter.com/Fm5aV4YL9J

— S p r i n t e r X (@SprinterX99880) November 3, 2023

Από την Τετάρτη, δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί από τη Γάζα στην Αίγυπτο. Σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, «μεταφέρθηκαν 17 τραυματίες ενώ θα έπρεπε να μεταφερθούν 28 και αυτό λόγω των γεγονότων» – μια αναφορά στο ισραηλινό πλήγμα στην πύλη του νοσοκομείου.

To άρθρο 13 νεκροί και 26 τραυματίες από την Ισραηλινή επίθεση στο ασθενοφόρο στη Γάζα σύμφωνα με τη Χαμάς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραηλινή, Γάζα, Χαμάς,israilini, gaza, chamas