72χρονος Ολλανδός νόσησε επί 613 ημέρες με COVID - Πέθανε μετά από 50 μεταλλάξεις του ιού

14:42 19/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Ένας Ολλανδός με τη μεγαλύτερη περίπτωση λοίμωξης από COVID 19 που έχει καταγραφεί ποτέ υπέφερε από την ασθένεια για 613 ημέρες, με την ασθένεια να μεταλλάσσεται σε μια μοναδική νέα παραλλαγή που έφερε σε αμηχανία τους ιατρικούς ερευνητές.

Ο 72χρονος Ολλανδός ασθενής (δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομά του) διαγνώστηκε με την παραλλαγή omicron του COVID 19 τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με το Time, που επικαλείται έρευνα

του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει μολυνθεί κάποιος με τον ιό, δήλωσαν οι ερευνητές.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, ο οποίος έπασχε ήδη από μια ασθένεια του αίματος πριν προσβληθεί από τον COVID, δεν κατάφερε να παράγει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια ή αντισώματα για να καταπολεμήσει τον ιό, παρά το γεγονός ότι έλαβε το εμβόλιο πολλές φορές.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ξεπεράσουν τον κορονοϊό μέσα σε λίγες εβδομάδες, οτιδήποτε προσπάθησαν οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα για να βοηθήσουν στη θεραπεία του ασθενούς από τον ιό δεν είχε αποτέλεσμα.

Οι γιατροί διαπίστωσαν γρήγορα ότι ο οργανισμός του είχε γίνει ανθεκτικός στο Sotrovimab – ένα μονοκλωνικό αντίσωμα για την πρώιμη θεραπεία του COVID-19 – αφού έλαβαν πάνω από δύο δεκάδες επιχρίσματα μύτης και λαιμού ενώ έψαχναν να του βρουν θεραπεία.

Ανακάλυψαν επίσης ότι η ανάπτυξη ενός αντισώματος κατά του σπειροβιβίου τον πρώτο μήνα ήταν ελάχιστη και σύντομα συνειδητοποίησαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ήταν ανίκανο να απαλλαγεί από τον ιό.

Ο ασθενής πέθανε στο νοσοκομείο το φθινόπωρο του 2023 λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού του συστήματος και της υποκείμενης διαταραχής του αίματος.

Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ιός είχε μεταλλαχθεί σχεδόν 50 φορές ενώ έμενε στο σώμα του και τελικά δημιούργησε μια εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

To άρθρο 72χρονος Ολλανδός νόσησε επί 613 ημέρες με COVID - Πέθανε μετά από 50 μεταλλάξεις του ιού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα