Autohellas: Λήγει η δημόσια προσφορά για το ομόλογο 200 εκατ. ευρώ – Αγοραστικό ενδιαφέρον και νέες προοπτικές

15:00 19/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Με αυξημένο ενδιαφέρον εξελίσσεται η διαδικασία δημόσιας προσφοράς για την έκδοση πενταετούς διάρκειας ομολόγου ύψους 200 εκατ. ευρώ από την Autohellas, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 17.1.2024 και λήγει σήμερα 19.1.2024.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εισηγμένης εταιρείας (Autohellas), με έμφαση στην αναβάθμιση και ενίσχυση του στόλου οχημάτων, με αυτοκίνητα νέας γενιάς μηδενικών και χαμηλών

ρύπων, καθώς και στη δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις εγκαταστάσεις της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, για τα επόμενα χρόνια έχει θέσει σε εφαρμογή επενδυτικό πλάνο 300 εκατ. ευρώ για αγορά αποκλειστικά αυτοκινήτων μηδενικών και χαμηλών ρύπων. Σήμερα ο στόλος της αριθμεί 57.000 οχήματα ενώ διαθέτει παρουσία σε 9 χώρες με αιχμή του δόρατος την δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά.

Έμφαση στη βιωσιμότητα

Στην επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο στην Ελλάδα σε υπηρεσίες και εμπορία αυτοκινήτου, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη μέριμνα σε τομείς όπως: Υψηλή ποιότητα και καινοτομία υπηρεσιών, ορθή διακυβέρνηση και οικονομική βιωσιμότητα, φροντίδα για τους ανθρώπους μας, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, κοινωνική πρόοδο και ευημερία

Μέσω θυγατρικών η δραστηριότητα της Autohellas επεκτείνεται σε επιπλέον οκτώ χώρες: την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και την Ουκρανία.

Σήμερα ο όμιλος διαχειρίζεται στόλο που ξεπερνά τα 57.000 οχήματα και διαθέτει δίκτυο με περισσότερα από 160 σημεία εξυπηρέτησης διεθνώς (χωρίς να προσμετράται το δίκτυο των αντιπροσώπων), 50 εκ των οποίων βρίσκονται στα μεγαλύτερα αεροδρόμια των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Υψηλές επιδόσεις

Η ικανοποιητική πορεία αντικατοπτρίζεται στις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου, καθώς σε βάθος πενταετίας ο κύκλος εργασιών έχει υπερδιπλασιαστεί, φθάνοντας από 470 εκατ. ευρώ το 2018, σε 1 δις. ευρώ το 2023 (σ.σ. με το κυλιόμενο 12μηνο που έληξε 30.09.2023).

Η έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου θα παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αποπληρωμή οφειλής υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, να καλύψει χρηματοδοτικές ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης, καθώς και να επενδύσει περαιτέρω στην ανάπτυξη του στόλου της, μέσω της ανανέωσης ή αναβάθμισης των οχημάτων της.

Να σημειωθεί, ότι η Autohellas δραστηριοποιείται από το 1974 στο χώρο του αυτοκινήτου, και από το 1999 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Αποτελεί την αρχική εταιρεία και μέλος του ευρύτερου Ομίλου Θ. Βασιλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και στο χώρο των αερομεταφορών με την επίσης εισηγμένη Aegean Airlines.

To άρθρο Autohellas: Λήγει η δημόσια προσφορά για το ομόλογο 200 εκατ. ευρώ – Αγοραστικό ενδιαφέρον και νέες προοπτικές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Autohellas, Λήγει, 200, – Αγοραστικό,Autohellas, ligei, 200, – agorastiko